Rustieke en kuststijl tegelijk? Dat kan en deze 14 voorbeelden bewijzen het

door Natasja

16 Maart 2024

Rustieke en kuststijl tegelijk? Dat kan en deze 14 voorbeelden bewijzen het
Advertisement

Als je een huis moet opknappen of een nieuw huis moet inrichten, weet je altijd niet welke stijl te kiezen. Er zijn mensen die kiezen voor iets moderns, mensen die de voorkeur geven aan klassiek en mensen die het echt niet weten. In dit geval gaat men op zoek naar interessante ideeën om een beslissing te nemen. Veel mensen weten het niet, maar er zijn veel andere stijlen voor woninginrichting, en een daarvan is de rustic coastal stijl, dat wil zeggen de combinatie van maritieme en puur landelijke details.

De belangrijkste kenmerken van deze stijl zijn zachte kleuren, natuurlijke elementen, een combinatie van voorwerpen die doen denken aan de zee maar ook aan het platteland, kunstwerken die verwijzen naar kustomgevingen, rustgevende stoffen en stevige vloerkleden. Kortom, alles moet het idee geven dat je in een cottage bent, maar ook in een strandhuis. Hoe doe je dat? Er zijn veel manieren en vaak is zelfs een enkel detail al genoeg om karakter te geven.

Laten we eens kijken naar deze 14 ideeën om inspiratie op te doen.

1. Kleine combinaties

1. Kleine combinaties

@hamptonsinhighfields/Instagram

Of het nu in de woonkamer, de keuken, de slaapkamer of een andere kamer is, je hebt altijd de mogelijkheid om tegelijkertijd een rustieke en een kuststijl te creëren. In dit geval geven de kussens en de tafeldecoratie op de salontafel de touch die het nodig had.

Advertisement

2. Een "zee" van kussens

2. Een "zee" van kussens

@insidestyle_withjess/Instagram

Kijk hoe het rustieke frame van het bed en de keuze van de ladekastjes perfect passen bij de zachtheid in zeetinten van de kussens. De loper aan het einde van het bed lijkt dan een einde te maken aan een prachtig spel.

3. Een enkel detail

3. Een enkel detail

@queeniev8/Instagram

De houders zijn antiek en doen denken aan een vintage en rustieke stijl, maar dan zijn er de zeesterren om je eraan te herinneren dat jouw passie ook de zee is. Gerecycled hout wordt veel gebruikt bij de creatie van dit ontwerp en mag niet ontbreken in combinatie met pastelkleuren.

4. Naar de zee kijken vanuit een cottage op het platteland

4. Naar de zee kijken vanuit een cottage op het platteland

@susie.holt/Instagram

Hoe doe je dit? Simpelweg door de rustieke ziel van de meubels samen te brengen met accessoires - zoals de zeesterren aan de muur - die doen denken aan de zee. De klassieke kroonluchter past er ook perfect bij, in een compositie die meer weg heeft van een schilderij dan van een eetkamer.

5. Omlijst de zee...

5. Omlijst de zee...

Touch of Class/Walmart

We zeiden al hoe belangrijk details zijn bij het kiezen van een stijl. Dit schilderijtje met onderwerpen die te maken hebben met de diepten van de zee getuigt daarvan. Stel je voor dat je dit ene detail zou plaatsen in een kamer die van alle kanten een landelijke uitstraling heeft. Gecombineerd met kundige kleurenpaletten zal het alleen maar opvallen en glans geven aan je huis.

Advertisement

6. Natuurlijke elementen

6. Natuurlijke elementen

@mygreekmaisonette/Instagram

De natuur, onbehandeld hout, gerecyclede materialen en ook warme kleuren in combinatie met maritieme details dragen goed bij aan de creatie van een dergelijk ontwerp. De verstrengelde takken aan de voet van de salontafel, de zee-elementen op de muur, het hemelsblauw van de bank zijn echt prachtig om te zien.

7. Een rode draad

7. Een rode draad

@happydaysfarm/Instagram

Lichtblauw is de leidraad die de aandacht trekt en je leidt naar de deken op het bed, naar de lamp, naar de spiegel. Voor de rest is er een zeer rustieke sfeer, met een natuurlijk hoofdeinde en klassieke bekleding, maar dat is de schoonheid van composities waarin verschillende stijlen samenkomen om een derde, volledig originele stijl te creëren.

Advertisement

8. Maritieme vintage

8. Maritieme vintage

@thebrocantebeachhouse/Instagram

Stel je een moderne woonkamer voor, eventueel in lichte tinten, waarin je één detail invoegt: een verouderd houten dressoir, lichtblauw geschilderd en met lichte schilfering om een geleefde uitstraling te geven. Dit detail brengt het rustiek-kustelijke ontwerp dat je in gedachte had.

9. Vind de indringer...

9. Vind de indringer...

@mollyinmaine/Instagram

Je wilt een woonkamer die een klassieke stijl uitstraalt, een sfeer met waardevolle stoffen, ingelegde, gedecoreerde en antieke meubels, grote lampen en schilderijen aan de muren, maar je wilt ook dat je liefde voor de zee naar voren komt. Hoe? Een mand vol schelpen of enkele maritieme schilderijen aan de muur zijn voldoende.

Advertisement

10. Beperk jezelf niet tot de binnenkant

10. Beperk jezelf niet tot de binnenkant

Sanctuary Home Decor/Facebook

Om deze originele stijl te creëren in de kamers van het huis kun je je helemaal uitleven maar je kunt je creativiteit ook de vrije loop laten voor de buitenruimte. Rotan is een favoriet materiaal om deze trend tot leven te brengen, en het zal een perfecte combinatie vormen met een kleurkeuze die van groen naar blauw gaat, waardoor het lijkt alsof je op een vlot midden in een kristalheldere zee ligt.

11. Warme, koloniale kleuren

11. Warme, koloniale kleuren

@casa_nevaeh/Instagram

Zee betekent niet alleen blauw, maar ook kleuren die doen denken aan zand en die perfect passen bij een landelijke omgeving. Om een cottage aan zee te creëren, kun je een andere kleurkeuze maken en kiezen voor bruin, beige en heel veel andere tinten. Gewoonweg prachtig!

Advertisement

12. Schattige tafeldecoratie

12. Schattige tafeldecoratie

shiplapandshells.com

Als je graag een herinnering aan antieke tijden in huis hebt die zich uit in donkere kleuren, het gebruik van leer voor accessoires, lampen met grote lampenkappen, maar wil je een detail aanbrengen dat slechts enkelen zal opvallen, dan kun je kiezen voor schelpen en zeesterren om een extra touch te geven. Niets is meer rustiek, maar met een herinnering aan je vakantie.

13. Dominant materiaal

13. Dominant materiaal

@dekozauber_im_altbau/Instagram

De rustieke kuststijl betekent, zoals we al zeiden, het combineren van voorwerpen die doen denken aan de zee met materialen die puur landelijk zijn. Hout, rotan en dergelijke zijn de beste trend om aan je behoeften te voldoen als het gaat om dit soort inrichting. Verfraaiingscomposities kunnen ook veel doen, net als kransen aan muren of deuren, manden en vazen waarbij eenvoudig glas is gewikkeld in een warme houtkleurige omhelzing.

Advertisement

14. Total white

14. Total white

@katies.homestyling/Instagram

Wit is ook erg handig om je doel te bereiken. Het is een tint die heel goed past bij een huis op het platteland, maar ook mooi zal zijn in een maritieme omgeving. Het wordt dus een zeer interessante optie om een huis in rustieke stijl en kuststijl te creëren.

Wat denk je? Ben je ervan overtuigd om deze stijl te kiezen als de ideale stijl voor jouw huis? Bedenk dat het niet alleen geschikt is voor woningen aan zee of op het platteland, maar het zal ook heel goed van pas komen om je stadswoning bijzonder te maken. Dus ga aan de slag en kies het detail dat het beste bij je past.

Advertisement