DIY bruiloft: alles wat je zelf kunt doen voor de meest speciale dag

door Natasja

24 Maart 2024

DIY bruiloft: alles wat je zelf kunt doen voor de meest speciale dag
Advertisement

Zenuwen, zenuwen, niets dan zenuwen. Dat is het woord dat terugkomt tijdens het plannen van een bruiloft. Hoewel het mooi en spannend is, lijkt het alsof de tijd wel heel snel gaat, dat er nooit genoeg dagen, uren, minuten zijn om alles voor elkaar te krijgen. Je moet nadenken over de jurk, de locatie, de receptie, het menu, de trouwbedankjes en nog veel meer.

Zelfs de eenvoudigste bruiloft ter wereld vereist een minimum aan voorbereiding, maar stress mag niet het enige zijn dat je vergezelt in deze ervaring. In plaats daarvan moet je een manier vinden om van dit moment te genieten. Hoe? Misschien door de stress te ontladen door iets handmatigs te doen, maar wel bruiloftgerelateerd. Er zijn bijvoorbeeld voorwerpen die je zelf kunt maken, laten we eens uitzoeken welke dat zijn.

Advertisement

Wat is er nodig voor een bruiloft?

Wat is er nodig voor een bruiloft?

Adrien Daurenjou/Pexels

Wanneer de bruiloft wordt georganiseerd, zijn er veel dingen om over na te denken. In sommige gevallen is het zelfs moeilijk om de oplossing te vinden die je volledig tevreden stelt. Wat dan te doen? Je kunt overwegen om zelf wat gadgets voor de grote dag te maken.

Als je daar nog niet aan gedacht hebt, is dit het moment om dat te doen en aan de slag te gaan. Stel je voor hoe bevredigend het zou zijn om dingen uit je handen vorm te zien krijgen en de gasten te kunnen vertellen dat jij degene bent die ze heeft gemaakt. Misschien ga je niet alles regelen - nogmaals, vanwege de onophoudelijke tijd waar we het eerder over hadden - maar een beetje DIY op de bruiloft zou leuk zijn.

Advertisement

1. DIY uitnodigingen

1. DIY uitnodigingen

Creativo

Laten we beginnen met het eerste wat de gasten te zien krijgen: de uitnodigingen. Er zijn veel drukkerijen en de voorstellen zijn ontelbaar. Maar misschien zit er niet één tussen die aan je smaak voldoet, of misschien wil je ze gewoon zelf maken. Pak de hulpmiddelen en ga aan de slag.

  • Laat jullie namen, de dag en alle andere nuttige details waaruit een uitnodiging meestal bestaat afdrukken op een stuk papier.
  • Zorg voor een met plastic beklede onderlegger. Knip het op maat ten opzichte van het stuk papier met informatie, verwijder twee uiteinden zodat het om de kaart heen "wikkelt" en sluit het af met een lint in de kleur die je maar wilt.
  • Plak er een kaartje op met de naam van de persoon naar wie je de kaart moet sturen.

 

2. Berichtjeshoek

2. Berichtjeshoek

Creativo

Wil je iets origineels? Wat dacht je van een hoekje waar de gasten een berichtje kunnen achterlaten? Het zal helemaal niet ingewikkeld zijn om dit op te zetten.

  • Maak een paar kaartjes waarop de gasten iets kunnen schrijven.
  • Neem een effen wit lijst, bevestig een parelsnoer of een ander themadetail aan de vier zijkanten en plaats de uitnodiging om een boodschap achter te laten binnenin in plaats van de foto. Je kunt voorstellen dat het berichtje een jaar na de trouwdatum door het bruidspaar wordt gelezen, of misschien na de huwelijksreis. De keuze is aan jou.
  • De vraag is: waar laten de gasten deze kaartjes? Maak een houder, eventueel beginnend met een doorzichtig potje dat je geheel of gedeeltelijk bedekt met linten en details die passen bij het thema dat je voor de bruiloft hebt gekozen.

 

4. Rijsthoorntjes

4. Rijsthoorntjes

Creativo

Wat kun je nog meer zelf doen? We weten dat de gasten aan het eind van de ceremonie het bruidspaar zullen overspoelen met overvloedige worpen rijst, bloemblaadjes en hopelijk weinig anders. Maak je eigen rijsthoorntjes , misschien van plastic onderzetters, zodat ze bij de uitnodigingen passen. Maak ze in de vorm van een hoorntje en lijn ze dicht met een beetje hete lijm.

Als je niet van witte rijst houdt, kun je de rijst in je favoriete kleuren verven. Dompel gewoon stukjes crêpepapier in water, laat ze 30 minuten weken en haal ze er dan weer uit. Je zult zien dat de vloeistof nu die kleur heeft. Doe nu de gewassen en gedroogde rijst erin en laat het weken tot het de kleur heeft die je mooi vindt. Laat het weer drogen en ga dan verder met het samenstellen van de hoorntjes.

Wat kun je nog meer creëren met DIY voor je bruiloft?

Er zijn minstens drie dingen die je zelf kunt doen om iets leuks en romantisch te creëren. Veel andere gadgets kunnen zelf worden bewerkt. De trouwbedankjes, bijvoorbeeld, en je kunt de verpakking zelf maken; de plaatskaartjes, waarom kies je niet het thema en knip je de kaartjes uit zonder ze kant-en-klaar te kopen; je kunt de strikjes maken die je om de auto van het bruidspaar en die van familieleden en vrienden doet, en nog veel meer.

Er zijn heel veel ideeën en het zal een kans zijn om te ontspannen terwijl je aan de voorbereidingen werkt. Een leuke manier om een heel originele bruiloft te organiseren, zonder dat je per se kant-en-klare voorwerpen gebruikt.

Wat vind je ervan, ga je aan de slag met een beetje DIY voor de bruiloft?

Advertisement