10 bevlogen vormen van ruimtebesparend meubilair en design die je gezien moet hebben

door Skip

11 Augustus 2022

10 bevlogen vormen van ruimtebesparend meubilair en design die je gezien moet hebben
Advertisement

Degenen die zich bezighouden met design en interieurinrichting hebben als hoofddoel esthetiek, functionaliteit en woongemak samenvoegen in interieuren. Wanneer de doelstelling is om zoveel mogelijk ruimte te benutten terwijl er weinig ruimte is, dan wordt die taak er nog lastiger op.

Maar er zijn designers die zo vaardig en vindingrijk zijn dat ze ook het ruimteprobleem het hoofd kunnen bieden en wonderen kunnen verrichten. Zij komen met interieurs en meubels die zo perfect zijn en goed zijn ontworpen dat je het met bewondering gadeslaat. We hebben een aantal spectaculaire voorbeelden erbij gepakt voor je. Wie weet doe je wel inspiratie op.    

Advertisement

Een zitplek maken die zo mooi is en perfect is ingepast in huis in een hoek die zo klein is dat je hier ogenschijnlijk niks mee gaat doen, krijg je vast alleen maar voor elkaar als je super goed kunt ontwerpen en plannen.

Advertisement

Dat je ook een gedeelte voor een bed weet te maken dat toch in het geheel past in een eenkamerappartement of in een kamer met een andere bestemming getuigt enorm van uitstekend design- en planwerk.

Van dit enige nachtkastje kan je een tafeltje of bureau maken. Het is een eenvoudig idee maar enorm functioneel en slim gevonden. 

Gekleurde kastjes aan elkaar verbinden in boogvorm is een leuk en ruimtebesparend ontwerp voor in kamers van kinderen als ware het een soort regenboog. Het eindresultaat is betoverend en de ruimte die je erbij hebt aan een wand die anders leeg zou blijven, is enorm. 

Een tafeltje in een klavertje-vier-vorm met poefen eronder is precies wat je wilt in een kleine ruimte waarin super chique het streven is.  

Advertisement

Een kleine badkamer in de ruimte 'proppen' onder de trap. Lijkt je dit ook niet een prachtig en zeer nuttig ontwerp?

Een tweezitsbank met poef en bijzettafel verandert in een bed voor twee, drie vier mensen of in een zitplek op de grond voor nog veel meer mensen. Zonder twijfel geniaal gevonden.

Advertisement

En wat te denken van deze kegel die wanneer hij open, is veranderd in een zeer fraaie eettafel? In een eenkamerappartement zou dit een perfect meubel zijn.

Deze draaibare keuken bevat veel inhoud en beslaat weinig oppervlak, maar je hebt wel alle ingrediënten voor een echt uniek design.

Advertisement

En tot slot de ruimte onder de trap die weer zijn opwachting maakt, dit keer met de kenmerken van een opbergplaats voor schoenen. In elk huis wat je een beetje een huis mag noemen lijkt het wel alsof er altijd een tekort is aan opbergplaatsen voor schoenen. Deze vondst behoort dus duidelijk zonder twijfel tot de meest gewaardeerde en praktische oplossingen.

Welk van deze prachtige ontwerpen zie jij wel goed bij jou thuis staan?

Advertisement