De eindeloze strijd tegen stof? Win de strijd voor eens en altijd met één simpel ingrediënt

door Natasja

02 Maart 2024

De eindeloze strijd tegen stof? Win de strijd voor eens en altijd met één simpel ingrediënt
Advertisement

Stof: we zouden uren kunnen praten over hoe stof veel moeite kost om het te verwijderen. Het is vervelend, lelijk om te zien, irriteert de neus, veroorzaakt allergieën, kortom, het is ondraaglijk. Toch kan je er niet omheen, want als het eenmaal verwijderd is, komt het binnen enkele ogenblikken weer tevoorschijn en kan je weer opnieuw beginnen.

Het is praktisch onmogelijk om stof langer dan een paar minuten of uren te verwijderen. Tenminste, dat is wat je denkt, want niet iedereen kent een oud middel die door grootmoeders werd gebruikt en een 'geheim' ingrediënt dat sommige problemen kan oplossen. Ben je al nieuwsgierig?

Advertisement

Waardoor ontstaat stof

Waardoor ontstaat stof

Pxhere

De grijze laag ontstaat door een verzameling vuil dat in de lucht en in huis circuleert - dierenharen, bacteriën, mijten, huidresten en nog veel meer - en vormt een uniforme laag op de meubels waar iedereen zich aan ergert. Er zijn heel veel producten te koop en ze lijken uitstekende bondgenoten te zijn tegen het opnieuw verschijnen van stof, maar dit is niet het geval en daar moet je rekening mee houden. Maar er is een truc die niet iedereen kent, maar die essentieel is om het opnieuw verschijnen van het fenomeen te vertragen, al is het maar een beetje.

Het is een mild schoonmaakmiddel voor oppervlakken waarmee je kunt schoonmaken, ontsmetten en parfumeren, en waarmee je ook minder tijd hoeft te besteden aan afstoffen. Je hebt maar een paar elementen in huis nodig om dit product "meubels besparend" te maken.

Advertisement

Ingrediënten

Ingrediënten

cottonbro studio/Pexels

Je hebt maar een paar elementen nodig:

  • spuitfles
  • water
  • azijn
  • olijfolie

Meng 4 kopjes water - lauw zou perfect zijn - 1 kopje azijn en voegen 1/3 kopje olijfolie toe. Maak een homogeen mengsel en begin met schoonmaken. Neem een microvezeldoek, die veel meer stof opvangt dan klassieke stofdoeken, en verwijder het grootste deel van de laag stof. Daarna breng je de sprayreiniger aan op de oppervlakken en maak je schoon met een andere doek, mogelijk een andere dan de vorige, zodat er geen resten achterblijven. Besprenkel de meubels niet alleen om ze schoon te maken en te ontsmetten, maar ook om ze te "coaten" met olie. Het is precies dit ingrediënt dat "magisch" zal werken.

Een magisch product

Een magisch product

Wikimedia commons - CC0 1.0 DEED

De beschermende laag die de olie zal creëren op oppervlakken zal langer afstotend zijn, waardoor een glanzende laag ontstaat die stofophoping zal afweren. Natuurlijk weten we dat het onmogelijk is om stof helemaal weg te houden, maar de gladmakende werking van het natuurlijke product zorgt ervoor dat het niet heel snel weer verschijnt.

Hier is dus een heel speciale en handige methode waarmee je een paar minuten van je tijd kunt besparen en stof voor een tijdje vaarwel kunt zeggen. Olijfolie is perfect tegen dit vervelende verschijnsel, om nog maar te zwijgen van het feit dat het ook een goede methode is om vooral houten meubels te beschermen en te verzorgen.

Dat gezegd hebbende, wensen we je heel veel succes!

Advertisement