Met deze kleuren voor de badkamer kun je nooit de fout in gaan: de favoriete tinten van ontwerpers

door Natasja

30 Mei 2024

Advertisement

Nieuwe of op te knappen badkamer: welke kleur kies je? Welke andere kleuren kun je kiezen naast het klassieke wit? Een paar tinten grijs, roze of groen eventueel. Of meer levendige en opvallende kleuren, voor wie een beetje wil durven! In de lijsten die ontwerpers opstellen, zijn er kleuren die er bijna altijd bovenuit steken en om de paar jaar zien we de opkomst van trendy tinten die een tijdperk markeren. Laten we samen eens kijken naar de populairste kleuren voor de badkamer.

Advertisement

1. De ontwikkeling van saliegroen

upgradesign.blog

Grijs is altijd populair geweest, terwijl de reeks groene kleuren "on and off" momenten heeft gekend. Het ontmoetingspunt van deze twee kleurensferen blijft echter aan de top van de populairste kleuren in interieurdesign, en werkt altijd in de badkamer: we hebben het over saliegroen, een zeer delicate, laten we zeggen vluchtige, pastelkleur die grenst aan grijs en altijd ontspannend en elegant is, maar niet voor de hand liggend.

Advertisement

2. Een warme, gedurfde olijfgroene kleur

@emilybrookscolour/Instagram

Olijfgroen is een van de trends van de laatste jaren: in de koele ondertoon is het een sterkere versie van het saliegroen dat geliefd is in moderne inrichtingen, maar in de warme ondertoon is het perfect voor vintage kleurenpaletten - en dus ook voor inrichtingen die geïnspireerd zijn op voorbije decennia, vooral de jaren 70.

3. Beige, opnieuw bekeken

@haausdesign/Instagram

Als we het over beige hebben, denk je als eerste aan een warme kleur, met die tint die witgrijs neemt en naar geel gaat. Maar wat als je alle warmte weglaat? Dan zou je de koelere versie van beige vinden, delicater dan duifgrijs en geschikt om de achtergrond van witte, zwarte en andere badkamers te vullen!

4. Het sterke karakter van donkergrijs

sgsdesigninteriors/Instagram

Zin in een donkere kleur voor de badkamer? Zonder te overdrijven met de kleur zwart - mooi, maar moeilijk hanteerbaar - kun je een lichtere kleur kiezen, donkergrijs: de sfeer is nog steeds heel sterk, maar het is een neutrale tint die veel milder oogt.

5. Zwart-wit: meer heb je niet nodig

Pinterest

Als de muren wit zijn, of het nu pleisterwerk, keramiek of misschien natuursteen met onmerkbare adering is, dan kunnen de vaste meubels gerust zwart zijn, zodat de nadruk ligt op hun vormen en materialen!

Advertisement

6. Ontastbaar lavendel

elsantuariodelequilibrio.com

Laten we overgaan naar pastelkleuren en meer romantische kleuren: lavendel is perfect voor het creëren van een delicate en ontspannen cocon, terwijl het een kleur blijft die iets minder opvallend is, maar toch helder en gemakkelijk te combineren met de meest gangbare badkamermeubels.

7. Korenbloemblauw

reuschinteriordesign.com

De bloemblaadjes van korenbloemen voor een intensere tint, of die van vergeet-me-nietjes: je kunt deze twee uitersten nemen om de tint lichtblauw/blauw te vinden die het meest geschikt is voor de badkamer. Ze passen allebei goed bij wit, blauw en de glinstering van metalen!

Advertisement

8. Een levendig turkoois

@catherinerowedesigns/Instagram

Je stapt de badkamer binnen en waant je te midden van het turquoise water van de zee, onder de zon en omringd door felle kleuren: dat is de indruk die een turquoise badkamer kan geven. Details van wit, zalm en goud (of koper) klaar om de badkamer te verrijken.

9. Diepe pruimkleur

plan-home.com

Fluweelzacht, met zachte, bijna onpeilbare diepte: met de donkere pruimkleur ontstaat een badkamer vol charisma met een knipoog naar ouderwetse inrichtingen.

Advertisement

10. Mat antiekroze

Marlies Van Kerkhove/Pinterest

Een fijn stoffige afwerking op een antiek- maar warm roze, neigend naar een delicate zalm: het is een perfecte tint voor pleisterwerk en een die ook kan passen bij glanzende versies van tegelbekleding, indien gewenst. Het creëert een gezellige, lichte en pretentieloze badkamer.

11. Een vleugje mandarijnenergie

At The Picket Fence/Hometalk

Je wilt niets doen aan de witte muren, oké. Maar wat als je toch een frisse wind door de badkamer wilt laten waaien? De vloer is misschien een dure en uitdagende keuze, misschien zelfs een riskante.... Maar het plafond veel minder! Het leent zich beter voor het onverwachte kleurvlak dat alles opfleurt, vooral als het een hoog plafond is. Wat vind je van de levendigheid van een kleur die doet denken aan het oranje van mandarijnen?

Welke kleur vind jij het mooist in de badkamer?

Advertisement