Ken je de betekenis van orchideeën op kleur? Ontdek welke je moet kiezen voor je cadeaus

door Natasja

07 Juni 2024

Kleurrijke orchidee
Advertisement

Orchideeën behoren tot de meest geliefde kamerplanten en cadeaus vanwege hun schoonheid en elegantie, en hun bloemen zijn altijd al geassocieerd met verlangen en sensualiteit, maar ook met vruchtbaarheid, moederschap, maar ook viriliteit en meer in het algemeen overvloed.

Net als alle andere bloemen verschilt de boodschap van orchideeën per kleur: weet jij welke kleur je moet kiezen voor je cadeaus? Hieronder vind je een korte gids.

Advertisement

1. Oranje orchidee

Yun Huang Yong/Flickr

Deze bloem staat voor enthousiasme, vitaliteit, durf en moed; geef haar cadeau als je de ontvanger energie en creativiteit wilt geven en dus ter gelegenheid van een nieuw begin of om het bereiken van een doel te vieren of als je het humeur van de ontvanger van je cadeau wilt opvrolijken.

Deze bloem is ook perfect voor energieke en stralende persoonlijkheden, vaak in een boeket in geeltinten.

Advertisement

2. Blauwe orchidee

needpix.com

Ongelooflijk elegant en van een zeldzame schoonheid, kunnen blauwe orchideeën verschillende boodschappen overbrengen: aan de ene kant zijn ze perfect voor vrienden, partners, collega's en familieleden aan wie je een boodschap van vrede of harmonie wilt geven, ook in een poging tot verzoening. Maar aan de andere kant kun je deze bloemen ook kiezen om hoop door te geven, om je liefde te verklaren zonder te ver te durven gaan. In feite staan deze bloemen ook voor hoop in een misschien onmogelijke liefde of in iets dat moeilijk te realiseren zal zijn.

3. Groene orchidee

Groene orchidee bloemen

Peakpx

Het delicate natuurlijke groen van de orchideeën geeft elegantie aan boeketten waarin ze worden geplaatst en brengt frisheid en hoop aan de ontvanger. Deze bloem is ideaal als cadeau voor iemand die een moeilijke tijd doormaakt en weer hoop en vertrouwen nodig heeft.

4. Paarse orchidee

PickPik

Paars is de kleur van wijsheid en daarom dragen orchideeën van deze kleur een boodschap uit van gematigdheid, kalmte, rechtvaardigheid en voorzichtigheid. Het zijn de ideale bloemen om te geven aan alle professionals die met recht te maken hebben: advocaten, magistraten, sociale dienstverleners, psychologen, biechtvaders. In de sentimentele sfeer daarentegen is de paarse orchidee perfect voor een gedenkdag of een huwelijk, omdat ze een boodschap van stabiliteit uitdraagt en je partner eraan herinnert dat jullie sentiment tegen alles bestand is, zelfs tegen het verstrijken van de tijd.

5. Witte orchidee

Pixabay

Wit is de kleur van elegantie en zuiverheid en heeft daarom altijd de voorkeur voor bruiloften, waar orchideeën in het boeket van de bruid kunnen zitten of tafels en locaties kunnen versieren, maar ook het knoopsgat van de bruidegom.

Deze bloem, die staat voor pure, onschuldige en zuivere liefde, is ook geschikt om cadeau te geven aan moeders, misschien op hun verjaardag of feestdag, maar ook aan grootouders, als blijk van de nobele en respectvolle gevoelens die je voor hen voelt.

Advertisement

6. Gele orchidee

Pixabay

Geel is de kleur van vitale energie en vreugde en orchideeën stralen daarom dynamiek, optimisme en vitaliteit uit. Als symbool van een positieve levenshouding en goed humeur wordt ze vaak aan vrienden gegeven als getuigenis van het belang van gedeelde vreugde, terwijl ze aan een partner wordt gegeven als bewijs van de vreugde en humor die zorgen voor een duurzame relatie.

Perfect voor feestelijke gelegenheden zoals verjaardagen, gedenkdagen of de viering van succesvolle momenten.

Welke orchidee zou jij de volgende keer willen geven en aan wie?

Advertisement