Ontketen de magie van kristallen: 12 fantastische ideeën voor het decoreren van je huis

door Natasja

27 Oktober 2023

Ontketen de magie van kristallen: 12 fantastische ideeën voor het decoreren van je huis
Advertisement

Als je toevallig sociale media bekijkt en zoekt op de hashtags #crystalgram of #crystaltok, zul je zien dat er letterlijk miljoenen content is over de schoonheid en voordelen (niet altijd ondersteund door wetenschappelijke studies) van kristallen voor ons welzijn. Of ze nu echt therapeutisch zijn of niet, kristallen zijn zeker iets buitengewoons om te zien. Hun ongelooflijke vormen, verbazingwekkende kleuren, vooral wanneer het licht er doorheen schijnt, zijn slechts enkele van de redenen waarom het een geweldig idee is om ze deel te laten uitmaken van je interieur.

Kijk eens naar de beste ideeën om ze in huis tentoon te stellen.

Advertisement

Kristallen in stijl tentoongesteld

Net als vetplanten en kaarsen kunnen kristallen ook in speciale vitrines worden geplaatst, of in glazen schalen die qua vorm passen bij het kristal dat erin wordt geplaatst.

Advertisement

Glazen schalen zijn ook een goed idee, en in elk geval is de combinatie van glazen en metalen profielen perfect om de schittering van kristallen te versterken.

Kristallen als kaarshouders

Als je gewend bent om kaarsen of waxinelichtjes te gebruiken, kun je overwegen om kristallen te zoeken waar je de kaarsen in kunt plaatsen. Aangestoken of niet, het zal prachtig zijn om naar te kijken.

Het zal dan mooi zijn om de kleuren van de kaarsen af te stemmen op die van de kristallen.

Het kunnen combinaties zijn in de zin van ton-sur-toncoördinatie, of misschien juist ontworpen om aangename contrasten te vinden. Voeg daar de olfactorische factor aan toe en het wordt een multisensorisch genot om van te genieten.

Advertisement

Kristallen tussen en met planten

Als je er over nadenkt: dit zijn tenslotte volledig natuurlijke elementen. Dus waarom zou je ze niet combineren met fascinerende organismen zoals planten?

Je kunt ervoor kiezen om kristallen in het midden van potten of andere houders met planten te plaatsen, of zelfs composities van kristallen en planten te maken. Vetplanten of tillandsiae zijn misschien wel de beste optie.

Advertisement

Hangende kristallen

Met de kleinere kristallen kun je schattige hangende decoraties maken, met takken en touwtjes.

Ze zien er natuurlijk mooi uit aan de muur, maar nog mooier is het om ze in de lucht te laten hangen op plekken in de kamer waar ze lijken te zweven en waar vooral natuurlijk licht ze kan bereiken.

Advertisement

Kristallen overal in huis

Als ze een echte passie worden, waarom zou je er dan geen planken of open kasten mee vullen? Een mix van vormen en kleuren om te bewonderen.

Of zoek voor elk zijn 'voetstuk', wat heel goed een houten boomstam kan zijn.

Advertisement

En natuurlijk ook smalle wandrekken en planken, die heel weinig uitsteken: net genoeg ruimte om de kristallen op te plaatsen!

Heb jij al besloten welke kristallen je wilt gebruiken en waar je ze in je huis wilt plaatsen?

Advertisement