Verfraai de tuin met deze 8 goedkope tuinarchitectuuroplossingen die er luxe uitzien

door Natasja

19 Maart 2024

Verfraai de tuin met deze 8 goedkope tuinarchitectuuroplossingen die er luxe uitzien
Advertisement

Hoe groot of klein de tuin ook is, we weten allemaal hoe belangrijk het is om er dagelijks voor te zorgen zodat hij altijd een bron van trots en een belangrijk decoratief element blijft.

Het creëren van een mooie en opvallende tuin die de algehele uitstraling van het huis verbetert, hoeft niet duur te zijn; soms zijn kleine, goedkope ingrepen al genoeg om de tuin er mooi en luxe uit te laten zien, het belangrijkste is om er voortdurend en zorgvuldig voor te zorgen om de schoonheid ervan na verloop van tijd te behouden.

Eenvoudige waterpartijen, onderhoudsarme bloemen en planten, creatief hergebruik van alledaagse voorwerpen zijn slechts enkele van de ingrepen die je in de tuin kunt doen om hem aantrekkelijker en duurder te maken met eenvoudige en snelle maatregelen.

We stellen hieronder 8 goedkope tuinarchitectuuroplossingen voor om de tuin er prachtig uit te laten zien.

Advertisement

1. Borders om alles netjes te houden

1. Borders om alles netjes te houden

@garden_dreams_and_beyond/Isntagram

Verbeter wat je al tot je beschikking hebt en houd alles netjes in de tuin door borders te gebruiken, die het landschap zullen helpen verbeteren door erosie te voorkomen en mulch op zijn plaats te houden. Je kunt kiezen voor betonnen, houten, stenen, bakstenen en metalen borders, maar een goede manier om nog meer geld te besparen is kiezen voor gerecyclede voorwerpen.

Advertisement

2. Een bloemrijke brievenbus

2. Een bloemrijke brievenbus

@naplesgardening/Instagram

De brievenbus is het visitekaartje van het huis en het is belangrijk om er evenveel aandacht aan te besteden als aan de rest van de tuin. Omring hem met kleurrijke bloemen om er een mooi welkomelement van te maken.

3. Kies goedkope meerjarige planten

3. Kies goedkope meerjarige planten

@edlkati/Instagram

Meerjarige planten zijn perfect om met een klein budget een prachtig weelderige tuin te creëren: omdat ze continu bloeien, kun je hun hoge decoratieve waarde behouden met af en toe eenvoudig snoeien en water geven. Hortensia's, rozen, tulpen, asters, echinacea en lavendel zijn maar een paar van de soorten die je gemakkelijk kunnen helpen de tuin kleur te geven zonder veel geld uit te geven.

4. Het pad naar huis

4. Het pad naar huis

@camilliabloomsbury/Instagram

Paden en weggetjes vestigen de aandacht op delen van de tuin die je wilt verfraaien, definiëren het landschap en markeren wandelwegen door de tuin. Net als bij borders kun je ook voor paden en weggetjes verschillende materialen kiezen naargelang je smaak; door te doe-het-zelven kun je de tuin gemakkelijk verfraaien met weinig geld. En de voldoening zal ongelooflijk zijn.

5. Goedkope plantenbakken

5. Goedkope plantenbakken

@decorsteals/Instagram

Het is niet nodig om veel geld te investeren in de aankoop van dure design plantenbakken; voor een prachtige tuin tegen een lage prijs volstaan ook goedkope plantenbakken die mooi versierd zijn. Touw, mozaïek, verf - er zijn veel manieren waarop plastic plantenbakken mooi kunnen worden. En waarom niet een beetje creatief recyclen door oude voorwerpen te hergebruiken? Probeer eens tinnen bekkens of tinnen houders, fietsen, kruiwagens, schoenen of ontbijtbekers: er zijn heel veel voorwerpen die je creatief kunt recyclen als plantenbakken.

Advertisement

6. Eenvoudige waterpartijen

6. Eenvoudige waterpartijen

@creative_gardening1/Instagram

Stromend water kan levendigheid en energie in de tuin brengen, waardoor het een aangename oase van ontspanning wordt. Probeer eens een klein fonteintje of een mini-waterval.

7. Een tuin met kiezels

7. Een tuin met kiezels

@naturehomegarden/Instagram

Vul de gaten tussen de stenen op de oprit of maak een mooie rotstuin voor de vetplanten met witte kiezels. Ze houden de tuin schoner en zorgen ervoor dat alles netjes blijft.

Advertisement

8. Leg een moestuin aan

8. Leg een moestuin aan

@brecklyn_house/Instagram

Wat vind je ervan om een moestuin aan te leggen in de tuin? Hiermee kun je besparen op de dagelijkse uitgaven en het maakt de buitenruimte veel aangenamer. Het hele seizoen onderhouden vergt veel geduld en inspanning, maar zal je veel voldoening geven.

Hoe heb jij de tuin ingericht met een laag budget?

Advertisement