Haal inspiratie uit deze 12 suggesties en laat je bloemen bloeien vanuit omgevallen potten

door Skip

10 Augustus 2022

Haal inspiratie uit deze 12 suggesties en laat je bloemen bloeien vanuit omgevallen potten
Advertisement

Er zijn echt talloze manieren om kleuraccenten aan te brengen in de tuin door allerlei planten te gebruiken en die in bloemperkjes en bloembakken te plaatsen. Van deze rangschikkingen druipt niet alleen creativiteit en kunstzinnigheid af, ze geven ook liefhebbers van tuinieren, die van hun tuin een waarlijk paradijs willen maken, enorm veel voldoening.

Van de vele ideeën die online populair zijn is er eentje die ervoor iedereen uitspringt, namelijk omgevallen bloempotten waaruit een rivier van bloemen voortstroomt. Het idee is geniaal in zijn eenvoud en flexibiliteit. Je kan bijvoorbeeld allerlei soorten planten (vaak seizoensgebonden) gebruiken, maar ook vetplanten. Verder kunnen hellingen worden benut, net als lege en onopvallende plekken en worden misschien oude en/of kapotte zaken hergebruikt! Bekijk de onderstaande voorbeelden eens.  

Advertisement

Als je gaat kijken naar alles wat het seizoen je te bieden heeft in de streek waar je woont zul je vast een ruime keuze aan planten en bloemen ontdekken waarmee je deze schitterende composities kunt maken.

Advertisement

Blauwe bloemetjes zullen de indrukk wekken dat er er echt een waterstroom is die zich verspreidt over de grond!

Of lijkt het wellicht op een kleurrijke plas die zich vormt op de grond en zal dit ook prachtig staan tussen kiezelstenen. 

Je kan je ook laten inspireren door hetgene waar je de bloemen uit laat voortkomen. Als je bijvoorbeekd een oude melkbus gebruikt is het hartstikke enig om witte bloemen te kiezen.

Naast potten en amforen van teracotta of een houten kuip doet een oude kruiwagen het ook hartstikke goed in deze constructies.  

Advertisement

Niet alleen bloemgevende planten, ook succulenten lenen zich voor het origineel inrichten van hoekjes met deze methode. 

Er is inderdaad wel iets betoverends aan de regelmatigheid in de vorm van bepaalde vetplanten!

Advertisement

Wanneer er geen tijd en ruimte is om op deze manier iets te maken dat voor bloemperk moet doorgaan, kan gewoon al kiezen voor een plant met overhangende groeiwijze en passend uiterlijk ook voldoende zijn. Denk aan bepaalde soorten vetkruid of planten met een kruipende of bodembedekkende groeiwijze. 

Om nog sterker de indruk te wekken van een 'bloemenzee' kan je gebruikmaken van een hellend vlak. Als dat er niet echt is dan kan je dat hellende effect ook suggereren met stenen.

Advertisement

Als planten uiteindelijk een hechte cluster vormen dan is het eindresultaat schitterend.

En waarom dit idee niet inpassen in opstellingen waar nog meer kunstzinnigheid vanuit gaat? Waar het net lijkt alsof de potten waar de bloemen uitkomen in de lucht lijken te zweven.

Advertisement

Of nog een stapje verder gaan en hetzelfde doen met tonnen!

Zou je het wel zien zitten om je tuin zo in te richten?

Advertisement