Courgette caprese: maak indruk op je gasten met een eenvoudig, snel en smakelijk recept

door Natasja

12 Juni 2021

Courgette caprese: maak indruk op je gasten met een eenvoudig, snel en smakelijk recept
Advertisement

Courgettes zijn een van de meest veelzijdige groentes in de keuken: je kunt ze op heel veel manieren bereiden, en als het zomer wordt, behoren ze tot de hoofdrolspelers van een groot aantal gerechten. De Caprese is de frisse, eenvoudige en onweerstaanbare combinatie van mozzarella en tomaat die de hele wereld heeft veroverd: de combinatie van deze twee gerechten kan alleen maar een succes worden.

De courgette caprese zijn gevulde courgettes die in de oven worden gebakken en heel eenvoudig te bereiden zijn. In ongeveer drie kwartier, waarvan het grootste deel in de oven, kun je een heerlijk gerecht garanderen waar iedereen van zal smullen. Het is een vegetarisch recept, maar in plaats van mozzarellakaas kunnen degenen die dat willen veganistische alternatieven proberen, zoals tofu, terwijl wie problemen heeft met lactose, lactosevrije producten kunnen gebruiken. Kortom, deze courgettes kunnen in alle behoeften voorzien!

Advertisement
YouTube

YouTube

  • Ingrediënten:

 

  •     4 grote courgettes
  •     200 gram buffelmozzarella (je kunt ook mozzarella van koemelk gebruiken als je dat liever hebt)
  •     Verse tomaten naar smaak. Datterini, piccadilly of pachino tomaten zijn het best
  •     Een paar blaadjes basilicum
  •     Olijfolie
  •     4 theelepels pesto
  •     zout naar smaak

Bereiding:

    1. Was de courgettes, snij de uiteinden eraf en snij elke courgette in de lengte door, zodat je twee helften krijgt
    2. Blancheer ze in een pan gedurende ongeveer 3 minuten met zout.
    3. Giet af, laat afkoelen en maak het midden leeg met een lepel, zodat er ruimte ontstaat voor de vulling en bewaar de pulp in een bord
    4. Pureer de courgettepulp met behulp van een vork
    5. Doe de blokjes mozzarella in een kom, voeg de pesto toe, de in plakjes gesneden tomaatjes en een snufje zout. Voeg tenslotte de courgettepulp toe en meng alles goed door elkaar.
    6. Bekleed een ovenschaal, leg de courgettebootjes erin en vul ze met de vulling
    7. Voeg een paar basilicumblaadjes toe en versier eventueel met meer tomaatjes. Je zou ook, als alternatief, wat geraspte gezouten ricotta kaas kunnen proberen!
    8. Giet een beetje olie op elke courgette en bak in de oven op 180 graden gedurende 40 minuten.

Zo heb je genoeg tijd om op te ruimen of andere gerechten af te maken, en zal je lunch zeker een succes zijn!

Advertisement