Haal het platteland in huis met deze 7 creatieve en goedkope decoraties in boerderijstijl

door Natasja

05 Maart 2024

Haal het platteland in huis met deze 7 creatieve en goedkope decoraties in boerderijstijl
Advertisement

Velen mensen hebben er altijd van gedroomd om op het platteland te wonen in een ontspannen omgeving, ver weg van de drukte van de stad. Dit is echter niet altijd haalbaar, vaak vanwege het werk. Het is echter wel mogelijk om een beetje van het platteland in huis te halen met de juiste toevoegingen aan de inrichting.

1 - Een houten bankje

1 - Een houten bankje

@geweihalm / Instagram

Een houten bankje is niet alleen een functioneel meubelstuk, maar ook een karakteristiek stuk dat een vleugje boerderijstijl kan toevoegen aan elk huis.

In de hal biedt een houten bankje een warm welkom aan gasten en een comfortabele plek om de schoenen uit te trekken en even uit te rusten. In de keuken of eetkamer wordt het een ruimtebesparende oplossing die ideaal is om met meerdere mensen rond de tafel te zitten.

Advertisement

2 - Een rieten plantenbak

2 - Een rieten plantenbak

@the_penton_farmhouse / Instagram

Een rieten plantenbak voegt een element van warmte en authenticiteit toe, wat erg belangijk is in elke ruimte die geïnspireerd is op het landelijke leven.

Om de boerderijstijl te benadrukken, kunnen andere elementen van natuurlijke materialen zoals hout, keramiek of smeedijzer ermee worden gecombineerd, zodat er een sfeer ontstaat die een harmonieuze combinatie van natuur en design van het huis weerspiegelt.

3 - Een houten tafel

3 - Een houten tafel

Maison Du Monde

Als je een houten tafel kiest voor het huis, kies voor een stuk dat opvalt door zijn duurzaamheid. Hout, met zijn unieke nerf en warme tinten, voegt een vleugje warmte en natuurlijkheid toe en creëert een gezellige en ontspannen sfeer.

Om de boerderijsfeer volledig te weergeven, kan de houten tafel gecombineerd worden met bijpassende stoelen of houten bankje voor een meer traditionele en huiselijke look.

4 - Een vintage kledingkast

4 - Een vintage kledingkast

Maison Du Monde

De vintage kledingkast is niet alleen een functioneel meubelstuk voor het opbergen van kleding, linnengoed of servies, maar wordt een echt middelpunt van de kamer, dat een verhaal kan vertellen en persoonlijkheid kan geven aan de ruimte.

Of het nu een geërfd stuk is, gevonden op een rommelmarkt of in een antiekwinkel, elk krasje en elk teken van de tijd draagt bij aan zijn unieke charme.

5 - Een kussen met bloemdecoraties

5 - Een kussen met bloemdecoraties

Ikea

Een kussen met bloemdecoraties is een verfijnd detail dat een frisse en levendige tintje kan geven aan elk huis in boerderijstijl. Dit decoratieve element, met zijn op de natuur geïnspireerde motieven, brengt de essentie van tuinen en bloemrijke velden, waardoor de woonomgeving een gevoel van natuurlijke schoonheid en sereniteit krijgt.

Advertisement

6 - Kunstplanten

6 - Kunstplanten

Ikea

Kunstplanten zijn een praktische en mooie oplossing om een vleugje groen aan een landelijk ingerichte woning toe te voegen zonder de constante zorg die echte planten nodig hebben.

In tegenstelling tot wat je misschien zou denken, zijn de hedendaagse kunstplanten heel anders dan de onrealistische versies van vroeger. Dankzij de vooruitgang in de productie bootsen veel van deze planten het uiterlijk van echte planten verrassend natuurgetrouw na en bieden ze een verscheidenheid aan mogelijkheden om aan elke decoratieve behoefte te voldoen.

7 - Bamboedecoraties

7 - Bamboedecoraties

Maison Du Monde

Door bamboe te verwerken in de inrichting kun je spelen met texturen en contrasten en het combineren met traditionele boerenmaterialen zoals ruw hout, smeedijzer en natuurlijke stoffen.

Deze combinatie creëert een interessante combinatie tussen verschillende elementen, waarbij bamboe een dimensie van lichtheid en moderniteit toevoegt, terwijl het een sterke band met traditie en de charme van een handgemaakt product behoudt.

De essentie van het platteland in huis brengen, door op de boerderij geïnspireerde meubelelementen toe te voegen, is een gemakkelijke manier om een persoonlijk toevluchtsoord te creëren dat de liefde voor de natuur en een eenvoudigere, meer authentieke levensstijl weerspiegelt.

Advertisement