x
5 geniale knutselwerkjes met karton…
12 onweerstaanbare en allemaal uit te proberen ideeën om de tuin te decoreren met rotsen 10 fantastische van pallets gemaakte plantenbakken, ideaal om kleine groene hoekjes zowel in huis als buiten te creëren

5 geniale knutselwerkjes met karton om de creativiteit van de kleintjes te stimuleren

06 September 2020 • Door Natasja
951
Advertisement

De spelletjes die de inventiviteit stimuleren zijn het leukst: de uitdaging om te moeten begrijpen hoe iets werkt en de nieuwsgierigheid om objecten te moeten bouwen zijn elementen die onze interesse van jongs af aan wekken. Het is eigenlijk net zoiets als wanneer we de stukjes van een chocolade verrassingsei in elkaar moeten zetten, het maken zelf is soms leuker dan het spelen met het resultaat van onze inspanningen.

Dus waarom zouden we de kinderen niet vermaken met een aantal eenvoudige en leuke projecten, gemaakt met veilige materialen zoals restjes karton? Onder toezicht van een volwassene zullen de kleintjes zich prima vermaken!


1. Een monster

Knip stroken van gelijke grootte uit een ontbijtgraandoos en plaats ze met behulp van splitpennen zoals op de foto: er ontstaat een monster met opengesperde kaken!

2. Een eenvoudig kasteel

Twee uitgesneden en versierde stukken karton die in elkaar te passen, om een kasteel te creëren met vier delen waarin duizend avonturen kunnen worden beleefd.

Advertisement

3. Een camera voor de kleine fotografen

Drie kartonnen stukjes en een kleine cirkel van papier (zoals op de tweede foto) zijn de onderdelen die je in elkaar moet zetten en zwart moet kleuren om in zeer korte tijd een speelgoedcamera te maken.

4. Een gitaar

Met touwen en een klein klankgat zien ze er bijna echt uit.

5. Vliegtuigen

Met de cilindervormige kartonnen delen in de rollen toiletpapier kan je vliegtuigen maken die je zo kan aanpassen dat het Carsfiguren worden, echt heel leuk!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt