Iglo met gerecyclede plastic flessen: creëer een originele speelhoek met creatief recyclen!

door Natasja

02 Januari 2022

Iglo met gerecyclede plastic flessen: creëer een originele speelhoek met creatief recyclen!
Advertisement

Hoe vaak heb je als kind niet gespeeld door te verbeelden dat banken, bedden en andere meubelen, of zelfs eenvoudige dozen, eigenlijk de onneembare muren waren van een fort waarin je duizend avonturen zou beleven? Misschien herinner je je dat je tenten hebt gebouwd van stokken en lakens, zoals de indianenwigwam, of misschien hebben sommige ouders besloten een kleine kampeertent in huis - of vaker nog in de tuin - op te zetten om een een anders dan anders soort nacht door te brengen.

Dit zijn allemaal ideeën die de verbeelding en creativiteit stimuleren, en iets soortgelijks kan worden gedaan door plastic flessen of jerrycans te recyclen om een echte iglo te maken. Het is een gemakkelijk project, maar je hebt echt veel flessen nodig en allemaal van dezelfde grootte.

Advertisement
Video tutorial via thefamilyjohnson/YouTube

Video tutorial via thefamilyjohnson/YouTube

Alles wat je echt nodig hebt is een grote hoeveelheid plastic flessen, hete lijm met veel navullingen, wat karton om de basis van het werkstuk op te bevestigen en veel geduld. De te gebruiken flessen moeten alle van dezelfde grootte zijn en een vierkante bodem hebben, zoals bijvoorbeeld bleekwater- of andere wasmiddelflessen, of melkflessen die in verschillende landen te koop zijn.

Begin met het tekenen van een cirkel op het karton en lijm de flessen (of ook kleine jerrycans) erop, met de hals naar binnen gericht, en laat een boog van de omtrek vrij, die de ingang van de iglo zal zijn.

Ga op dezelfde manier te werk als bij het bouwen van een muur, waarbij je een nieuwe rij bakstenen op de vorige rij bakstenen lijmt en zo naar boven gaat. Naarmate je verder gaat, ongeveer vanaf de derde of vierde rij, moet je de flessen iets meer naar binnen verplaatsen, zodat naar boven toe de ronde koepel ontstaat. Experimenteer met het plaatsen van de flessen voordat je ze aan elkaar lijmt. Je kunt een idee krijgen van het proces door deze video te bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=MdHBY2Axqdw

Advertisement

Ook als je niet de ruimte hebt voor een complete iglo, kun je de helft ervan bouwen tegen een kartonnen achtergrond (of misschien een dunne plaat triplex), zodat je een beschilderde achtergrond krijgt, als je dat wilt.

Sommige mensen hebben ook een heel interessant ontwerpidee bedacht, dat als basis zou kunnen dienen voor het bouwen van een halve iglo op schaal en op kindermaat, maar waarbij het holle gedeelte wordt gebruikt om te spelen.

Zou je het leuk vinden om thuis of in de tuin een iglo te maken?

Advertisement