11 onweerstaanbare ideeën om je huis te versieren met glazen mandflessen

door Natasja

30 Juni 2023

11 onweerstaanbare ideeën om je huis te versieren met glazen mandflessen
Advertisement

Groot, eenvoudig van vorm maar magisch onweerstaanbaar: mandflessen doen al jaren hun intrede in interieurdesign en blijven fascineren. Deze grote glazen flessen doen denken aan het leven van vroeger, toen ze werden gebruikt om grote hoeveelheden wijn te vervoeren. Hun vormen zijn nu zeer gevarieerd, omdat hun eeuwig aantrekkelijke silhouet ook wordt herwerkt als designobject.

Zo worden ze gebruikt om te decoreren met planten, of om te verlichten met lampen, soms worden ze zelf meubels. Er zijn echt duizend ideeën om inspiratie op te doen voor het decoreren met mandflessen, en hieronder staan er een paar om je te inspireren.

Advertisement

Het eerste gebruik waar je misschien aan denkt, is het gebruik als vazen voor bloemen, of beter gezegd, voor bloeiende takken.

Advertisement

Ze zijn echter ook perfect met groene of zelfs droge takken, en de grootte en vorm van de mandfles bepalen hoe lang de takken kunnen zijn die er in passen.

Gedroogde bladeren en bloemen, zoals Pampasgras of ook gesneden palmbladeren, maar ook nepversies van bepaalde planten of zelfs handgemaakt met papier, zijn een andere perfecte combinatie met mandflessen.

Hang er lampjes op batterijen aan en elke mandfles verandert in een betoverende lamp.

Als lichtbron zijn het prachtige lantaarns, ook als er kaarsen in worden geplaatst.

Advertisement

En de mandflessen met lichtsnoeren bevatten vaak ook veel kurken, voor een vintage/rustieke look die altijd fascineert.

Aangezien ze oorspronkelijk werden gemaakt als houders - ook - voor wijn, lijkt het versieren met kurken vanzelfsprekend!

Advertisement

Veel mensen gebruiken mandflessen graag als lampenkap in huis, vooral in de keuken.

Maar heb je er ooit aan gedacht dat als je ze omdraait, ze op heteluchtballonnen lijken? Dit is hoe je onweerstaanbare decoraties voor hangende plantenbakken kunt maken.

Advertisement

Ze zijn ideaal voor iedereen die zelf planten wil kweken in een terrarium.

En er zijn zelfs mensen die de stevigste mandflessen gebruiken als onderstel voor schattige rustieke tafeltjes.

Zou je het ook leuk vinden om te decoreren met mandflessen?

Advertisement