Het strandgevoel in huis halen: 10 fantasierijke ideeën om een strandhoekje in de tuin te creëren

door Natasja

04 Mei 2023

Het strandgevoel in huis halen: 10 fantasierijke ideeën om een strandhoekje in de tuin te creëren
Advertisement

Het gouden zand, een parasol, een ligbed om te ontspannen. Dan muziek, of boeken, of spelletjes om met vrienden te spelen: de basis om van de tijd op het strand te genieten is voor iedereen min of meer hetzelfde, en iedereen past ze aan zijn eigen behoeften aan. Alleen al de gedachte eraan roept bij alle strandliefhebbers het idee op van ontspanning en rust. Maar waarom wachten om naar het strand te gaan om die sfeer te ervaren? Als je wat ruimte in je tuin hebt, zou je eraan kunnen denken om je eigen strandhoekje te maken!

Het is echt een kwestie van een deel van de tuin met zand bedekken en vervolgens inrichten. Het wordt een ontspanningsplek voor volwassenen, maar het kan ook de privédroomspeeltuin van de kleintjes zijn. Bekijk de onderstaande ideeën.

Advertisement

Een houten bank, verlichting en een tafeltje: er is weinig voor nodig om een zithoek te creëren waarin je onvergetelijke zomeravonden kunt doorbrengen en die de unieke sfeer van het strand oproept.

Advertisement

En met ruimte en fantasie kan je denken aan een beetje sandscaping, d.w.z. het ontwerpen van een heel gebied van de tuin ('landscaping', in het Engels) met zand ('sand') te bedekken, maar volgens een ontwerpcriteria. Je helpt jezelf misschien met planten, stenen borders en meer.

Touw en lichtgekleurd hout zoals je aan zee ziet (voor o.a hekken), en ook kiezelstenen (stranden zijn tenslotte niet alleen maar zand, toch?), kunnen ook de juiste setting creëren. En misschien kun je een houten hut plaatsen die op een strandcabine lijkt....

Je kunt ook "zandbakken voor volwassenen" creëren, waarin in plaats van kinderspelletjes plaats is voor stoelen en eventueel ook vuurpotten.

Dit zijn vaak de ideale plekken om aan te wijzen als een plek om, ook 's avonds, te ontspannen met bezoekende vrienden en familieleden, verzameld rond een vuurtje.

Advertisement

Scheepsrompen kunnen ook worden gebruikt om ze te versieren, en zelfs te verlichten voor de nacht.

Parasols of zeilen? Ook deze gebieden moeten worden beschut tegen de heetste zomerzon, en de keuze is aan jou!

Advertisement

En natuurlijk kan het zandgebied in de tuin bestemd worden voor het plezier van de kleintjes!

Kinderen, overal in de wereld, spelen graag met zand, alleen of beter nog in gezelschap!

Advertisement

Er zijn werkelijk duizend ideeën om een zandbak te maken die de kleintjes zal vermaken en die de tuin op een leuke en creatieve manier zal verfraaien.

Zou jij een beetje strandgevoel in je tuin willen brengen?

Advertisement