Schommels die eruit zien als een bed: 16 ideeën om stijlvol tuin, terras en veranda in te richten

door Natasja

05 April 2024

Schommels die eruit zien als een bed: 16 ideeën om stijlvol tuin, terras en veranda in te richten
Advertisement

Wanneer het weer warm wordt, kijken we ernaar uit om te genieten van de buitenruimte bij het huis. Tuinen en terrassen worden de perfecte plekken om te ontspannen, tijd met vrienden door te brengen, een beetje te kletsen en de frisse lucht in te ademen. Wat wel nodig is, is een goede organisatie van deze ruimtes en voor de liefhebbers mag een schommel absoluut niet ontbreken.

En wat leuk zou het zijn als deze schommel ook een comfortabel "bed" zou zijn om op uit te rusten? Kun je je het eindresultaat niet voorstellen? Kijk dan eens naar deze 16 ideeën.

Advertisement

1. Plaats er een op de veranda

1. Plaats er een op de veranda

@currentlychic/Instagram

Als de ruimte die je hebt alleen die van een patio is, gebruik die dan om de schommel te plaatsen. Je kunt hem van licht hout maken, misschien met rustieke touwen die hem stevig aan het plafond bevestigen, en er veel kussens op plaatsen die passen bij de rest van de buitenmeubels.

Advertisement

2. Creëer contrast

2. Creëer contrast

@24estyle/Instagram

Je terras of tuinhoekje wordt overwegend gekenmerkt door lichte kleuren voor de meubels, dus wat dacht je ervan om een contrasterend bedschommel te plaatsen? Een donker frame en nachtblauwe of zwarte kussens zouden de juiste oplossing kunnen zijn. Stel je het prachtige effect eens voor.

3. Recycle om hem te maken

3. Recycle om hem te maken

www.thesorrygirls.com

Pallets zijn handig voor het maken van veel inrichtingsaccessoires. Van salontafels tot banken, ze zijn perfect voor een beetje DIY. Ook hier kunnen ze van pas komen. Je hebt er maar twee nodig - of meer, afhankelijk van het aantal zitplaatsen van de schommel - één voor de rugleuning en één voor de zitting. Grote, zachte kussens, eventueel ook gekleurde, maken het werk af.

4. Design effect

4. Design effect

studio-lifestyle.com

Als je daarentegen op zoek bent naar iets chiques, elegants en unieks, dan moet je voor iets verfijnders gaan. Twee schommels die elkaar aankijken en van bovenaf naar beneden komen met krachtige touwen zijn ideaal. Creëer een echte ontspanningshoek waar deze accessoires de klassieke buitenbanken vervangen en waar de keuze van de kussens zeer belangrijk is, want ze zullen de artistieke toets zijn om met een goede smaak te decoreren.

5. Een beetje... weelde

5. Een beetje... weelde

SUTALICRAFTS/Etsy

Je wens is om de bedschommel in alle opzichten in het midden van de ruimte te plaatsen? Hier is de ideale oplossing. Een zitting en veel fluwelen kussens in de kleur die je voorkeur heeft, zijn voldoende. Het frame wordt niet gemaakt van eenvoudig hout, maar de hele schommel is omhuld door vlechtwerk, waardoor hij er nog chicquer uitziet.

Advertisement

6. De juiste eenvoud

6. De juiste eenvoud

HomeLiving/Etsy

Minimalistisch frame, lichte kleuren en een zachte zitting met kussens in perfecte kleurschakeringen. Er is niets opvallends, maar het prachtige resultaat komt voort uit de pure eenvoud van deze keuze.

7. Een shabby tintje

7. Een shabby tintje

huckleberrylanefurniture.blogspot.com

Zoals je bij pallets hebt gezien, kunnen ook andere voorwerpen worden gerecycled om een mooie schommel te maken. Een deur kan bijvoorbeeld de rugleuning en zitting worden, zoals in dit geval. Het belangrijkste is dat je je fantasie, creativiteit en handigheid de vrije loop kunt laten. Vergeet nooit om hem te overladen met kussens.

Advertisement

8. Een dromerig hoekje

8. Een dromerig hoekje

@styleitprettyhome/Instagram

Creëer een ruimte waarin de schommel perfect opgaat in de rest van de kamer. De touwen die hem ondersteunen verdwijnen bijna in de lucht, terwijl een witte zitting met bijpassende pastelkleuren voor de kussens je bijna in een droomwereld lijkt te brengen zodra je gaat zitten. Is hij niet prachtig?

9. Een magische cirkel

9. Een magische cirkel

MacromehobbyMersinTR/Etsy

En als aandacht trekken je doel is, dan is dit de oplossing. In tegenstelling tot de "klassieke" vierkante vorm, heeft deze schommel een ronde vorm die ontspanning omarmt en je verwent met een moment helemaal voor jezelf.

Advertisement

10. Veel natuur...

10. Veel natuur...

studio-lifestyle.com

En dan zijn er nog ideeën waarbij de natuur de boventoon voert. In dit geval zijn er verschillende bundels touw die de stoel volledig omhullen en passen bij de tafel en de rest van het frame. De kleuren zijn natuurlijk en zijn de ideale keuze als je wilt dat de inrichting opgaat in de buitenruimte.

11. De perfecte plek voor een snack

11. De perfecte plek voor een snack

www.ballarddesigns.com

Je wilt geen tafel, maar je wilt dat de buitenruimte bestaat uit origineel meubilair dat beweging en een perfect vormenspel creëert. Als dit het idee is, moet je kiezen voor een schommelbed waarbij je een kleine tafel kunt integreren om drankjes en hapjes op te plaatsen, in plaats van aan tafel te zitten.

Advertisement

12. Een andere constructie

12. Een andere constructie

@triplecfarmhouse/Instagram

In dit geval is het voorstel om af te stappen van de klassieke rugschommel naar een oplossing die aan beide kanten open is. Alleen aan de zijkant is het frame gesloten, maar dit kan de juiste manier zijn om plaats te bieden aan wel twee mensen die, dwars liggend, elkaar in de ogen kunnen kijken en gezellig kunnen kletsen.

13. "Gekleurde" eenvoud

13. "Gekleurde" eenvoud

www.isavea2z.com

Veel mensen vinden een schommel leuk, maar het hebben van een schommel veronderstelt dat er veel ruimte is, of dat je moet gaan voor een model dat niet te omvangrijk is. In dit geval is de zitting heel eenvoudig, open en er is niets anders dan kussens en touwen voor nodig om het af te maken. Wat vind je ervan, mooi toch?

Advertisement

14. Een echt bed

14. Een echt bed

vintageporchswings.com

Dit idee is een echt tweepersoonsbed voor buiten. De zitting is lang, de armleuningen en rugleuning zijn goed bewerkt, de kussens veel, stel je voor hoe ontspannend het is om daar te liggen met een goed boek of nippend aan een drankje, of gewoon om uit te rusten in de buitenlucht. Fantastisch!

15. Vintage ontspanningshoekje

15. Vintage ontspanningshoekje

Generic/Amazon

Je kunt ook kiezen voor een ietwat vintage oplossing waarbij de schommelstructuur is gemaakt van "versleten" hout, terwijl de kussens lichte kleuren hebben en er misschien wat op is geschreven om je eraan te herinneren hoe fijn het daar is. Voeg een bijpassend vloerkleed toe en je bent klaar.

Advertisement

16. Halvemaanvormige schommel

16. Halvemaanvormige schommel

@villastyling/Instagram

Een originele vorm, leuk, gezellig en perfect voor een ruimte, zelfs een kleine, waarin de rustschommel niet mag ontbreken. Het ruwe hout in contrast met de kleuren van de kussens geïnspireerd op de natuur, met bladeren en misschien wat bloemen, zal een betoverend effect creëren.

Heb je gezien op hoeveel manieren je een ontspanningshoek kunt creëren in de tuin, op het terras of in de ruimte voor de ingang van het huis? Kijk eens goed naar de details van deze voorstellen en kijk welke het beste past bij jouw smaak en stemming.

En vervolgens... ontspannen maar!

Advertisement