Dé gids om je witte schoenen te laten glanzen zonder ze te beschadigen

door Natasja

17 April 2024

Dé gids om je witte schoenen te laten glanzen
Advertisement

Witte sneakers zijn een echte must-have voor mannen, vrouwen en jongeren van alle leeftijden, omdat hun neutrale kleur moeiteloos bij elk outfit past. Veelvuldig gebruik leidt echter onvermijdelijk tot geleidelijke verslechtering met het vormen van krassen en geel worden van rubberen onderdelen, vooral bij leren of canvas schoenen.

Maar gelukkig zijn er effectieve schoonmaakoplossingen die je favoriete witte schoenen zonder al te veel moeite weer kunnen laten glanzen.

Advertisement

Hoe witte sportschoenen wassen?

@stickmadeofbamboo / Reddit

Om vlekken van witte schoenen te verwijderen, kun je een tandenborstel en milde zeep gebruiken. Meng de zeep met lauw water en gebruik de tandenborstel om de hardnekkigste vlekken te schrobben, ga daarna verder met een zachte spons voor de rest van de schoen, inclusief de zool. Spoel grondig af en wring de tong goed uit.

Om hardnekkiger vuil te verwijderen, kun je gebruikmaken van de ongebruikelijke maar effectieve combinatie van tandenborstel en tandpasta. Tandpasta is namelijk een product dat vooral bekend staat om zijn vlekverwijderende eigenschappen. Nadat je de tandpasta met de tandenborstel hebt aangebracht, verwijder de resten met een vochtige doek en laat de schoenen uit de zon drogen.

Advertisement

En witte canvas schoenen?

@tml84 / Reddit

De tijdloze aantrekkingskracht van witte canvas schoenen in de zomer kan niet ontkend worden. Maar hoe houd je ze schoon? Gelukkig zijn er natuurlijke methoden om de canvas schoenen hun oorspronkelijke glans terug te geven, zodat ze er weer als nieuw uitzien.

Een van de meest effectieve methoden is het gebruik van baking soda, een bondgenoot van onschatbare waarde voor schoonmaakklusjes. Om te beginnen maak een mengsel door 2 tot 3 eetlepels baking soda te mengen met een glas water. Bevochtig vervolgens een doek met deze oplossing en wrijf ermee over de schoenen tot het vuil is verwijderd.

Deze truc werkt ook geweldig om gele vlekken op rubberen zolen te verwijderen.

Wat betreft andere methoden om witte schoenen schoon te maken, is citroensap een andere goede keuze. Voeg 2 of 3 eetlepels citroensap toe aan wat water, maak een doek nat met de resulterende oplossing en gebruik het om e canvas schoenen schoon te maken. Citroensap is ook effectief als deodorant en om schoenen te ontgeuren.

Een ander natuurlijk middel combineert baking soda, witte wijnazijn en lauw water. Meng deze ingrediënten in een kom, breng de oplossing met een tandenborstel aan op de schoenen en spoel ze daarna met de hand af.

Het schoon en glanzend houden van witte sneakers hoeft niet moeilijk te zijn. Met het gebruik van natuurlijke methoden en ingrediënten, zoals baking soda, citroensap en zelfs tandpasta, kun je het vuil op en het vergelen van je geliefde schoenen na veelvuldig gebruik teisteren, effectief bestrijden.

Advertisement