3 onfeilbare geheimen om de wasmachine te beschermen

door Natasja

20 Juni 2024

Advertisement

De wasmachine in perfecte staat houden verlengt niet alleen de levensduur, maar zorgt er ook voor dat de was er altijd schoon en fris uitkomt. Laten we daarom eens kijken welke drie trucjes je altijd moet toepassen om ervoor te zorgen dat de kleren er helemaal schoon en lekker ruikend uitkomen.

1 - Controleer altijd de zakken van de kleding

Freepik

Een eenvoudige maar cruciale stap die vaak over het hoofd wordt gezien tijdens het wassen, is een korte controle van de verschillende kledingstukken voordat je ze in de trommel stopt.

Controleer alle zakken van de verschillende kledingstukken om vergeten voorwerpen eruit te halen. Zakdoeken, pennen en munten kunnen niet alleen de wasmachine beschadigen, maar kunnen ook het schoon worden van het wasgoed in gevaar brengen.

Controleer niet alleen spijkerbroeken of broeken, maar ook truien, hoodies en jassen om er zeker van te zijn dat je alles hebt verwijderd.

Zakdoeken zijn over het algemeen de grootste oorzaak van problemen tijdens het wassen. Het papier breekt in duizend stukjes en kleeft aan alle kleding, die vaak een nieuwe wasbeurt nodig heeft om weer helemaal schoon te worden.

Pennen daarentegen kunnen een nog groter risico vormen, want als ze inkt lekken, blijven deze vlekken onuitwisbaar op de kleding zitten en verpesten ze de kleding onherstelbaar.

Advertisement

2 - Kies het meest geschikte wasprogramma

Freepik

Het korte wasprogramma is ideaal voor kleine ladingen of voor kleding die slechts licht vervuild is. Door de korte duur kan dit type programma echter geen diepe reiniging garanderen en kan het waspoeder mogelijk niet volledig oplossen.

Voor bijzonder vuile kleding raden we aan om de voorwasoptie te activeren die op de meeste wasmachines beschikbaar is. Dit is een functie die de reinigingsresultaten aanzienlijk verbetert. Houd er wel rekening mee dat je voor deze optie meer wasmiddel moet gebruiken.

3 - De juiste hoeveelheid wasverzachter toevoegen

Freepik

De toevoeging van wasverzachter maakt kleding heerlijk geurend en aangenaam zacht en maakt het drogen van sommige stoffen makkelijker en het strijken eenvoudiger. Het is echter belangrijk om het gebruik van dit product te matigen om mogelijke bijwerkingen te voorkomen.

Om het op de correcte manier te gebruiken, moet je goed de aanwijzingen op de verpakking van de wasverzachter lezen, zodat je de aanbevolen dosis weet.

De meeste van deze producten worden verkocht in vloeibare vorm en worden geleverd met een handige maatdop, zodat je gemakkelijk de hoeveelheid kunt afmeten die je nodig hebt voor de was.

Vergeet ook niet om de wasverzachter niet direct in de trommel van de wasmachine te doen, maar gebruik het wasverzachterbakje van het apparaat. Op deze manier wordt het product automatisch afgegeven tijdens het spoelen.

Als je deze drie tips volgt, zul je goed voor de wasmachine zorgen en zal elke lading wasgoed er niet alleen onberispelijk schoon, maar ook aangenaam geurend en zacht uitkomen.

Advertisement