17 vindingrijke oplossingen voor het bedekken van radiatoren, waardoor het huis een extra elegant tintje krijgt

door Natasja

10 Oktober 2023

17 vindingrijke oplossingen voor het bedekken van radiatoren, waardoor het huis een extra elegant tintje krijgt
Advertisement

Alle moderne huizen hebben radiatoren voor de verwarming. Ze zijn heel gewoon, maar ze zijn niet bepaald het mooiste meubelstuk en daarom kan het zijn dat je ze op de een of andere manier wilt verfraaien om geen saaie radiatoren in de kamers van het huis te hebben. Maar hoe kan dit esthetische nadeel worden verholpen?

Deze 17 ideeën kunnen een wondermiddel zijn om radiatoren uit je huis te laten 'verdwijnen', door elke kamer op de best mogelijke manier te verfraaien en in sommige gevallen zelfs functioneler te maken.

Advertisement

1. Wat dacht je van een praktische consoletafel?

Als je de radiator niet mooi vindt, maar geen omsloten constructie wilt en een meubel nodig hebt om 'je zakken leeg te maken' als je thuiskomt, is dit misschien een oplossing.

Advertisement

2. Bedekking met latten

Als je het ontwerp van de radiator wilt behouden, maar hem niet onbewerkt wilt laten, dan kun je kiezen voor een constructie die er sterk op lijkt, maar dan gemaakt van hout en in een kleur die past bij de rest van het huis. Zeer elegant!

3. Totale verdwijning, maar...

Een meubel dat de kamer helemaal afdekt, is een goed idee om de kamer helemaal af te maken. Als je echter op bepaalde momenten meer warmte wilt laten ontsnappen, kun je denken aan een beweegbaar deurtje, dat naar wens kan worden geopend.

4. Constructie met spiegel: WAUW!

Zo'n constructie die de radiator volledig omhult en niet alleen past bij de snuisterijen, maar ook bij de spiegel, geeft het huis het elegante tintje dat nog ontbrak en waar iedereen jaloers op zal zijn... zonder te weten dat er een warme verrassing onder zit!

5. Opbergframe?

Als je naast het camoufleren van de radiator ook wat extra meubilair wilt toevoegen, probeer dan een constructie die de radiator 'omarmt'. Daarboven heb je een handige plank, aan de zijkanten twee kastjes om wat je maar wilt op te bergen.

Advertisement

6. Radiatoren in de badkamer: hoe benut je ze?

Warmte is handig om handdoeken te drogen en, vooral in de wintermaanden, weten we hoe moeilijk het is om dit doel in korte tijd te bereiken. Een constructie om de radiator in te plaatsen en het wasgoed op te drogen kan dan erg handig zijn.

7. Hout en ijzer: wat een combinatie!

IJzer en hout zijn twee elementen die perfect combineren en zelfs in hun eenvoud veel decoreren. Plaats gewoon een soortgelijke bedekking op de radiator en op magische wijze valt de radioator niet meer op.

Advertisement

8. Plank met laden

Als de radiator zich in de gang bevindt en je wilt dat verbindingspunt verfraaien, denk er dan aan om er een plank boven te plaatsen, misschien met lades om kleine voorwerpen op te bergen, en voeg een spiegel of een schilderij toe. Prachtig!

9. Radiator bij het raam...

In dit geval kun je, om het te verbergen, er een plank bovenop plaatsen met een plant erop om het vleugje groen te geven dat precies op die plek van het huis nodig is.

Advertisement

10. "Ik wil niet meer dat het gezien wordt".

Zo gezegd, zo gedaan. Een gesloten oplossing met zijplanken, klein en fijn, is wat je nodig hebt. Zo zie je nooit meer de radiator die je zo verafschuwt.

11. Lattenconstructie

Een houten compositie met brede, afzonderlijke latten zal niet alleen de radiator bedekken, maar ook de warmte gemakkelijker doorlaten en zijn werk doen zonder gezien te worden.

Advertisement

12. Kleurcontrast

Om een radiator te verfraaien is het soms voldoende om een constructie aan te brengen die chromatisch contrasteert met de radiator en de rest van de inrichting. In dit geval zou een clair-obscur ideaal zijn om van iets uitgesproken eenvoudigs iets bijzonders te maken.

13. Klein groen hoekje

Als je van planten, bloemen en de natuur in het algemeen houdt, kun je de radiatorbekleding gebruiken om je eigen groene hoekje te creëren. Een detail dat de kamer nieuw licht geeft.

Advertisement

14. Tafel onder het raam

Je kunt kiezen uit een halve cirkel of een rechthoek om dat tafeltje recht onder het raam te zetten en de radiator te bedekken. Plaats er een plant op of een ander snuisterij en het effect zal benijdenswaardig zijn.

15. Eenvoudig tafelblad

Soms is een beetje genoeg om een hoek van het huis te transformeren. Een plank, misschien van hout, en alles ziet er nieuw, modern en chique tegelijk uit.

Advertisement

16. Radiator die overgaat in kast...

Deze oplossing is perfect voor wie de ruimte in huis wil maximaliseren, ook al is die beperkt. Zonder jezelf beperkingen op te leggen, kun je overwegen om de radiator in een kast te plaatsen. Het onderste deel wordt ingenomen door de radiator, het bovenste deel door planken om wat je maar wilt op te bergen. Twee sluitende deuren doen de rest. Briljant idee!

17. Pallets zijn echt een passie...

Pallets zijn de evergreen van recycling en ook hier mogen ze niet ontbreken. De radiator die je wilt laten verdwijnen, zit misschien wel verstopt achter een van deze pallets. Wat vind je van deze eenvoudige, snelle en goedkope oplossing?

Er zijn veel manieren om radiatoren te verstoppen, het belangrijkste is om je fantasie de vrije loop te laten en te proberen de bekleding af te stemmen op de rest van het huis om een effect van maximale elegantie en functionaliteit te bereiken.

Heb jij de radiatoren in huis verborgen? Hoe?

Advertisement