Maak het balkon benijdenswaardig door de muren smaakvol te decoreren: de ideeën om inspiratie op te doen

door Natasja

25 April 2024

Maak de balkon benijdenswaardig door de muren smaakvol te decoreren
Advertisement

Als je denkt aan het inrichten van een balkon of terras, denk je eerst aan hoe je het comfortabel kunt maken, maar er kan ook aan de muren worden gedacht. Nadat je hebt besloten of je een eethoek wilt creëren of gewoon een ontspanningsruimte met banken en fauteuils, maak je het af door de muren te decoreren. Je kunt dit doen met kunstvoorwerpen, planten, verlichting... Er zijn heel veel opties en allemaal even mooi om een balkon echt benijdenswaardig te maken.

Advertisement

1. Borden en schalen aan de muren

gharpedia.com

Heb je borden, schalen en andere mooie terracotta of keramische voorwerpen verzameld? Als de te versieren muur op het balkon of terras voldoende beschut is tegen harde wind en andere weersomstandigheden, dan zouden ze daar prachtig hangen!

Advertisement

2. Romantische lantaarns

El Fenn Hotel Marrakech/instagram

De inspiratie komt in dit geval van een bekend hotel in Marrakech, waar veel lantaarns aan de muur een groot aantal kaarsen herbergen. Een eenvoudige oplossing maar vol elegantie, en bovenal echt romantisch.

3. Servies en groen

jeremiahbrent.com

Hou je van potten, kommen en alle terracotta oplossingen om planten in te zetten? Kies er dan voor om van de terrasmuur het element te maken om juist met deze creaties te decoreren, en kies vervolgens de planten die het beste daarbij passen!

4. Eenvoudigweg, kunst

redheadcandecorate.com

Over decoratie en verfraaiing gesproken... Waarom geen kunstwerken gebruiken? Schilderijen, foto's, maar ook beschilderde keramische panelen of andere soortgelijke oplossingen: het is duidelijk dat dit een optie is die moet worden overwogen als vast voor ruimtes in een zeer warm en helder klimaat, anders moeten de kunstwerken worden opgeborgen als het regent en koud wordt.

5. Verticale tuin

thehorticult.com

Er zijn duizend DIY ideeën voor het maken van kleine verticale moestuinen; aardbeien, tomaten en nog veel meer, maar ook kruiden. En natuurlijk ook decoratieve soorten die je mooi vindt: houd rekening met de beschikbare ruimte en kijk welke van de verschillende mogelijke opties past bij je behoeften!

Advertisement

6. Creatieve meubels recyclen

@agirlandhernest/Instagram

Wil je nuttige of decoratieve voorwerpen op planken zetten? De externe, maar enigszins beschermde muren van balkons en terrassen zijn perfect om je DIY vaardigheden te uiten door houten kratten, pallets en andere soorten gerecycled hout creatief te recyclen.

7. Een laagje kleur voor een maximalistische look

@lifewithparul/Instagram

Wie zegt dat maximalistisch design alleen bij het interieur van het huis hoort? Een laagje verf op de muren, in een vrolijke en onverwachte kleur, en vervolgens zullen planten, voorwerpen in metaalkleur en verschillende decoraties samengaan in een explosie van levendigheid.

Advertisement

8. Schilderen met een beetje hulp

__lilsomething__/instagram

Iedereen die goed kan schilderen zal hier al aan gedacht hebben: het muurtje gebruiken als element om te decoreren. En als je niet goed kunt schilderen? Er bestaan sjablonen om delicate en leuke decoratieve motieven te maken.

9. Trompe l'oeil-schilderij

Video tutorial via multiiple_impressions/Instagram

Als je ze zo bekijkt, lijken het net schilderijtjes, maar het zijn eigenlijk tekeningen die op de muur geschilderd zijn! En het is makkelijker dan het lijkt! Je kunt een video van deze creaties vinden d.m.v. de link onder de foto (https://www.instagram.com/p/C0cKVBYt0Ma/?hl=it).

Advertisement

10. Tuinmeubels en tapijten

Varitosia/Pinterest

Het is dan wel geen echte tuin, het balkon of terras, maar je kunt het er bijna zo laten uitzien. Met ligbedden of chaise-longues, tafeltjes, planten en zelfs een tapijt dat op gras lijkt!

Heb je al nagedacht over hoe je jouw balkon gaat omtoveren?

Advertisement