Het huis inrichten met pallets: meubelideeën om elke kamer in te richten

door Natasja

03 Juni 2024

Advertisement

Pallets: ze stellen je in staat om talloze DIY meubels te maken, waarmee je echt het hele huis kunt inrichten. In elke kamer vind je wel een manier om een handgemaakt meubelstuk van houten pallets te plaatsen. Uiteraard heb je voor bepaalde structuren pallets in uitstekende staat nodig, die in ieder geval altijd een beetje opgeknapt moeten worden: schuren, het oppervlak goed polijsten en vervolgens behandelen met impregneermiddelen en beschermende verven is belangrijk om de handgemaakte meubels lang mee te laten gaan! Laten we eens kijken naar een aantal ideeën voor het inrichten van je huis met pallets.

Advertisement

1. Salontafel

@janki.home/Instagram

Heb je een salontafel nodig voor in de woonkamer? Je kunt er een maken in de vorm en grootte die het beste past bij de beschikbare ruimte met slechts een of twee pallets. Je hebt dan een handig oppervlak en - in de meeste gevallen - ook planken eronder voor het opbergen van voorwerpen.

Advertisement

2. Op maat gemaakte banken

Lυciαиα мdυαятє/Pinterest

Zodra je een bank in een kamer plaatst, heb je een woonkamer gecreëerd: of het nu de eigenlijke woonkamer is, een hoekje van een kantoor, een zolder of een kelder, met een palletbank bepaal jij de afmetingen en kleuren, zodat hij altijd in de omgeving past.

3. Balkonzitje

@dekorozi/Instagram

Een comfortabele zitbank met de juiste kussens maakt elk balkon ineens een stuk gezelliger.

4. Bedframe

wellnessbyme/Pinterest

Het bedframe van pallets moet zo goed mogelijk worden geschuurd en afgeschuind, maar dan wordt het een stevig en comfortabel meubelstuk dat lang meegaat. En het is ook handig, want het heeft meestal ook ruimtes eronder waar je alles in kunt stoppen... En zo bespaar je ruimte!

5. Ook met lichtjes

tempustress/Pinterest

In plaats van voorwerpen op te bergen, kan de ruimte onder het palletbed worden gebruikt voor decoratie met verlichting! Een unieke sfeer in huis.

Advertisement

6. Het zwevend bed

J/Pinterest

Het enige wat je hoeft te doen is ankerpunten aan het plafond vinden die het gewicht van het bed en van de mensen die erop zullen slapen echt kunnen dragen, en geschikte touwen. De constructie is eenvoudig te maken en je hebt een bed dat vliegt.

7. Rustieke spiegel

déco bois/Pinterst

Past een rustieke spiegel in de badkamer? Met palletlatten kun je er een maken van de grootte die je nodig hebt, met plankjes waar je maar wilt.

Advertisement

8. Slaapbank

Emanuele Dalpra/Pinterest

Een kleurrijke bank zoals deze is perfect in een kinderkamer: het is zowel een slaapplek als een ontspanningsruimte voor overdag, zonder dat je iets hoeft uit te klappen of verplaatsen!

9. Consoletafels op maat

My Sweet Things | DIY, Crafts & More/Pinterest

In een hal, een gang en over het algemeen in smalle ruimtes kan een consoletafel het verschil maken: het voorkomt dat het lege, saaie ruimtes worden en biedt een minimum aan nuttige opbergruimte.

Advertisement

10. Het opbergbankje

One of One Merchantile/Pinterest

Er zijn veel modellen schoenenkasten die je kunt maken van pallets, en daaronder zou een stevige bank kunnen zijn voor in de hal, met ruimte om te zitten en om de schoenen uit te trekken.

Heb je al nagedacht over welke meubels van pallets je in je huis kunt invoegen?

Advertisement