x
10 goede redenen om ijsbakjes niet weg…
Matrassen schoonmaken: 3 methodes zonder chemische middelen te gebruiken Voor een altijd in perfecte staat douche gebruik een keukenaccessoire

10 goede redenen om ijsbakjes niet weg te gooien maar ze met creatieve recycling totaal te veranderen

22 September 2022 • Door Natasja
384
Advertisement

Er zijn momenten waarop een lekker bakje ijs precies is wat je nodig hebt, en niet alleen als het warm is in de zomer. Wie heeft niet genoten van een ijsje als toetje aan het eind van een maaltijd, zelfs in hartje winter? Om nog maar te zwijgen van die momenten waarop alleen een bakje ijs de nodige troost kan bieden bij een ontspannen avondje op de bank, met je favoriete film of tv-serie om van te genieten.

Gewoonlijk gooien we de bakjes en bekers van ijs gelijk weg als ze op zijn, maar soms kunnen we ze juist bewaren, omdat ze zich heel goed lenen om handige en mooie multifunctionele houders te worden. Bekijk de creatieve recyclingideeën hieronder.


Plastic bakken, vooral als ze groot en diep zijn, worden ideale voorwerpenhouders. Soms is het plastic gekleurd, zodat je alleen de buitenkant met papier hoeft te bedekken, waarbij je de randen in de oorspronkelijke kleur laat, om een onherkenbaar voorwerp te krijgen.

Natuurlijk lenen ze zich ook voor decoratie met de decoupagetechniek. En zijn genoeg ideeën om ze uit te rusten met handige handvatten, zodat ze kunnen worden omgevormd tot leuke interieur mandjes.

Advertisement

Een ander model dat kan worden nagemaakt is dat van traditionele picknickmanden, met het handvat in het midden, breed en stevig.

Maar ook handvatten van parels, en bekleding van stoffen en kant: hetzelfde ontwerp komt op verschillende manieren tot leven, afhankelijk van materiaal en smaak.

En waarom ook niet het deksel benutten? Hij kan worden voorzien van een handige knop en kan zowat overal in huis als houder worden gebruikt.

Een populair idee is om er naaidozen van te maken.

Eventueel ook met zakken aan de buitenkant of veel handige vakken aan de binnenkant.

En er zijn ook enkele ideeën voor kartonnen ijsbekertjes, als ze niet te erg beschadigd zijn door het in de hand houden, invriezen en ontdooien: als ze goed schoongemaakt zijn, kunnen ze gebruikt worden als glazen voor koekjes en diverse lekkernijen.

Niet alleen stof en papier: denk aan de vele manieren om manden gemaakt van ijsbakjes te bekleden met crêperubber.

En als je handig bent met naaien, worden de grotere ijsemmers nuttige maar ook superdecoratieve voorwerpen!

Heb je er wel eens aan gedacht om ijsbakjes te recyclen?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt