Laat je creativiteit zien met 10 DIY gehaakte decoraties

door Natasja

10 December 2023

Laat je creativiteit zien met 10 DIY gehaakte decoraties
Advertisement

Haken is een ontspannend en creatief tijdverdrijf waarmee je prachtige voorwerpen kunt maken. En juist dankzij dit tijdverdrijf kun je je huis met klasse en creativiteit versieren, ongeacht je decoratiestijl. Zelfs als je deze traditionele hobby voor het eerst beoefent, is het vrij eenvoudig om mooie projecten te maken, te beginnen met de meest eenvoudige en naarmate je meer vertrouwd raakt, kun je steeds uitgebreidere voorwerpen maken.

Een decoratie om een lege plek aan de muur op te vullen, een fotolijst, houders, lampenkappen en tafeldecoraties zijn slechts enkele van de projecten die je kunt maken met haaknaalden en een beetje geduld. Het enige wat je hoeft te doen is beslissen waar je mee wilt beginnen en het gewoon proberen. Je zult zien dat een beetje geduld en een heleboel goede wil genoeg zijn om geweldige decoraties te maken.

We stellen je de volgende 10 interessante projecten voor.

Advertisement

1. Eenvoudige wanddecoratie

1. Eenvoudige wanddecoratie

onlyasbrave.com

Als je voor het eerst begint met haken en op zoek bent naar een eenvoudig project om een muur te versieren, probeer dan een decoratief element waarin kleur de enige hoofdrol speelt. Hiermee kun je oefenen zonder dat het al te moeilijk is.

Advertisement

2. DIY poef

2. DIY poef

homemadeheather.com

Het lijkt een ambitieus project en toch is het, ondanks de aanzienlijke omvang, vrij eenvoudig om een zachte poef voor de woon- of slaapkamer te maken. Volg gewoon het patroon voor het maken van de gehaakte hoes en vul hem met vulling.

3. Hangende pothouder

3. Hangende pothouder

cloverusa.wordpress.com

Maak een schattige boho chic hangende pothouder met een haakpatroon.

4. Bloemschilderij

4. Bloemschilderij

repeatcrafeterme.com

Een echt schilderij ingelijst met een mooie bloemenvaas is een perfecte decoratie voor de muur.

5. Cactuskussen

5. Cactuskussen

whistleandivy.com

Wat dacht je van een schattig, volledig gehaakt cactuskussen? Het zal een perfecte decoratie zijn voor de bank of fauteuil, ook in de kinderkamer!

Advertisement

6. Tapijt

6. Tapijt

leeleeknits.com

Tapijten zijn niet alleen belangrijke meubelaccessoires die warmte toevoegen aan huis alleen al door hun aanwezigheid, maar ze zijn ook interessante decoratieve elementen met hun texturen en kleuren. Het maken van een gehaakt tapijt voor de woonkamer, badkamer, slaapkamer en zelfs de hal is eenvoudig.

7. Mandje

7. Mandje

makeanddocrew.com

Opbergmanden lijken nooit genoeg te zijn in huis. Waarom haak je er dan niet eentje met een eenvoudig patroon?

Advertisement

8. Decoratief krukje

8. Decoratief krukje

yarninspirations.com

Om ervoor te zorgen dat het krukje niet alleen nuttig is, maar ook een mooi decoratief element, maak je er een in de vorm van een paddenstoel met een haakpatroon.

9. Onderzetter

9. Onderzetter

raverly.com

Om de tafels niet te beschadigen terwijl je geniet van je favoriete drankjes of tijdens het eten, kun je eenvoudige pannenonderzetters en glasonderzetters maken met een nuttig en prachtig haakproject.

Advertisement

10. De dag goed beginnen

10. De dag goed beginnen

forthefrills.com

De beste goedemorgen is een mooi gedekte ontbijttafel. Met gehaakte placemats wordt het een plezier om 's ochtends uit bed te komen.

Zit je al klaar met je haaknaalden?

Advertisement