Bedankjes met vetplanten: DIY projecten voor goedkope en duurzame geschenkjes

door Natasja

24 Mei 2024

Advertisement

Bij het organiseren van een speciale gebeurtenis, zoals een doop, bruiloft, communie of afstuderen, is een van de belangrijkste uitgavenposten de bedankjes: gemaakt om de gasten te bedanken door ze een aandenken aan de gebeurtenis te geven, worden de cadeautjes gekozen om je smaak en persoonlijkheid te weerspiegelen.

Van de vele beschikbare opties zijn vetplanten een economische en duurzame keuze waarmee je de gasten een mooi aandenken kunt geven dat helemaal door jou is gemaakt. We stellen hieronder een aantal interessante DIY bedankjesprojecten met vetplanten voor.

Advertisement

1. Eenvoudige papieren zakjes

somethingturquoise.com

Vier jullie liefde met bedankjes gemaakt van eenvoudige papieren zakjes: een handvol potgrond is genoeg voor kleine vetplantjes die zullen uitgroeien tot een blijvend aandenken van jullie belangrijkste dag.

Advertisement

2. Biosferen in een potje

Pinterest

Maak biosferen van kleine potjes voor de vetplanten: een klein glazen potje gevuld met kleine steentjes en aarde is de ideale habitat voor een klein vetplantje. Een kurk om een gesloten systeem te creëren en een kaartje om de gasten aan het evenement te herinneren maken dit leuke project af.

3. Koffie- of theekopjes recyclen

curbly.com

Heb je thuis een oud koffie- of theeservies waar je niet weet wat je ermee moet doen? Waarom hergebruik je het niet op een creatieve manier om er bedankjes voor het speciale evenement van te maken? Vul ze met potgrond en plaats er kleine vetplantjes in, maak het geheel af met een strikje en voeg een kaartje toe als herinnering.

4. Kleurrijke bruiloftbedankjes

Pinterest

Schenk je gasten de vreugde van het speciale evenement met kleurrijke cadeautjes: kleine aardewerken potjes in heldere pastelkleuren en gekleurde kiezels zijn perfect om de kleine vetplantjes in te zetten en zijn mooie geschenken waar je gasten blij mee zullen zijn.

5. Bedankjes met houten kubussen

Pinterest

Kleine houten kubussen kunnen worden omgetoverd tot de perfecte kleine houder voor de vetplantenbedankjes. Ze zijn goedkoop en gemakkelijk te maken en passen prachtig bij de rustieke ceremonie.

Advertisement

6. Jute bedankjes

Pinterest

Een eenvoudige jute doek om de kleine potjes van de vetplanten is het perfecte bedankje als je houdt van eenvoud en een rustieke, natuurlijke stijl.

7. Kleine blikken emmertjes

DesertViewCactus/Etsy

Zet de vetplanten in kleine blikken emmertjes die versierd zijn met touw en rustiek papier; een laagje mos geeft de bedankjes een sprookjesachtige sfeer.

Advertisement

8. Geometrische betonnen potjes

Pinterest

Creëer geometrisch gevormde betonnen potjes om mooie en originele bedankjes met vetplanten te maken.

9. Jute zakjes

Pinterest

Stop kleine potjes met vetplanten in jute zakjes om mooie rustieke bedankjes te maken voor het feest.

Advertisement

10. Recyclebedankjes met glazen potjes

Pinterest

Denk creatief en recycle glazen potjes voor een goedkoop bruiloftbedankje: acrylverf en touw zijn perfect om de vetpotjes te versieren.

11. Originele kleine vetplantentuintjes

Pinterest

Als je op zoek bent naar originele bedankjes, kun je die gemakkelijk maken door kleine vetplanttuintjes te maken op miniatuurstoelzittingen.

Advertisement

12. Kurken

onehopewine.com

Kurken zijn ook materialen die altijd gratis beschikbaar zijn in huis en ze kunnen de perfecte grondstof worden voor het maken van miniatuurpotjes met vetplanten. Je kunt ze gewoon zo gebruiken, eventueel vastgemaakt aan een klein herdenkingskaartje, of vastmaken aan een kleine magneet.

13. Kleine houten kistjes

Pinterest

Liever een nog origineler cadeautje voor je gasten? Gebruik grotere vetplanten en plaats ze in kleine houten kistjes waarop je bedankjes kunt schrijven.

Advertisement

14. Miniatuurtuintjes van kleurrijke vetplanten

Pinterest

Creëer levendige miniatuurtuintjes door kleurrijke vetplanten met bladeren te kiezen voor je bedankjes.

15. Rotstuinen in een glazen potje

Pinterest

Maak kleine rotstuintjes van vetplanten door ze in een glazen vaasje te plaatsen. Bevestig een herinneringskaartje met een kleine houten wasknijper om het bedankje compleet te maken.

Advertisement

16. Vierkante potjes van jute en kant

Pinterest

Maak mooie en originele bruiloftbedankjes door kleine vierkante potjes te bekleden met stukjes jute en kant; voeg een beetje mos toe en je hebt kleine, romantische cadeautjes.

Hoe ga jij de bedankjes met vetplanten maken?

Advertisement