11 vindingrijke voorstellen om van elk voorwerp een fascinerende wandklok te maken

door Natasja

16 Januari 2023

11 vindingrijke voorstellen om van elk voorwerp een fascinerende wandklok te maken
Advertisement

Een gewoon accessoire als een klok is niet meer weg te denken uit ons bestaan. We hebben altijd wel een apparaat bij ons dat ons eraan herinnert hoe laat het is, en zo kunnen we de tijd in ons leven bepalen en elk moment organiseren. Het zijn echter niet alleen de horloges die we altijd bij ons dragen: soms is het zelfs onmisbaar om te kunnen vertrouwen op de klok die aan de muur van de kamer waar we ons bevinden hangt, de klok waar we onbewust onze ogen op richten wanneer we de tijd moeten controleren.

Zo is een onmisbaar element in ieders huis al snel ook een gelegenheid geworden om naar eigen smaak het huis te decoreren, en als je houdt van het idee om onverwachte en creatieve elementen in je huis in te voegen, is een wandklok met een origineel ontwerp een must. Het goede nieuws is dat je niet per se heel veel winkelcatalogi en online winkels hoeft door te spitten, maar dat je elk object - of bijna elk object - kunt recyclen tot de unieke en op maat gemaakte klok die je wenst.

Advertisement

In principe hoef je alleen maar een plat voorwerp te vinden of te maken waaraan je het raderwerk met de wijzers kunt vastmaken. Dit verklaart het grote succes van recyclingprojecten waarbij lp's worden omgezet in wandklokken!

Advertisement

Er zijn er zelfs waar allerlei vormen uit lp's worden gesneden, meestal met een laser.

Een ongebruikelijker project is echter dat de onderkant van de klok is gemaakt van een collage van kartonnen stukken, of beter gezegd, de ruggen van lp hoezen! Maar het zou ook kunnen werken met de rug van oude tijdschriften of oude boeken die niet te dik zijn.

Ook hier papier: een klok gemaakt met veel rollen naast elkaar, voor een prachtig kleurrijk effect.

Wat als de wijzers in plaats van getallen naar dominostenen wezen?

Advertisement

Dit werkt in feite met alle kleine voorwerpen, ook LEGO bouwblokjes.

En wat te denken van 'horloges in de klok'-ideeën, waarbij elk nummer wordt vervangen door de wijzerplaat van een oud horloge? Er zijn mensen die tot in het kleinste detail nauwkeurig zijn en de wijzers in elke kleine wijzerplaat precies zo plaatsen dat ze de respectievelijke tijd aangeven.

Advertisement

Hout en hoefijzers: een combinatie die niet rustieker kan.

Wanneer grunge smaak samengaat met het iets meer geeky: een printplaat dient als basis voor de wijzers.

Advertisement

Met de juiste vorm kan elk stuk hout (zelfs, letterlijk, splinters) een originele klok worden, alleen al in combinatie met epoxyhars.

Het ultieme super nerdy idee: een oude CD met computer toetsen in plaats van uren.

Heb je aan voorwerpen gedacht die je kunt recyclen om zo'n creatieve wandklok te maken?

Advertisement