Het huis lekker laten ruiken: de eenvoudige truc om het in een kamer met een doek te doen

door Natasja

29 Januari 2023

Het huis lekker laten ruiken: de eenvoudige truc om het in een kamer met een doek te doen
Advertisement

Een lekker ruikend huis is een van de grootste geneugten van het huiselijke leven. Er zijn verschillende mogelijkheden: geursprays, kaarsen, essentiële oliën, geurstokjes, zeepjes, krijtjes. De keuze van de methode kan worden bepaald door de eigen voorkeur, maar ook door de kenmerken van de te parfumeren ruimte, de geurbehoefte, maar ook het seizoen.

Als je in de lente de kamer eenvoudigweg kunt parfumeren met een boeket verse bloemen, kun je in de winter profiteren van het aanzetten van de radiatoren om een kamer lekker te laten ruiken; de meest gebruikelijke methode is de radiator luchtbevochtiger, waarmee je ook een constante vochtigheidsgraad kunt handhaven. Maar er is een eenvoudiger methode, waarmee je de kamer kunt parfumeren met een doek. Op TikTok staan veel tips over dit onderwerp, waaronder de videotutorial waar we het vandaag over hebben.

via @twinshomemeg

Advertisement
@twinshomemeg/TikTok

@twinshomemeg/TikTok

@twinshomemeg https://www.tiktok.com/@twinshomemeg is het TikTok-kanaal van een tweeling, Maina en Giada, waarop de twee jonge vrouwen interessante trucs en tips delen voor een altijd perfecte woning. In een van deze tutorials wordt een snelle en eenvoudige methode uitgelegd om kamers in huis te parfumeren met een eenvoudig microvezeldoekje.

De methode is zo eenvoudig dat je verbaasd zult zijn er niet eerder aan gedacht te hebben. Je maakt gewoon een microvezeldoekje vochtig onder stromend water en wringt het goed uit zodat het niet druppelt. Voeg dan een paar druppels van jew favoriete geurende wasverzachter toe. Wrijf de doek goed om de wasverzachter over het hele oppervlak te verspreiden.

Advertisement
@twinshomemeg

@twinshomemeg

Leg de doek op een radiator die aanstaat en je zult zien dat in een mum van tijd de kamer gevuld is met de heerlijke geur van de wasverzachter. Met deze methode ruik je altijd een heerlijke geur door het hele huis, met de mogelijkheid om in elke kamer een andere geur te hebben. Als je de voorkeur geeft aan een meer natuurlijke keuze, kun je de wasverzachter vervangen door druppels essentiële olie op een theelepel baking soda opgelost in een beetje water; als alternatief kun je de essentiële olie mengen met vloeibare Marseillezeep.

Heb je wel eens aan deze methode gedacht? Bekijk de video https://www.tiktok.com/@twinshomemeg/video/7185107005126872325 voor meer informatie. Welke methode is jouw favoriet om je huis lekker te laten ruiken?

Advertisement