Kies het thema voor je bruiloft: bekijk deze 12 voorstellen om het ideale thema te vinden

door Natasja

10 Maart 2024

Kies het thema voor je bruiloft: bekijk deze 12 voorstellen om het ideale thema te vinden
Advertisement

De grote dag nadert, je staat op het punt om de verbintenis met de liefde van je leven te vieren, het is al over een paar maanden, maar je weet nog steeds niet welk thema je voor de gelegenheid moet kiezen.

Maak je geen zorgen, want wij zijn er om je te helpen en je wat ideeën te geven om je bruiloft speciaal te maken. Laten we samen eens kijken naar deze 12 voorstellen om de meest geschikte stijl voor je bruiloft die je persoonlijkheid uitdrukt, te kiezen.

Advertisement

1. Romantisch

1. Romantisch

Pinterest

Je kunt er niets aan doen, je bent echt romantisch en houdt van delicate, stijlvolle, kostbare decoraties die een ouderwets vleugje aan het evenement geven. Ga dus voor een stijl die deze aard weerspiegelt, door te kiezen voor bloemen die niet te opzichtig, maar wel mooi, zijn, uitnodigingen met een paar hartjes of gouden details, eenvoudige kleding, maar alles perfect bijelkaar horend. Er zijn veel combinaties mogelijk, maar overdrijf niet.

Advertisement

2. Country

2. Country

blog.stylishwedd.com

Je houdt van hout, je bent ver weg van de stad opgegroeid en je wilt op de een of andere manier de band met het platteland ook terugzien op je bruiloft. Kies voor een landelijke stijl waarin warme kleuren de sfeer bepalen, wilde bloemen, korenaren en jute decoraties niet ontbreken en kies misschien ook een locatie met thema. Het zal een magisch moment worden.

3. Reis

3. Reis

weddingconnexion.com

Je kunt niet zonder reizen, nieuwe plaatsen leren kennen is wat je het liefste doet en je zou al je geld uitgeven om de wereld te ontdekken. Dus je kan niet anders dan dit thema voor je bruiloft kiezen. Begin met de uitnodigingen en kies voor vliegtickets; kies kartonnen koffertjes met amandelbonen voor de trouwbedankjes; de plaatskaartjes worden kaarten waarop de hele planeet staat afgebeeld; zet een paar wereldbollen neer om te herinneren aan je passie en laat je fantasie de vrije loop en ga op zoek naar andere prachtige inherente details.

Vergeet de taart niet, ook daar wordt een mooi vliegtuig op getekend!

4. Rock

4. Rock

1812hitchingpost.com/Pinterest

Elk jaar weer ga je naar concerten en misschien ben je zelf ook wel een goede muzikant. Laat deze passie ook zien op je speciale dag. Laat noten, rock, muziek, instrumenten en je favoriete bands overal verschijnen. En vergeet natuurlijk niet de juiste soundtrack te kiezen.

5. Literair

5. Literair

whimsicalwonderlandweddings.com

Als je urenlang ondergedompeld en verdwaald bent in de pagina's van boeken, dan kan je natuurlijk dit thema voor je bruiloft niet vermijden. De boekentitels die je het mooist vindt, de personages waar je van houdt, oude boeken en gescheurde pagina's kunnen alleen maar de fil rouge van je bruiloft zijn. Bedenk hoe mooi het zal zijn om de tafels de namen te geven van de boeken waar je het meest van houdt, het zal echt prachtig zijn.

Advertisement

6. Minimalistisch

6. Minimalistisch

thisivyhouse.tumblr.com/Pinterest

Je bent een eenvoudig, concreet persoon en je wilt dat je bruiloft ook zo is. Geen glitter dus, maar lineariteit, de essentiële en neutrale details zullen je vergezellen op een magische, maar absoluut niet opzichtig, dag. Als dit jouw persoonlijkheid is, waarom zou je die dan niet laten zien in de keuzes die je maakt?

7. Green

7. Green

@thethemewedding/Instagram

Je bent een natuurliefhebber, wandelt graag uren in het bos of in het park, je zou alles doen om de planeet te helpen overleven. Dompel je van begin tot eind onder in de natuur bij het kiezen van de "look" van de bruiloft. De uitnodigingen, de jurk, de receptie en de trouwbedankjes: alles straalt green uit en zal zeker geluk brengen.

Advertisement

8. Klassiek

8. Klassiek

@thethemewedding/Instagram

Buiten de gebaande paden gaan is niets voor jou en je hebt altijd gedroomd van een klassieke bruiloft. Wat let je? Je moet er een beetje moeite voor doen, maar het resultaat zal je een unieke voldoening geven. Bloemen, linten, zilverwerk, taart met meerdere etages, goud, kristal, sluier, tule, vlinderdas, oldtimer: elk detail wordt zorgvuldig gekozen om de dictaten van deze stijl te respecteren.

9. "Planetarium"

9. "Planetarium"

junebugweddings.com

Astronomische geografie en sterrenbeelden boeien je al sinds je schooltijd. Bestudeer je hele dagen de hemel en zijn verschijnselen, fantaseer je over wat er op de planeten zou kunnen zijn en heb je alleen oog voor het hemelgewelf? Dan is dat het juiste thema voor jou. Je hebt het in een oogwenk gevonden en kunt niet gelukkiger zijn. Blauw zal de overheersende kleur zijn in al zijn schakeringen, maar vergeet de sterren en ook de maan niet.

Advertisement

10. Strand & zee

10. Strand & zee

@sunandseabeachweddings/Instagram

Als je aan zee bent, voel je je gelukkig en rustig en zou je nergens anders willen zijn: een maritiem thema is precies wat je zoekt. We hebben het niet alleen over decoraties die aan strand en zee doen denken, maar ook over de locatie. Wat dacht je van een bruiloft op blote voeten op het strand? Fantastisch!

11. Vintage

11. Vintage

glamourandgraceblog.com

Struinen over vlooienmarkten op zoek naar de meest unieke en antieke voorwerpen is jouw favoriete tijdverdrijf. Vintage is de perfecte stijl voor de bruiloft van je dromen. Je kunt het zelf organiseren of de hulp inroepen van een professional die op zoek gaat naar de mooiste voorwerpen om deze speciale dag de touch te geven die je wilt.

Advertisement

12. Industrieel

12. Industrieel

@industrialwedding/Instagram

En je het liefste bakstenen, metaal en strakke, scherpe lijnen ziet bij het bezoeken van oude, niet meer gebruikte fabrieken en soortgelijke plekken, ga dan voor de industriële stijl. Bedenk eens wat een prachtig contrast er ontstaat tussen de details die we net hebben genoemd, hun kleuren en het wit van de andere decoraties. Gewoon uniek en zeer origineel.

Je hebt de juiste elementen in handen, je hoeft alleen nog maar samen met je partner na te denken over jullie gedeelde passie en te beslissen welk van deze thema's jullie kiezen voor de belangrijkste dag van jullie leven. Als je op het punt staat om met die persoon te trouwen zullen jullie zeker iets gemeen hebben, dus een keuze zal snel gemaakt zijn.

Veel succes met het organiseren en van harte gefeliciteerd alvast!

Advertisement