Creatieve werkje maken met kinderen: 8 fantastische bloemen gemaakt met rietjes

door Natasja

07 April 2023

Creatieve werkje maken met kinderen: 8 fantastische bloemen gemaakt met rietjes
Advertisement

Knutselen met je kinderen is een van de leukste manieren om tijd met hen door te brengen, en vaak kun je echt prachtige projecten bedenken om je huis mee te versieren en het persoonlijkheid, kleur en vreugde te geven. En hoe leuk is het om ze na jaren geleden ze gemaakt te hebben, als de kinderen volwassen zijn, nog steeds aan de muur te zien hangen of op een kast te zien staan en terug te denken aan het gelukkige moment waarop je ze maakte?

Er zijn heel veel materialen die je kunt gebruiken voor creatieve knutselwerkjes met de kinderen en veel daarvan zijn gerecycled van oude voorwerpen die je niet meer gebruikt. Als je overgebleven rietjes van een verjaardagsfeestje hebt en ze niet wilt weggooien zonder ze te gebruiken, dan is dit artikel voor jou: we stellen de volgende 8 projecten voor om fantastische bloemen te maken met rietjes als basiselement.

Advertisement

1. Harten of bloemen?

Een heel eenvoudig project om te maken is een prachtige vaas met papieren bloemen: kleurrijk en altijd mooi, ze zullen perfect zijn als ornament. Je kunt rietjes gebruiken als stelen en karton als bloemblaadjes. Maak ze door een stuk karton in een hartvorm te knippen en 3 harten over elkaar te leggen om een cirkel te vormen: ze zullen eruitzien als prachtige madeliefjes.

Advertisement

2. Gekleurde madeliefjes

Maak prachtige gekleurde madeliefjes met plastic: knip de gekleurde rietjes gewoon in partjes van dezelfde lengte en vervolgens schuin af zodat ze de vorm van bloemblaadjes aannemen. Je kunt ook de centrale knop en steel namaken met een rietje, terwijl je de blaadjes kunt maken door plastic flessen uit te knippen. Je bloem is klaar voor de vaas!

3. Bollende bloemen

Papieren vompjes kunnen ook worden omgetoverd tot bollende bloemblaadjes. Plak ze boven op een rietje en je ziet al snel prachtige bloemen bloeien.

4. Tulpen

Voor tulpenliefhebbers is het heel eenvoudig om een bosje te maken om de woonkamer te versieren! Het rietje wordt de steel, het gevouwen stuk karton de bloem. En het is snel klaar!

5. Plastic rozen

Maak prachtige plastic rozen met alleen rietjes als basiselement: knip een rietje verticaal door en maak het plat, knip vervolgens de vormen van de bloemblaadjes uit en plak ze rond een groen rietje als steel. Ze zullen gewoonweg prachtig zijn.

Advertisement

6. Hyacinten

Deze kleurrijke hyacinten zien er ingewikkeld uit, maar als je eenmaal begint wil je niet meer stoppen met het maken ervan. Snij de rietjes gewoon in dunne reepjes en vouw ze om, klaar is kees.

7. Een boeket herinneringsfoto's

Maak bloemen van een papieren beker met vormpjes op een rietje en plak er foto's van je kinderen op. Het zullen herinneringen zijn die je altijd bij de hand hebt.

Advertisement

8. Gevouwen rozen

8. Gevouwen rozen

Loveja/YouTube

Zelfs eenvoudige gevouwen rietjes worden prachtige rozen.

Advertisement