Voor een altijd lekker ruikende badkamer vermijd 4 veelgemaakte fouten en gebruik 2 eenvoudige trucjes

door Natasja

26 Maart 2024

Voor een altijd lekker ruikende badkamer vermijd 4 veelgemaakte fouten en gebruik 2 eenvoudige trucjes
Advertisement

Je wilt graag dat alle kamers in huis lekker ruiken, maar misschien ben je in de badkamer nog veeleisender. Je moet er al niet aan denken om voor je persoonlijke hygiëne te zorgen in een vieze en stinkende omgeving, laat staan het aan den lijve te ondervinden. Toch merk je soms dat de badkamer niet zo lekker ruikt als je zou willen. Hoe zorg je ervoor dat de badkamer lekker blijft ruiken? Er zijn een paar fouten die je moet vermijden om onaangename geuren te verwijderen en een paar trucjes om aangename geuren te verspreiden.

Om onaangename geuren te voorkomen

Om onaangename geuren te voorkomen

@ourbelgravehome/Instagram

Soms realiseer je je niet dat het bepaalde alledaagse voorwerpen zijn die onaangename geuren veroorzaken. Andere keren ligt de fout echter in het vergeten van bepaalde handelingen die een gewoonte zouden moeten zijn. Hier is wat je elke dag kunt doen om onaangename geuren te voorkomen.

  • Let op de handdoeken: als je de gewoonte hebt om veel natte handdoeken of badjassen (of zelfs maar één of twee, als de badkamer heel klein is) in de badkamer te laten liggen, vermijd dit dan. Het is beter om de natte handdoeken ergens anders op te hangen, bijvoorbeeld direct na het douchen - je kunt ze op de rugleuning van een stoel leggen of op een vrije plek aan het wasrek. Als ze droog zijn, kunnen ze terug naar de badkamer en gebruikt worden tot het tijd is om ze te vervangen. Handdoeken te lang gebruiken is ook schadelijk, niet alleen vanwege de onaangename geuren die ze onvermijdelijk veroorzaken, maar ook voor de persoonlijke hygiëne. De handdoeken die voor het gezicht worden gebruikt, moeten elke dag worden vervangen, de andere gemiddeld een keer per week.
  • Ventileer altijd: je moet goed ventileren na het douchen of baden, zelfs als je ventilatoren hebt om je te helpen. Open dus sowieso deuren en ramen. En ook als je de badkamer niet gebruikt, moet je 20-30 minuten per dag ventileren.
  • Vergeet vochtabsorberende middelen niet. Als je vaak last hebt van onaangename geuren en het is niet de schuld van verstopte leidingen of slecht schoongemaakte badkameroppervlakken, dan kan stilstaand vocht een boosdoener zijn. Er zijn apparaten te koop die elektrisch ontvochtigen. Maar er zijn ook verpakkingen met wateraantrekkende kristallen, die lang meegaan. En dan zijn er nog talloze DIY oplossingen, voornamelijk op basis van zout, baking soda of houtskool.
  • Gooi het afval regelmatig weg. Omdat de prullenbak niet zo snel vol raakt als de vuilnisbak in de rest van het huis en vooral in de keuken, vergeet men wel eens om ook de prullenbak in de badkamer te legen. Die moet geleegd worden, zelfs als er weinig afval in zit, en eens in de twee weken is het goed om eraan te denken om ook de vuilnisbak grondig schoon te maken.

 

Advertisement

Om aangename geuren te verspreiden

Om aangename geuren te verspreiden

@ our_wandsworth_home/Instagram

Als het voortdurend schoonmaken van vloeren, planken en diverse sanitair (kortom, echt alle oppervlakken in de badkamer!) de eerste essentiële stap is om hygiëne en een aangename geur te garanderen, zijn er ook enkele extra trucjes die je kunnen helpen om aangename geuren te verspreiden.

  • Zeepjes: naast het feit dat ze de meest milieuvriendelijke oplossing zijn, is vaste zeep op zichzelf al een zeer geurig item. Als je telkens kleine porties gebruikt, zodat er geen risico is dat ze hun geur te snel verliezen, blijft het effect lang hangen en is het ook hygiënisch. Maar let op: zeepjes mogen niet in het water in de schoteltjes blijven liggen. Kies zeepbakjes die ervoor zorgen dat het water wegloopt, zodat de zeep altijd droog is.
  • Wasverzachter. Wasverzachter kan op twee manieren helpen. Je kunt een kleine hoeveelheid in het water in het toiletreservoir gieten, klaar om bij elk gebruik een lekkere geur te verspreiden. Je kunt ook een afgestreken theelepel (of minder) verdunnen in een spuitfles vol water (bij voorkeur gedestilleerd) en wat van deze DIY verfrisser op de gordijnen spuiten, of ook op de handdoeken die in de badkamer hangen. Altijd heel lichtjes, zodat de stoffen niet te nat worden.

Dit zijn kleine trucjes die het verschil maken!

Advertisement