Trouwen in de lente: kies het juiste kleurenpalet voor de perfecte sfeer

door Natasja

03 Maart 2024

Trouwen in de lente: kies het juiste kleurenpalet voor de perfecte sfeer
Advertisement

Als de datum eenmaal vastligt, komt het moeilijkste deel van het organiseren van een bruiloft: het kiezen van de locatie en het thema. Een belangrijke rol in dit stadium speelt de keuze van het kleurenpalet, dat alle stijlkeuzes bepaalt, van zaaldecoratie tot bloemen en ook de jurken van de bruidsmeisjes.

De lente is een populair seizoen voor bruiloften en brengt een nieuw begin en het ontwaken van de natuur na de winterslaap. Met de levendigheid van de kleuren en bloemen biedt de lente je eindeloze mogelijkheden als het gaat om het kleurenpalet, dat kan variëren van zachte pasteltinten tot fellere, meer levendige kleuren, afhankelijk van de sfeer die je wilt creëren voor die grote dag.

Je kunt je bij je keuze laten leiden door je favoriete bloemen of door de emoties die dit seizoen bij je oproept, of je kunt gewoon afgaan op de boodschap waarmee jullie je nieuwe leven samen willen beginnen: elke kleur, kortom, kan passen bij een lentebruiloft, het belangrijkste is gewoon om te zorgen voor de juiste combinaties door een harmonieus palet te creëren.

Hier zijn 12 interessante voorstellen voor het kleurenpalet van jouw lentebruiloft.

Advertisement

1. Roze en poederblauw

1. Roze en poederblauw

@stylemepretty/Instagram

Een verfijnd en delicaat palet dat de frisheid van de lente viert en geschikt is voor een elegant evenement maar ook voor een meer informele en romantische receptie. De pastelkleuren zijn perfect om kleren en oppervlakken te bedekken met een sluier van delicate verfijning en vormen een perfecte leidraad bij het kiezen van een ongelooflijk romantisch boeket.

Advertisement

2. Levendig geel en mauve

2. Levendig geel en mauve

@ashlensydneyphoto/Instagram

Als je liever de levendige en vrolijke sfeer van het ontwakende seizoen van de natuur viert, kies dan voor de levendigheid van geel en mauve, vergezeld van het heldere wit van madeliefjes. Er zijn veel lentebloemen die je zullen helpen bij deze decoratiekeuze. Voeg enkele gouden details toe voor servetten en servies, ze zullen het tafereel nog kostbaarder maken.

3. Perzik met rode accenten

3. Perzik met rode accenten

@brittanieraquelevents/Instagram

Voeg warmte toe aan de bruiloft met helderrode accenten op de basiskleur zacht perzik voor een zachte, romantische maar warme sfeer.

4. Lichtroze, lavendel en groen

4. Lichtroze, lavendel en groen

@michelleleoevents/Instagram

Een rustieke maar elegante bruiloft in zachte, romantische kleuren zoals lichtroze en lavendel, omringd door het accentgroen van een paar discrete details.

5. Blauw en crèmewit

5. Blauw en crèmewit

@partiestogo/Instagram

Blauw is een van de belangrijkste kleuren voor bruiloften omdat het symbool staat voor trouw en kracht. Kies zachte blauwtinten en combineer ze met zachte kleuren zoals crèmewit of lichtroze voor een perfect resultaat.

Advertisement

6. Wit en groen

6. Wit en groen

@stephanie_kirkbrides/Instagram

Een combinatie van wit en groen zorgt voor een heel mooi contrast en geeft je bruiloft een vorstelijke sfeer.

7. Mauve en blauw

7. Mauve en blauw

@sg3events/Instagram

Mauve met donkerblauwe accenten past perfect bij een elegante en romantische bruiloft.

Advertisement

8. Oranje

8. Oranje

@eastonevents/Instagram

Oranje is perfect voor een bruiloft in juni, wanneer de lente langzaam plaatsmaakt voor de zomer. De levendigheid van deze kleur is perfect om de feestelijke sfeer van het mooiste seizoen van het jaar te vieren.

9. Poederblauw, mauve en geel

9. Poederblauw, mauve en geel

@weddingchicks/Instagram

Poederblauw is de perfecte basis voor een romantische en elegante bruiloft, maar ook geschikt voor meer rustieke keuzes. Voeg heldere tinten van geel en mauve toe voor een feestelijke sfeer.

Advertisement

10. Blauw, groen en wit

10. Blauw, groen en wit

@bbjlatavola/Instagram

Kies de hoofdrolspelende kleuren van het lenteseizoen voor je bruiloft, waarbij je klassiek wit vakkundig mengt met weelderig groen en delicaat blauw.

Naar welk van deze kleurpaletten gaat jouw voorkeur voor waarschijnlijk de belangrijkste dag van je leven?

Advertisement