Een tafelstuk met dennenappels: je kunt ze met elkaar en met veel andere voorwerpen combineren!

door Natasja

03 Oktober 2021

Een tafelstuk met dennenappels: je kunt ze met elkaar en met veel andere voorwerpen combineren!
Advertisement

Van dennenbomen en sparren tot een groot aantal andere planten en struiken: er zijn vele soorten die dennenappels (of kegelvruchten) produceren, die in een grote verscheidenheid van vormen, kleuren en maten kunnen voorkomen. Het zijn de voortplantingsorganen van planten en het is niet ongewoon ze op de grond aan de voet van bomen te vinden. Door er een paar te verzamelen, misschien van verschillende planten en bomen, kan je met deze kostbare buit je huis versieren.

Ze kunnen gemakkelijk worden gebruikt om natuurlijke decoraties te maken, hoewel ze in de meeste gevallen moeten worden geborsteld of gewassen om vuil of hars te verwijderen. Kijk eens naar een aantal ideeën om er betoverende tafelstukken van te maken.

Advertisement

Dennenappels in vazen geplaatst, met kleine lichtjes en vervolgens bedekt met grote witte bloemen: rozen, hortensia's, dahlia's, pioenrozen... Elk seizoen zal zijn eigen hoofdrolspelers hebben.

Advertisement

Ze zijn ook heel mooi als ze in een grote witte keramische kan of cache-pot worden geplaatst, maar het is het beste om de dennenappels van verschillende vormen en maten te kiezen om het evenwichtiger en interessanter te maken.

Zo'n lange, smalle houten kist is altijd handig voor het maken van een tafelstuk dat geschikt is voor elk seizoen en elke gelegenheid. In de herfst zou je ze bijvoorbeeld kunnen vullen met dennenappels, bladeren en sierpompoenen: een explosie van kleuren die helemaal past bij de natuur die ons omringt.

Als je door een park, tuin of bos loopt en een paar afgevallen takjes ziet met de kleurige blaadjes er nog aan, kun je die verzamelen om een compositie als deze te maken, waarbij je de dennenappels gebruikt als basis waarop je de takjes schikt zodat ze rechtop staan.

Als je een paar kaarsen hebt in de warme kleuren van de herfst, heb je alleen die kaars nodig - op zijn kaarsenhouder - en verder een dienblad om hem op te zetten, aan de voet omringd door dennenappels en wat je verder nog leuk vindt om toe te voegen.

Advertisement

Net als de strik in het midden van het lange jute lint: de lantaarn omringd door dennenappels staat precies in het midden en is een heel eenvoudig maar prachtig idee!

Een ander eenvoudig maar leuk idee is het gebruik van lange, smalle houten kisten: je hoeft maar weinig geld uit te geven voor een zeer mooi effect.

Advertisement

Nadat ze grondig zijn schoongemaakt en gedroogd, zijn dennenappels eenvoudig in elke kleur te beschilderen en leeft het gebruik van vele dennenappels van dezelfde soort een gevarieerde en leuke compositie op.

Je kan het kleurenpalet waarmee je ze wilt beschilderen zelf kiezen en ze zullen er prachtig uitzien in allerlei verschillende manden.

Hoe zou jij dennenappels willen gebruiken om je huis te versieren?

Advertisement