Wil je de look van je huis veranderen? Waarom niet beginnen met de deuren...

door Natasja

01 November 2023

Wil je de look van je huis veranderen? Waarom niet beginnen met de deuren...
Advertisement

Enige tijd nadat je in een nieuw huis bent getrokken, voel je de behoefte om iets te veranderen, misschien de muren opfrissen of wat meubilair vervangen. Dit zijn de eerste dingen waar we aan denken als we iets willen veranderen, maar het laatste, ook uit kostenoverwegingen, zijn de deuren. Maar vind je ervan als we je vertellen dat een andere deur je huis de 'frisheid' kan geven die je zoekt, en dat tegen minimale kosten? Denk je dat dit niet mogelijk is? Dan heb je het echt mis.

Deze 16 ontwerpideeën zijn het perfecte antwoord op de vraag die we net stelden: kijk maar eens!

Advertisement

1. Als je van kaartspellen houdt...

1. Als je van kaartspellen houdt...

PATRONOOM/elo7

Als je een kaartenliefhebber bent en van de symbolen houdt, kan dit de gelegenheid zijn om ze in je interieur te verwerken. Of het nu harten, klaveren, schoppen of ruiten zijn, maakt weinig uit: kies het symbool dat jij als jouw favoriete symbool beschouwt en denk erover na om de deuren van je huis ermee te versieren, of, zonder van de vier af te zien, kun je op elke deur een ontwerp zetten. Prachtig gewoon!

Advertisement

2. Een vleugje klassiek

Als negentiende-eeuwse gebouwen je fascineren en je in je woning graag een herinnering aan dat vervlogen tijdperk wilt hebben, waarom denk je dan niet aan zo'n soort bekleding voor bijvoorbeeld de keukendeur? Het effect zal heel elegant zijn.

3. Een kamer groter maken met één detail

Als ruimte een nadeel is voor jouw huis, dan zou je kunnen kiezen voor een optische illusie die precies het juiste gevoel van ruimtelijkheid geeft. Een spiegel in een deur kan de oplossing zijn die je zoekt. Kijk eens naar dit prachtige effect.

4. Bloemen...een echte passie

Als je van echte of kunstbloemen houdt, zal zo'n decoratie je zeker niet onverschillig laten. Een paar gestileerde details, misschien in contrast met de monochrome achtergrond van de deur, zullen dat naïeve tintje geven dat in huis ontbrak.

5. Verdwijnpunt naar oneindig...

5. Verdwijnpunt naar oneindig...

Windowpix/Amzon

Heel veel bogen in elkaar: maar hoe is dit mogelijk? Het zicht wordt soms gemakkelijk bedrogen en geven ons het gevoel dat we voor een heel ander decor staan dan we hadden verwacht. Deze decoratie is daar een voorbeeld van. Vind je het mooi?

Advertisement

6. "Ik wist niet dat er een trap in huis was..."

En inderdaad, er was geen trap, die is gewoon nagemaakt, maar... op de deur. Alles wordt mogelijk, alles wat je nodig hebt is een speciaal gemaakte sticker en je bent klaar.

7. Onverwachte ontspanning

7. Onverwachte ontspanning

Pulaton

Als je de natuur mist in je stadswoning, dan is dit trucje misschien iets voor jou. Bedek gewoon een deur, misschien die van de slaapkamer, om het fijne gevoel van een bosachtige omgeving te krijgen.

Advertisement

8. Is lezen je passie?

8. Is lezen je passie?

Pulaton

Als je graag leest, graag veel boeken koopt en de muren ermee bedekt wilt hebben, maar dat niet kunt, waarom denk je dan niet aan de deur? Als je een plakfolie aanbrengt die alleen al doet denken aan een boekenkast vol bladzijden om doorheen te bladeren, zou je echt gelukkig kunnen worden. Wat vind je ervan?

9. "Een beetje aanmoediging is nodig in het leven..."

Als je een oppepper nodig hebt om de dag goed te beginnen, dan is het tijd om een zin te kiezen en die op je slaapkamer- of keukendeur te hangen. Het kan het eerste zijn dat je leest zodra je wakker wordt en het kan je de start geven om een nieuwe dagelijkse uitdaging met een glimlach aan te gaan.

Advertisement

10. Een beetje schakeringen

Als je pastelkleuren en delicate tinten bijzonder mooi vindt, overweeg dan om de deuren van je huis op deze manier te bekleden. Je kunt voor elke kamer een kleur kiezen en, als je het een leuk idee vindt, deze kleur afstemmen op de inrichting. Het effect zal verbluffend zijn.

11. "Oh jee, het houdt niet op!"

Fout! De serie is nooit begonnen, maar is gewoon een prachtige optische illusie die een oneindig gevoel van diepte geeft. Wat een ongelooflijk effect!

Advertisement

12. Zin in de zee?

12. Zin in de zee?

wall art/Amazon

De zee is waar je het meest van houdt, maar je kunt niet altijd op vakantie zijn, toch? Waarom dan niet de zee in huis halen? Nee, we maken geen grapje en het is mogelijk, maar je zult het moeten doen met een 'droge' zee die op een van de deuren is geplakt. Maar het ziet er fantastisch uit, het voelt alsof je bovenop de zee uitkijkt.

13. Een extra raam kan geen kwaad...

Als je denkt dat er te weinig ramen in huis zijn, dan is het tijd om er nog een te creëren, maar zonder muren te verwijderen. Het enige wat je nodig hebt is een speciaal ontworpen deursticker en de kamer wordt getransformeerd.

Advertisement

14. "Kijk eens naar de maan..."

14. "Kijk eens naar de maan..."

ChezMax Store/Amazon

Niet iedereen heeft het geluk om een raam in huis te hebben van waaruit je kunt genieten van het hemelgewelf, compleet met sterren en maan. Hier is de manier om het toch in je kamer te hebben. Misschien met een lichte reflectie op het water die elke kamer dat ontbrekende vleugje romantiek geeft.

15. Kijk uit voor de kat!

Komt hij echt het huis binnen? Maar nee, het is gewoon een schattig nepkatje dat de kamer in gluurt. Ook een manier voor wie geen echt dier kan hebben, maar wel graag wat katachtig gezelschap wil.

Advertisement

16. Glazen deur?

Als je een glazen deur in huis of kantoor hebt en het geeft je het gevoel van een aseptische en trieste omgeving, denk er dan eens over na om deze te decoreren, misschien met bladeren, bloemen of andere natuurlijke elementen. Je zult zien wat een mooi resultaat.

Je huis transformeren lijkt een onoverkomelijke taak, maar je hoeft niet per se grote ingrepen te doen om het nieuw leven in te blazen. Deze stickers zijn net het idee dat je nodig had om de ruimte waar je graag uitrust uniek, aangenaam en ontspannend te maken.

Welk van deze 16 ideeën heeft jouw interesse gewekt?

Advertisement