Tv en open haard aan dezelfde muur? Dat kan met deze 11 geweldige ideeën waar je inspiratie uit kunt halen

door Natasja

12 Maart 2024

Tv en open haard aan dezelfde muur? Dat kan met deze 11 geweldige ideeën waar je inspiratie uit kunt halen
Advertisement

Er zijn verschillende soorten huizen, sommige groter en andere gekenmerkt door kleinere kamers. Ieder persoon kiest het huis dat hij of zij het mooist vindt en waarvan je denkt dat het aan je behoeften voldoet. Als je een nieuw huis koopt of renoveert, kun je in de verschillende kamers alles kwijt wat je wilt, maar hoe doe je dat als er niet genoeg ruimte is om alles kwijt te kunnen? Heb je je bijvoorbeeld wel eens afgevraagd hoe je zowel de televisie als de open haard in dezelfde, misschien niet zo'n grote, kamer kunt plaatsen?

Logischerwijs moeten ze allebei voor de bank staan, zodat je je gemakkelijk kunt opwarmen, maar ook comfortabel een film kunt kijken. Is het dan onmogelijk om ze allebei in de woonkamer te plaatsen? Niet per se, want er zijn uitstekende oplossingen die ze beide "integreren".

Advertisement

1. Country-stijl

1. Country-stijl

@sparrowcreeklandscapes/Instagram

De tv boven, de open haard onder. Een torencontstructie die verschilt in kleur en materialen, waardoor je de mogelijkheid hebt om je op beide elementen te richten, maar zonder een enorme ruimte in huis te hebben. Een erg mooie kolom, waar je een paar speciale snuisterijen aan kunt toevoegen om de stijl te bepalen.

Advertisement

2. Minimalistisch

2. Minimalistisch

@_lifeatdallas/Instagram

Wit is de kleur die de voorkeur heeft, met rechte lijnen en het is ook mooi dat de tv- en openhaardlijsten goed gedefinieerd zijn. Maak deze keuze voor de muur waar beide in geplaatst zijn. Echt heel mooi!

3. Kolom in moderne stijl

3. Kolom in moderne stijl

flarefireplaces.com

De constructie van de tv-open haard staat prachtig tegen de muur. Je kunt besluiten om het tussen twee ramen te plaatsen, of misschien in contrast met de muur erachter, je kan zelf beslissen wat je het mooiste vindt. Het mooie is de beweging van het frame dat beide elementen omarmt.

4. In marmer

4. In marmer

@rhondajones__/Instagram

Je houdt van de aderen van marmer, maar je wilt niet dat de vloer of trap van dit materiaal is gemaakt, maar je wilt het ook niet opgeven: wat dan te doen? Kies marmer voor de muur waar zowel het tv-toestel als de (misschien namaak) open haard aan worden geplaatst en geef de kamer een echt koninklijk tintje. Het contrast met de rest van het huis zal het alleen maar meer doen opvallen en verfraaien.

5. Open haard-tv kast

5. Open haard-tv kast

@nyteelectronics2323/Instagram

Je kunt niet renoveren of hebt de ruimte niet om een muur helemaal uit te hakken voor deze twee elementen. De oplossing is een tv-meubel, zo'n lage, lange waarin de praktische open haard is ingesloten en waarboven je het scherm plaatst.

Advertisement

6. Magische mix van lichte en donkere steen

6. Magische mix van lichte en donkere steen

www.housetrends.com

Bij het maken van een dergelijke keuze voor het huis gaat het niet alleen om praktisch nut, maar ook om het vinden van een constructie die in het oog springt. Maak het dan perfect door het in een stenen muur te plaatsen en te kiezen voor een licht-donker kleurcontrast om de ruimte uniek te maken en een echt speciaal tintje te geven.

7. Futuristisch

7. Futuristisch

@modernaccentwallsmiami/Instagram

Je houdt van ruimte-instellingen en van ledverlichting. Gebruik ze om de tv-hoek speciaal te maken. Kies voor een constructie met meerdere vakken en verlicht deze zodat hun afwisseling zichtbaar is. Het zal een benijdenswaardig effect creëren.

Advertisement

8. Klassiek

8. Klassiek

@ideal_designbuild/Instagram

De open haard en tv worden perfect geplaatst in een hoge, uitgeruste muur en passen perfect in de omringende inrichting, waardoor een zeer fijn en elegant klassiek effect ontstaat.

9. Transparant

9. Transparant

@modern_homestyle/Instagram

Als je daarentegen van moderniteit houdt, kies je voor een "toren" die rechthoek en licht is en waarbij het tv-frame en de constructie waarin de open haard is ingebouwd transparant zijn. Het zal een ongelooflijk mooie keuze zijn.

Advertisement

10. Met zichtbare constructie

10. Met zichtbare constructie

@harebell_grove/Instagram

Maar als het idee om alles in de muur te verankeren je niet bevalt, kun je ervoor kiezen om een van de twee elementen zichtbaar te laten. In plaats van de klassieke schoorsteen kies je dan voor een duidelijk zichtbare kachel, waarbij ook de rookpijp te zien is, die naar boven toe uitsteekt en het gevoel geeft dat het de tv "oversteekt". Maar maak je geen zorgen, de televisie zal niet gaan roken.

11. Contrasterende kolom

11. Contrasterende kolom

@sbredin/Instagram

En tot slot heb je de mogelijkheid om een kolom te kiezen die in schril contrast staat met de muur waar hij tegen aan staat. Als hout of een bepaalde kleur de muur kenmerkt, kies je precies het tegenovergestelde om de constructie te laten opvallen en het van een praktische element in een designelement te veranderen.

Zo is ruimte niet langer een probleem en hoef je niet langer te kiezen tussen televisie en open haard. Met deze praktische en moderne oplossing kun je beide hebben en gelukkiger zijn.

En nu lekker ontspannen voor de televisie en open haard!

Advertisement