Een mini balkontafel is het ruimtebesparende idee dat je zomer zal veranderen

door Natasja

11 Juni 2024

Advertisement

Om van een balkon te genieten heb je een plek nodig om te zitten, maar ook een plek waar je drankjes of verschillende voorwerpen kunt neerzetten, dus een tafeltje, en als de ruimte krap is voor een traditionele tafel, dan kun je kiezen voor een klein mini tafeltje...! Klein maar vol stijl, het zijn accenten die een belangrijke draai kunnen geven aan de inrichting van kleine balkons, waardoor ze plots veranderen in plaatsen die veel beter kunnen worden benut in de zomer, alleen of in gezelschap! Laten we eens kijken naar een paar modellen om inspiratie uit te halen.

Advertisement

Metalen minitafels

sklum.com

Een mini tafel van gelakt staal, in kleuren die echt bij het balkoninrichting passen. Zo'n tafel, met veelzijdige beugels, kan worden bevestigd aan balkons, terrassen en zelfs leuningen in de tuin. Zoek een tafel die in hoogte verstelbaar is en geef de voorkeur aan een dikke poederVERF: die voldoet aan je wensen en is ook goed bestand tegen weersinvloeden.

Advertisement

IKEA

Er is ook een heel eenvoudig model van IKEA dat klaar is om gecombineerd te worden met witte stoelen, een kleur die altijd mooi is buiten. Hij is klein en kan worden bevestigd aan de rand van muren en leuningen, en kan een revolutie teweegbrengen in de manier waarop je het balkon ervaart.

themasie.com

De extra bijzettafel: dit model hangt niet aan de reling of balustrade, maar kan gemakkelijk worden verborgen onder andere tafels of het blad worden die een bank of chaise longue omarmt die op het balkon is geplaatst. Drankjes, boeken, mobiele telefoon... Het is gewoon handiger om een extra kleine, mooi ontworpen steunvlak te hebben.

Mini houten balkontafels

kavehome.com

Als de meubels al van hout zijn, is het beter om niet te veel andere materialen toe te voegen. Hier is dan een tafeltje gemaakt van massief acaciahout - en dit komt specifiek uit duurzame bossen. Hout dat buiten wordt gezet, moet van tevoren worden behandeld met oliën of afdichtingsproducten die het beschermen tegen regen en zon, en elk jaar is het goed om onderhoudsproducten te gebruiken, maar het is de moeite waard voor zo'n essentieel en ruimtebesparend meubelstuk!

De kunststof minitafeltjes voor op het balkon

Relaxdays/Amazon

Naast hout en metaal kun je ook kunststof materialen voor buiten overwegen, zoals materialen met rotaneffect. Hier zie je er een met klassieke en elegante lijnen, met een blad in de vorm van een halve maan, perfect om een extra accent te geven aan de reling van een balkon dat erop wacht om in de zomer optimaal benut te worden. Net als verschillende andere modellen in de lijst kan het blad handig worden ingeklapt als het niet nodig is, zodat er nuttige ruimte vrijkomt.

Advertisement

De lange tafels

Gdmokle/Amazon

Minitafels, ok, maar niet echt micro: als er ruimte is, overweeg dan een iets breder blad, die als het stevig genoeg is echt kan worden gebruikt als een minitoonbank om even snel iets te eten, misschien een ontspannen ontbijtje. Of het kan een plek worden om een computer of tablet te gebruiken als je werk wilt afmaken zonder binnen in huis te blijven zitten.

Heb je al nagedacht over welke plek op het balkon de beste is voor je minitafeltje?

Advertisement