Kleine tuin: maak er een oase van ontspanning van met deze geweldige decoratie-ideeën

door Natasja

06 Juni 2024

Kleine tuin
Advertisement

Hoe groot hij ook is, als je een tuin hebt, heb je ongetwijfeld veel geluk, vooral omdat je bij mooi weer van de buitenlucht kunt genieten. Er is echt niet veel voor nodig om een echte oase van ontspanning te creëren, zelfs te midden van de drukte van het stadsverkeer: een comfortabele zitplaats, het groen van een paar planten en een beetje schaduw is in feite alles wat nodig is om zelfs de kleinste tuin om te toveren tot een echte extra ruimte om buiten te genieten van de warme, zonnige dagen.

Lees onze inrichtingstips om van de kleine tuin een ontspannen oase te maken.

Advertisement

1. Verticale tuin

Pinterest

Creëer een verticale tuin tegen een muur om ruimte op de grond vrij te houden terwijl je geniet van de schoonheid van de groene of bloeiende planten.

Advertisement

2. Ontbijt

Pinterest

Begin de dag goed met een kleine ontbijtruimte buiten. Alles wat je nodig hebt is een kleine tafel met 2 stoelen om te genieten van je moment van frisse ochtendontspanning.

3. Een pergola toevoegen

Pinterest

De toevoeging van een pergola en de gelaagdheid van planten kunnen diepte toevoegen aan de kleine tuin en de perfecte ondersteuning bieden voor buitenverlichting.

4. Buitenlunches

Pinterest

Aan een grote eettafel met twee banken kun je met het hele gezin buiten eten, ook in heel kleine ruimtes. Potten met klimplanten die langs de pergola omhoog klimmen, creëren de juiste sfeer om samen te ontspannen.

5. Kleine stadstuin

Pinterest

In de stad zijn buitenruimtes vaak erg beperkt, maar je kunt toch een kleine oase van ontspanning creëren door grind af te wisselen met bestrating en groene planten in potten toe te voegen.

Advertisement

6. Ruimtebesparend meubilair

Pinterest

Om de buitenruimte optimaal te benutten, kies voor ruimtebesparende en multifunctionele meubels: gebruik bijvoorbeeld een muur om een kleine barkast aan op te hangen of berg het tuingereedschap op met een klaptafel die alleen open gaat als je hem gebruikt.

7. Decoratieve geometrieën

clophillgardening.co.uk

Als je de kleine tuin aanlegt door interessante decoratieve geometrieën te creëren met afwisselend groene gazons, grind en tegels, krijg je een aangename esthetiek en een ongelooflijk ontspannen sfeer.

Advertisement

8. Spelen met hoogte

Planten op verschillende hoogtes

@johnwelsh1/Instagram

Kies hoge planten voor de tuin en combineer ze met kruidachtige planten en kleine struiken om structuur en diepte toe te voegen aan de kleine tuin.

9. Voeg een vleugje kleur toe

Pinterest

Vrolijk de tuin op met felgekleurde bloemen en kleurrijke meubels om het entree weer fleurig te maken.

Advertisement

10. Stedelijke jungle

Tropische potplanten

Pinterest

Creëer een echte stadsjungle met grote potten met tropische planten rond een buitenbank waar je op mooie dagen kunt relaxen.

11. Van vloer tot plafond

Pinterest

Een decoratieve tegelvloer voegt een grote esthetische waarde toe aan de kleine buitenruimte en vormt een perfect tegengewicht voor de pergola vol klimplanten.

Advertisement

12. Denk op vele niveaus

Pinterest

Om de ruimte groter te maken, denk je op verschillende niveaus door ontspanningsruimtes op verhoogde niveaus te creëren en planten in hoge potten en op de grond, kruidachtige planten, struiken en hoge bomen af te wisselen.

Hoe ga jij jouw kleine groene oase van ontspanning inrichten?

Advertisement