Is het autoslot bevroren? Verhelp het heel snel met deze eenvoudige truc

door Natasja

08 Maart 2024

Is het autoslot bevroren? Verhelp het heel snel met deze eenvoudige truc
Advertisement

De winter is een seizoen dat niet bepaald geliefd is, vooral vanwege de vele ongemakken die het met zich meebrengt met de vochtigheid en koude temperaturen, die zowel thuis als buiten schade en ongemak veroorzaken. Een van de vervelendste ongemakken is ongetwijfeld de vertraging die je elke ochtend riskeert als je naar het werk of naar school gaat vanwege een bevroren autoslot.

Vooral als je geen garage hebt om de auto 's nachts in te zetten, kan de auto pakken in de winter een heel irritant, lang en moeizaam moment worden, waarbij je een reeks voorbereidende handelingen moet uitvoeren voordat je eindelijk achter het stuur kan zitten om weg te rijden. Het ontdooien van de voorruit, het aanzetten van het aircosysteem, het doorstaan van de vrieskou in het passagierscompartiment zijn slechts enkele van de ongemakken.

Een van de ongemakken die je echter het meeste vertraging bezorgt, is het onvermogen om de auto te betreden omdat het slot bevroren is. Hoe vaak stond je niet voor de auto en je heb je je afgevraagd hoe je dit probleem kon oplossen?

Gelukkig is er een eenvoudige en zeer snelle truc waarmee je het slot van de auto in een mum van tijd kunt ontdooien en dus zo weer kunt wegrijden.

Advertisement

Een snelle en gemakkelijke truc om het slot te ontdooien en weg te rijden

Een snelle en gemakkelijke truc om het slot te ontdooien en weg te rijden

publicdomainpictures.net

De eenvoudigste, snelste en goedkoopste truc om het autoslot te ontdooien en weg te rijden is het gebruik van een vlam. Of het nu een aansteker of een doosje lucifers is, je hebt waarschijnlijk er altijd wel een bij de hand voor eventuele behoeften en in de winter kun je het gewoon bij je dragen, in een zak of tas, om het vertrek 's ochtends sneller en gemakkelijker te maken.

Verwarm de sleutel even met een aansteker of lucifer voordat je hem in het slot steekt en herhaal de handeling indien nodig; in een mum van tijd gaat de deur open en kun je achter het stuur gaan zitten.

Deze eenvoudige truc kan ook van pas komen als je van huis bent en de deur bevroren is wanneer je hem probeert te openen om weer naar binnen te gaan.

Advertisement

Andere nuttige middelen om het slot te ontdooien

Andere nuttige middelen om het slot te ontdooien

Pickpik

Aanstekers en lucifers zijn niet het enige middel om het slot te ontdooien; er zijn andere interessante trucs die je kunnen helpen om sneller te vertrekken.

  • Gedenatureerde alcohol wordt meestal aanbevolen voor het ontdooien van de voorruit, maar het kan ook echt nuttig zijn voor het slot; breng het aan op de sleutel voordat je hem erin steekt, het zal het vriespunt verlagen waardoor de sleutel kan draaien en de deur kan ontgrendelen; wees voorzichtig met plastic onderdelen, die kunnen uitdrogen bij contact met de alcohol;
  • Aangezien het alcohol bevat, kan handdesinfecterende gel ook helpen, en wie heeft er niet altijd een flesje in zijn of haar tas of zak? Breng het aan op de sleutel voordat je hem in het slot steekt en herhaal de handeling indien nodig;
  • Als je dicht genoeg bij huis bent, probeer dan de hete straal van een föhn op het slot te richten, dat zal het in een mum van tijd ontdooien.

Vermijd in ieder geval het gebruik van kokend water, dat kan de plastic onderdelen beschadigen en, als de auto modern is, ook de elektrische onderdelen in de cilinder van het slot.

Hoe ontdooi jij het autoslot in de winter?

Advertisement