Organiseer al het gereedschap voor je creatieve werkjes met deze briljante DIY houders

door Natasja

02 Maart 2022

Organiseer al het gereedschap voor je creatieve werkjes met deze briljante DIY houders
Advertisement

Iedereen die graag creatief bezig is, van naaien tot scrapbooken, maar ook allerlei reparaties en recyclageprojecten, heeft ongetwijfeld een arsenaal aan gereedschappen en gebruiksvoorwerpen om in te gebruiken wanneer de inspiratie - of de noodzaak - toeslaat. Of het nu gaat om een kamer of gewoon een hoekje van het huis dat af en toe op een andere manier wordt gebruikt, het is handig om een paar houders te hebben waar je alle benodigdheden klaar voor gebruik kunt bewaren.

Met DIY kun je verschillende types maken, draagbaar of aan de muur bevestigd, afhankelijk van je behoeften. En soms kun je ook andere fantasierijke gerecyclede voorwerpen gebruiken om ze te maken. Kijk eens naar de ideeën hieronder.

Advertisement
manualidades.facilisimo.com

manualidades.facilisimo.com

Zet zes conservenblikken (of andere soortgelijke metalen verpakkingen) opzij, alle van dezelfde grootte. Maak ze goed schoon, verwijder de etiketten en verf ze in een kleur die je mooi vindt. Zoek dan een houten plank waarvan de afmetingen zodanig zijn dat één zijde even lang is als de diameter van een blik vermenigvuldigd met drie, en voeg daar voor de zekerheid nog een paar centimeter aan toe; de andere zijde moet daarentegen gelijk zijn aan tweemaal de hoogte van een blik.

Vorm de plank om een handvat te maken, verwijder ook twee randen zoals op de foto. Schuur en schilder in dezelfde kleur als de blikken. Nu hoef je alleen nog maar drie blikken aan elke kant van het hout te lijmen, een touwtje om de boven- en onderkant van de blikjes te binden en je hebt een houder die je overal mee naar toe kunt nemen.

Advertisement
hometalk.com

hometalk.com

Als je daarentegen klein gereedschap, zoals dat om modelleerpasta te bewerken, netjes en gebruiksklaar wilt opbergen, kun je een geperforeerd paneel inlijsten en voorzien van haken: een eenvoudig en leuk idee om op de werkbank klaar te houden.

Als je de hele muur wilt gebruiken, zijn geperforeerde panelen, waaraan je potjes en haken kunt bevestigen, ook hier de ideale oplossing.

craftynest.com

craftynest.com

Hier is alles wat nodig is voor creatief knutselen op de zijkant van een oud ledikant geplaatst, dat als wandpaneel wordt gebruikt.

Een taartplateau met meerdere niveaus is een ander idee dat altijd van pas komt, ook voor het organiseren van knutselgereedschap!

Advertisement

Een ijzeren pothouder met drie potten... Alleen zul je ze niet vullen met planten, maar met alles wat je nodig hebt om te knutselen!

Wanneer je geperforeerde panelen gebruikt, kun je er een soort wanddecoratie van maken door ze te schilderen en de voorwerpen op een mooie manier te rangschikken.

Advertisement


En vergeet niet hoe nuttig een houten kist kan zijn, voor diverse papierrollen, maar niet alleen daarvoor!

Succes!

Advertisement