Wat is de beste kleurkeuze voor de hal van een huis volgens Feng Shui?

door Natasja

29 December 2023

Wat is de beste kleurkeuze voor de hal van een huis volgens Feng Shui?
Advertisement

Wanneer men een nieuw huis koopt of op het punt staat het huis te renoveren, laten veel mensen zich graag leiden door een kunst die gericht is op emotioneel en psychisch evenwicht door de juiste samenstelling van de ruimtes waarin men leeft. We hebben het over Feng Shui, een bekende Chinese filosofie die juist gebaseerd is op een balans tussen jou en de omgeving waarin je je beweegt.

Volgens deze stroming is het belangrijk om voorwerpen in huis op een bepaalde manier te plaatsen, om meubels zo te rangschikken dat ze een positieve energiestroom bevorderen en, niet minder belangrijk, om de ideale kleuren voor alle kamers te kiezen. Maar omdat de energieën die het huis moet vrijgeven niet alleen gericht zijn op de bewoners van het huis, maar ook op de gasten, is het essentieel om de hal zo mooi mogelijk te maken, zodat iedereen die het huis binnenkomt op een positieve manier wordt verwelkomd en begroet.

Op basis waarvan creëer je de hal van je huis?

Op basis waarvan creëer je de hal van je huis?

Pxhere

Het eerste wat je ziet van een huis, of je er nu binnenkomt als eigenaar of als gast, is natuurlijk de hal. De deur dient als ingang van het huis en zodra je hem opent, worden vrienden en familieleden begroet door een uitbarsting van energie en een specifieke kleur. Juist omdat het je visitekaartje is, is het belangrijk om de samenstelling van de hal tot in het kleinste detail te verzorgen: hoe kies je de deur, de kleur voor de muren en de meubels?

De filosofie van Feng shui, die je helpt om de ruimtes samen te stellen op basis van vele elementen, is hierbij erg handig. Een fundamentele factor bij het creëren van de juiste compositie van de ruimtes is daarom nadenken over de kleur waarmee je ze verft. Het is niet vanzelfsprekend dat een bepaalde kleur geschikt is voor elk huis, maar je moet op verschillende factoren letten, in de eerste plaats de positie.

Advertisement

De keuze van de kleuren

De keuze van de kleuren

Rawpixel

Volgens Feng Shui zijn de kardinale punten fundamenteel en vormen zij het beginpunt voor de organisatie van de meubels, de indeling en de ideale kleuren. Dus ook bij de samenstelling van de hal van het huis is het essentieel om te begrijpen waar de hal zich bevindt en op basis daarvan de juiste kleur te kiezen.

  • Noorden. Watergerelateerde elementen zijn fundamenteel en daarom zijn de kleuren die er het beste bij passen die van grijs, zwart en wit. Neutraal en overal bij passend. Beginnend bij de deur en dan verder naar de interne zone, zullen deze kleuren elk element karakteriseren, waardoor ze dragers worden van positieve energieën en wijsheid.
  • Zuiden. Het is het warmste, meest gepassioneerde en vurigste punt, daarom zijn de kleuren die het meest passen van de rood-, oranje- en aardefamilie. Kleuren die niet onopgemerkt blijven en daarom ook symbolen van kracht zijn en het vermogen hebben om het negatieve om te zetten in het positieve.
  • Oosten. Dit kardinale punt, dat nauw verbonden is met hout, is perfect als het verfraaid is met groene en blauwe tinten. De eerste zijn dragers van nieuwigheid en groei, terwijl blauw verbonden is met zelfkennis, dus het kan energiestromen bevorderen die gericht zijn op een grotere ontwikkeling van iemands persoonlijkheid.
  • Westen. In dit geval gaat de voorkeur uit naar metaalkleuren zoals grijs en wit, of voor degenen die verbonden zijn met de aarde zijn geel en bruin perfect. Grijstinten zijn gekoppeld aan het verlangen naar kennis en de mogelijkheid van nieuwe ontmoetingen en nieuwe reizen. Geel en bruin daarentegen heeft de betekenis te maken met de aarde en de diepe verbinding die ieder van ons daarmee zoekt.

Veel mogelijkheden voor balans

Veel mogelijkheden voor balans

Pxhere

Dus volgens Feng Shui wordt niets aan het toeval overgelaten, zelfs niet een overgangspunt zoals de hal van het huis. Alles moet in perfecte balans zijn om je bestaan harmonieus en vloeiend te maken. Positieve energieën overheersen, transformaties, ontdekkingen en diepe banden: elk kardinaal punt heeft zijn eigen specificiteit, net als de kleuren die eraan gekoppeld zijn.

Je hoeft alleen nog maar voor een kompas te zorgen, de positie te bepalen en de kleuren voor de hal te kiezen uit de oneindige kleurenpaletten die je ter beschikking staan. Veel succes!

Advertisement