Een sprookjesachtig huis met deze 12 prachtige voorstellen voor wandelpaden en buitenvloeren

door Natasja

22 September 2023

Een sprookjesachtig huis met deze 12 prachtige voorstellen voor wandelpaden en buitenvloeren
Advertisement

De decoratie van de buitenruimtes wordt vaak een beetje verwaarloosd wanneer je een nieuw huis inricht. We hebben vaak de neiging om dit moment uit te stellen, door te beloven om grote projecten uit te voeren in een mooi seizoen dat we niet altijd kunnen realiseren. En zo eindigen we in de meeste gevallen met prachtige buitenruimtes die we niet gebruiken omdat ze er verlaten bij liggen en overgeleverd zijn aan onkruid en vuil.

Neem in plaats daarvan de tijd om de buitenruimtes bij mooi weer in te richten en te decoreren: je hebt dan extra ruimte om te ontspannen en gasten te ontvangen. Het eerste waar je aandacht aan moet besteden is de bestrating: of het nu gaat om een oprit of de bestrating van een heel deel van je tuin, het is belangrijk om er de juiste zorg aan te besteden en oplossingen te creëren die niet alleen aantrekkelijk zijn, maar ook praktisch, functioneel en gemakkelijk te onderhouden.

We stellen je hieronder 12 prachtige voorstellen voor wandelpaden en bestrating voor buiten voor waaruit je kunt kiezen.

Advertisement

1. Laan van bakstenen

De eenvoudigste manier om de oprit of looppaden door de tuin te bestraten, is door eenvoudige gewone bakstenen te gebruiken waarmee je wat beweging creëert met een paar bochten.

Advertisement

2. Afwisselend bakstenen en bloemperken

2. Afwisselend bakstenen en bloemperken

SB Designs LLC DBA Outdoor Contracting/Facebook

Creëer een prachtig, ontspannend landschap door nette vierkante bakstenen paden te combineren met georganiseerde perken van gazon of stenen en kleine struiken of heesters. Het zal zeer aangenaam zijn om er een paar uur in door te brengen.

3. Mozaïeken bestrating

Grote onregelmatige tegels en verschillende kleuren maken van de vloer een prachtig artistiek mozaïek.

4. Elegant pad

Grote witte tegels verspreid in een bestrating van lichtgekleurde, regelmatig gevormde stenen geven het pad een elegante en verfijnde look.

5. Tegels en gras

Wat als je in plaats daarvan grote tegels met een regelmatig patroon zou leggen? In de voegen zou je een gazon kunnen laten groeien, als je bereid bent om het verzorgd te houden. Voor een oprit of de bestrating van een ontspanningsruimte is het koele effect verzekerd.

Advertisement

6. Steen en kiezels

Grote rechthoekige stenen platen kunnen een meanderend pad vormen binnen een stenen vloer, versierd met stenen en kleine struiken of heesters.

7. Canadese steen

Canadese steen biedt interessante ontwerpideeën voor paden of hele bestratingen.

Advertisement

8. Pad van hout

Net als de rails van een trein kunnen eenvoudige houten planken je stappen naar huis begeleiden. Perfect in combinatie met stenen of gras.

9. Kunstig mengen van materialen

Een vakkundig gedoseerde en gerangschikte mix van materialen zorgt voor interessante en aantrekkelijk ogende combinaties. De ideale plek om je gasten te vermaken.

Advertisement

10. Bakstenen en tegelvloeren

Grote tegels gerangschikt in een regelmatig patroon en bijeengehouden door een netwerk van bakstenen is de ideale oplossing voor buiten eten met vrienden.

11. Decoratief pad

Het is niet zomaar een wandelpad, maar een waar kunstwerk, dit pad van regelmatig geverfde stenen op een bed van mulch.

Advertisement

12. Artistieke bestrating

Speel met de vormen en kleuren van verschillende kiezels om prachtige kunstwerken te maken in de buitenbestrating.

Hoe heb jij de buitenruimte bestraat?

Advertisement