12 ideeën voor prachtige zelfgemaakte trouwbedankjes

door Natasja

01 Maart 2024

12 ideeën voor prachtige zelfgemaakte trouwbedankjes
Advertisement

We weten allemaal hoe belangrijk en mooi de trouwdag is. Eeuwige liefde zweren aan je partner en dat unieke moment vieren is een fantastisch gevoel. Als dan ook nog je geliefden, familieleden en vrienden waar je om geeft en waar je close mee bent, aan je zijde staan, dan wordt het echt een onvergetelijke dag. Er zijn veel dingen te organiseren voor de grote dag. Een daarvan is de keuze van trouwbedankjes, kleine attenties die je aan het einde van de dag aan je gasten geeft en die ze kunnen bewaren als aandenken aan die dag.

Wat moet je kiezen en hoe verpak je ze? Kun je het zelf maken of moet je een professional inschakelen? Hoe kan je origineel zijn? Heel veel vragen die je kunt beantwoorden dankzij 12 ideeën die je zullen helpen om de juiste oplossing te vinden.

1. Schuimgebakjes en snoepjes

1. Schuimgebakjes en snoepjes

@berkatdoorgift.sg/Instagram

Wil je de gasten ook na de bruiloft een moment van zoetigheid geven? Geef ze een zakje klassieke gesuikerde amandelbonen, snoepjes, schuimgebakjes of chocolaatjes. Je kunt ze allemaal hetzelfde maken of kiezen voor verschillende smaken en kleuren.

Advertisement

2. Foto's van de bruid en bruidegom

2. Foto's van de bruid en bruidegom

GoldenTrim/Etsy

Zorg ervoor dat de herinnering niet alleen in gedachten gegrift blijft, maar ook op iets materieels. Schenk je gasten een kleine foto van het bruidpaar, misschien in een glazen buisje, in een potje of in een klein lijstje. Het leukste zou zijn om ze persoonlijk te maken en de foto te kiezen waar je met de desbetreffende gast op staat.

3. Ontspanningskit

3. Ontspanningskit

@berkatdoorgift.sg/Instagram

Een set kleine voorwerpen voor de badkamer die je gasten kunnen vergezellen in een moment van pure ontspanning thuis. Een heel origineel idee, dat zeker in de smaak zal vallen.

4. Een zoet trouwbedankjes

4. Een zoet trouwbedankjes

@sucre_coated/Instagram

Ben je heel goed in het maken van biologische etenswaren of ken je een goed bedrijf dat je kunt vertrouwen? Waarom kies je dan niet zo'n soort product voor je trouwbedankjes? Het zou leuk zijn om gepersonaliseerde potjes jam of honing te maken. Je gasten zullen er blij mee zijn en je doet ook iets nuttigs.

5. Gepersonaliseerde kaarsen

5. Gepersonaliseerde kaarsen

@custom_favours/Instagram

Je wilt iets geurig, schattig, klein en elegant. Wat is er mooier dan een kaars. Maak hem zelf, kies de kleur die je mooi vindt en personaliseer hem.

Advertisement

6. Boodschap in een flesje

6. Boodschap in een flesje

KseniyaRevta/Etsy

Voorwerpen interesseren je niet zo, maar je geeft de voorkeur aan iets dat je gasten diep raakt. Een boodschap in een fles zou ideaal kunnen zijn. Kies een zin die jou vertegenwoordigt, een die getuigt van je band met de persoon waaraan je het geschenk zal geven en doe deze in een flesje. Voeg de versieringen toe die je het mooist vindt en pas eventueel de kleur aan aan de andere details. Doe de flesjes allemaal bij elkaar in een mandje, of gebruik ze als plaatskaartjes.

7. Zelfgemaakte koekjes

7. Zelfgemaakte koekjes

@nomnomcookiessg/Instagram

Ben je goed in koken en bakken? Maak je er je cadeau van. Je kunt veel soorten koekjes kiezen, nieuwe recepten uitproberen en ze op veel verschillende manieren verpakken. Leef je helemaal uit!

Advertisement

8. Vetplantjes

8. Vetplantjes

@littlehutanmy/Instagram

Ze zijn een prachtig symbool en zullen groeien naarmate je liefde en relatie met de dag groeit. Een uniek, oprecht, mooi en diepzinnig cadeau om degenen die bij de bruiloft aanwezig waren eraan te herinneren hoe blij je bent dat ze er waren.

9. Theebuisjes of -potjes

9. Theebuisjes of -potjes

@custom_favours/Instagram

En als je een liefhebber bent van infusies, thee, kruidenthee en dergelijke, dan kunnen dit alleen maar de ideale keuzes zijn voor de trouwbedankjes. Doe wat van het mengsel in een potje, doe er een kaartje bij en een decoratie naar keuze. Het zal een erg leuk cadeautje zijn.

Advertisement

10. Geparfumeerde zeep

10. Geparfumeerde zeep

ButtercupGoods/Etsy

Er zijn heel veel handige dingen die je kunt omtoveren tot trouwbedankjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heleboel kleine zakjes met geurende zeepjes erin? In dit geval is het leuk om te spelen met kleurencombinaties, door de linten die het pakketje sluiten en het kaartje waarop je de namen en de trouwdatum schrijft, in bijpassende kleuren te kiezen.

11. Flesje olijfolie

11. Flesje olijfolie

thegreekpantry/Etsy

Nuttig en lekker, olijfolie in een klein flesje is een geweldig idee om als aandenken aan de gasten te geven. Ook voor dit product kun je kiezen tussen klassiek en eenvoudig, en meer bewerkte varianten. Rozemarijn, Spaanse peper en nog veel meer: de keuze is aan jou.

Advertisement

12. Zelfgemaakte limoncello

12. Zelfgemaakte limoncello

@valerieanded/Instagram

En als je goed bent in likeuren te maken, dan kun je er een maken en die aanbieden als trouwbedankje. Niemand zal dit kunnen namaken en het zal echt een uniek cadeautje zijn, denk je ook niet?

Heb je gezien hoeveel ideeën er zijn om prachtige cadeautjes te maken voor de aanwezigen op een van de mooiste dagen van je leven? Ze zijn allemaal origineel, maar het meest betoverende zal zijn dat je ze zelf zou kunnen maken als je dat wilt. Bedenk eens hoe leuk het zou zijn om iets te geven dat met je eigen handen is gemaakt, om nog maar te zwijgen van het feit dat het ook een kleine truc is om geld te besparen.

Heb je al gekozen? Wat worden de trouwbedankjes voor jouw grote dag?

Advertisement