Gedenkwaardige reisfoto's? Volg het voorbeeld van deze fotograaf en creëer een creatieve interactie met de omgeving

door Natasja

25 Mei 2022

Gedenkwaardige reisfoto's? Volg het voorbeeld van deze fotograaf en creëer een creatieve interactie met de omgeving
Advertisement

Fotograferen is altijd leuk, maar al te vaak plaatsen we de lens gewoon voor het onderwerp zonder echt aandacht te besteden aan wat we in beeld brengen. En hoewel het waar is dat sommige smartphones of camera's betere resultaten opleveren dan andere, ligt het nooit echt aan het toestel dat we gebruiken: met het juiste perspectief kunnen zelfs foto's die met goedkope apparaten zijn gemaakt, een streepje voor hebben op een anonieme opname die met de duurste camera is gemaakt.

Als je op reis bent, maken we graag foto's van alle beroemde en mooie plaatsen die je ziet. Maar als je wilt dat die foto's echt uniek zijn, moet je creatieve manieren bedenken om ze te maken. Je kunt dan het voorbeeld volgen van een Portugese fotograaf, Hugo Suissas, die met veel creativiteit naar gebouwen en verschillende onderwerpen kijkt, en ervoor zorgt dat hij ze zo in beeld brengt dat de kijker ook kan zien waar hij ze keer op keer mee heeft geassimileerd. Bekijk zijn foto's hieronder, ze kunnen een inspiratie zijn voor je volgende uitstapje of reis.

Advertisement

Een willekeurige lantaarnpaal, bij voorkeur zo in beeld gebracht dat de zon er van achteren op schijnt, wordt een tandpastadruppel. Zou het ook werken met de straatverlichting 's avonds of 's nachts aan?

Advertisement

Reis naar Parijs: de piramide van het Louvre wordt ondersteboven gekeerd en wordt de glanzende diamant van een onbetaalbare ring.

Een beetje photoshop en een gesneden komkommer wordt een beroemd gebouw zoals het Exzenterhaus in Bochum, Duitsland.

Zou je ooit kunnen denken hebben dat de wenteltrappen aan de buitenkant van een gebouw gezien konden worden als de snippers van een geslepen potlood?

Schaakmat: dit is een variatie op het thema die minder wordt gebruikt dan alle foto's die elke seconde voor de Scheve Toren van Pisa worden genomen!

Advertisement

De volgende keer dat je de bogen van een brug in de rivier ziet weerspiegelen, zou je de foto kunnen nemen en ze met een beetje fotobewerking in de wielen van een schaats kunnen veranderen!

Het Sydney Opera House wordt een open boek: een andere manier om de schoonheid te vieren van een van 's werelds beroemdste en meest geliefde architectonische werken.

Advertisement

Tibetaanse bruggen zijn niet alleen superspannend om over te lopen, ze kunnen ook een creatieve foto opleveren, zoals deze, waarbij het lijkt alsof het uiteinde van de brug tussen de vingers van de fotograaf wordt vastgehouden.

De volgende keer dat je voor een grote boog staat (dit is die in Praça do Comércio in Lissabon), zoek dan naar het juiste perspectief aan de zijkant om een foto als deze na te maken, waardoor de boog zelf een slot wordt.

Advertisement

Je hebt niet per se bekende monumenten nodig: je kunt ook creatief zijn met voorwerpen die in elke stad te vinden zijn.

Elk ruiterstandbeeld, bijvoorbeeld, kan het dier worden dat op je arm loopt!

Zou je het leuk vinden om een van deze foto's na te maken?

Advertisement