Zijn je witte schoenen van kleur veranderd? Geef ze hun oorspronkelijke glans terug met deze methoden

door Natasja

09 Maart 2024

Zijn je witte schoenen van kleur veranderd? Geef ze hun oorspronkelijke glans terug met deze methoden
Advertisement

Net als zwart is wit een kleur die overal bij past. Daarom kiezen veel mensen in de meeste gevallen voor witte en neutrale schoenen die bij veel verschillende kleuren en ook stijlen passen. Maar er is één ding dat deze keuze wat minder leuk maakt: witte schoenen worden al vies zodra je ernaar kijkt.

Daarom aarzelen veel mensen om witte schoenen altijd te dragen en kiezen ze liever voor andere oplossingen, ook al vinden ze ze heel mooi. Maar opgeven waar je van houdt of mooi vindt is verkeerd, en dat geldt ook voor schoenen. Berg de witte schoenen dus niet in de schoenenkast op, maar draag ze en maak ze met deze twee methoden schoon als ze vies zijn geworden.

Eerste schoonmaakmethode

Eerste schoonmaakmethode

b4byg1rl/Reddit

Witte schoenen schoonmaken en ze weer hun oorspronkelijke witte kleur teruggeven is een lastige taak: laten we eerlijk zijn. We hebben het allemaal minstens één keer in ons leven meegemaakt en zouden het graag willen voorkomen. Toch gebeurt het op een gegeven moment en steeds andere kleuren kiezen is niet echt een oplossing. Wat kan je dan doen?

De eerste methode die we aanraden om uitstekende resultaten te verkrijgen, is de combinatie van twee perfecte schoonmaak- en doe-het-zelfmiddelen: witte wijnazijn en baking soda. Laten we eens kijken naar de procedure.

  • Combineer een eetlepel warm water met een eetlepel azijn. Vervolgens voeg je een eetlepel baking soda toe aan de vloeistof en meng dit tot een homogene pasta is verkregen.
  • Verwijder al het aangekoekte vuil van de schoenen en ook van de veters.
  • Vervolgens neem je een tandenborstel - eventueel met medium haren om de schoenen niet te beschadigen, of ze nu van canvas of leer zijn - en begin je met het aanbrengen van de verkregen pasta.
  • Verdeel het mengsel gelijkmatig en laat het inwerken tot het helemaal droog is.
  • Zodra het stevig is geworden, borstel je het voorzichtig af om alle resten te verwijderen. Het resultaat zou nu optimaal moeten zijn.

Advertisement

Tweede methode om ze te wit te maken

Tweede methode om ze te wit te maken

Needpix

Als je liever geen baking soda en azijn wilt gebruiken als oplossing, kun je altijd nog de wonderspons gebruiken. Een zachte, lichte spons gemaakt van melamineharsschuim is een wondermiddel om vervelende vlekken te verwijderen van vele oppervlakken in huis en van voorwerpen. Het is ook een echte aanrader voor het schoonmaken van schoenen en levert echt goede resultaten op.

Je hebt er misschien wel een in huis - als je er geen hebt, koop er dan een, je zult niet meer zonder kunnen - en je weet vast hoe handig het is voor het behandelen van die vervelende zwarte vlekken die de dingen er minder schoon uit laten zien. Het gebruik is heel eenvoudig en je loopt niet het risico de schoenen te beschadigen.

  • Verwijder vuil en andere vaste resten van de schoenen, veeg ze af met een stofdoek en verwijderen de veters.
  • Maak de wonderspons vochtig en begin met het behandelen van de bovenkant van de schoenen en de onderkant - je kunt er ook twee nemen, een voor de zool en een voor de rest van de schoen. Terwijl je de verschillende zones behandelt, verdwijnen de vlekken die de schoenen verouderen en krijgen ze weer een lichtere kleur en zien ze er weer "nieuw" uit.

Ze schoonmaken is nog nooit zo makkelijk geweest en je hoeft ze na deze behandeling niet eens te wassen, ze hoeven alleen maar dat beetje vocht uit de stap te laten verdampen.

Twee onfeilbare trucs

We hebben twee snelle en gemakkelijke manieren gezien om witte schoenen op te frissen zonder ze per se niet meer te gebruiken of zelfs nieuwe te kopen. Nu hoef je alleen nog maar aan de slag te gaan om je outfit af te maken met je favoriete witte schoenen. Veel succes!

Advertisement