Netjes de koffer inpakken lijkt onmogelijk? Nee hoor! Kijk maar eens naar deze tips

door Natasja

01 Maart 2024

Netjes de koffer inpakken lijkt onmogelijk? Nee hoor! Kijk maar eens naar deze tips
Advertisement

Wat is het grootste probleem op reis? Organisatie, daar zijn we het waarschijnlijk wel over eens. Maar daar komen verschillende elementen bij kijken en een daarvan, vooral als je met het vliegtuig reist, is de koffer. Hoe stop je alles in een kleine ruimte zonder bang te zijn dat het volume en het gewicht te groot worden? De taak lijkt ingewikkeld, maar kan worden vereenvoudigd met een paar slimme trucs.

Laten we eens kijken hoe je dit het beste kunt organiseren, zonder het risico te lopen extra te moeten betalen of iets achter te moeten laten op de luchthaven.

Advertisement

1. Koop de juiste maat koffer

1. Koop de juiste maat koffer

Luggage jamie/Wikimedia commons - CC BY-SA 4.0 DEED

Het is belangrijk om thuis een koffer met de juiste afmetingen te hebben. Als je alleen met handbagage reist, moet deze voldoen aan nauwkeurige regels van centimeters, dus je moet je alles zo goed mogelijk organiseren. Als je daarentegen ruimbagage hebt, is het essentieel dat je een adequate koffer hebt waarin je alles kunt opbergen wat je nodig hebt. Je hebt meer betaald dus benut het zo goed mogelijk.

Eén fundamenteel ding: vooral als je met het vliegtuig reist, is het aan te raden om niet alles in de ruimbagage te stoppen. Het kan - helaas - zoekraken en je vakantie in gevaar brengen. Stop dus ten minste een aantal kledingstukken, de meest waardevolle dingen, documenten en wat je niet gemakkelijk kunt pakken in de handbagage.

Dit gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe je de koffer het beste organiseert.

Advertisement

2. Beslis wat je wilt meenemen

2. Beslis wat je wilt meenemen

@togethertowherever/Instagram

Pak niet zomaar dingen, maar beslis eerst wat je nodig hebt. Maak eventueel een lijst en verdeel de kledingcombinaties per dag. Op die manier neem je niet alleen geen overbodige dingen mee, maar kun je ze ook verdelen, de koffer goed inpakken en onmiddellijk alles terugvinden als je het nodig hebt. Het is immers niet nodig om je hele kledingkast leeg te halen als je op reis gaat, je moet gewoon een beetje methodisch te werk gaan om alles te in te pakken wat je nodig hebt.

Zodra je de lijst hebt afgerond, opgeschreven of uit je hoofd, leg je alles op het bed zodat je de hele kamer door hoeft te lopen om de verschillende stukken te pakken, en begin dan met sorteren.

3. Gebruik houders en zakken

3. Gebruik houders en zakken

@togethertowherever/Instagram

Er bestaan zakken die speciaal ontworpen zijn om kleding te sorteren en samen te persen voordat je ze in de koffer stopt. Ze zijn erg handig om zoveel mogelijk orde te bewaren, en als je die niet hebt, kun je altijd nog eenvoudige zakken met luchtdichte sluitingen gebruiken en ze misschien vacuüm verpakken. Het slimste zou zijn om een zak te maken voor elke dag dat je van huis bent, zodat je de juiste outfit hebt zonder ernaar te hoeven zoeken tussen de spullen die je hebt meegenomen.

Dus doe de broek, trui en het ondergoed die je voor een bepaalde dag nodig hebt in een houder en doe daar een etiket met de dag van de week op. Probeer ook om, indien mogelijk, sommige kledingstukken te hergebruiken om zo wat minder spullen in de koffer te stoppen.

4. Niet vouwen, rollen!

4. Niet vouwen, rollen!

Timur Weber/Pexels

Veel mensen zijn ervan overtuigd dat opvouwen en platmaken de juiste oplossing is om alles wat we nodig hebben in de beschikbare ruimte te passen, maar dit is eigenlijk niet het geval. Vaak is het niet nodig om te vouwen, maar om te rollen. Op die manier zijn kleren beter "zichtbaar" en passen ze beter in elkaar. Een manier is om er andere dingen in te stoppen, en als je bang bent dat je niet genoeg ruimte hebt voor wat souvenirs, vergeet dan niet om een paar kledingstukken achter te laten. Vul de koffer niet helemaal, maar hou een paar hoekjes vrij voor wat je wilt kopen op reis.

Het is belangrijk om na te denken over alles wat er zal zijn, omdat je je dan beter kunt organiseren en niet met te veel onvoorziene gebeurtenissen wordt geconfronteerd. Ze zullen er nog steeds zijn, maar waarom zou je ze niet halveren?

5. Gebruik geschikte verpakkingen voor cosmetica

5. Gebruik geschikte verpakkingen voor cosmetica

@rileejsmith/Instagram

Laten we nu verder gaan met cosmetica, zeep, make-up en nog veel meer. Als de originele verpakkingen al reisformaat zijn, hoef je niets te doen, maar zo niet, denk dan niet aan het inpakken van enorme flessen uit luiheid. Giet ze in plaats daarvan over in speciale houdertjes om het volume te beperken en te optimaliseren. Laat ze niet rondslingeren in de koffer, maar gebruik speciale etuis om ze stevig en compact te houden.

Advertisement

6. Rangschik de dingen die je meeneemt

6. Rangschik de dingen die je meeneemt

@jherzogin/Instagram

Nadat je alles hebt geordend, verdeeld in houders en samengeperst in zakken, ga je verder met het in de koffer stoppen van de zwaarste dingen onderaan en de dingen die je het eerst nodig hebt boven alle andere. Wees erg schematisch in dit stadium en vergeet niet om ook iets in de handbagage te stoppen en niet alleen in de ruimbagage. Helaas kun je bij vliegreizen de koffers niet altijd controleren en kunnen ze zoekraken, dus dan wil je niet het risico lopen dat je minstens een dag zonder dingen moet die je nodig hebt.

Nu weet je hoe je de koffers het beste kunt organiseren om op de beste manier te vertrekken. Waar wacht je nog op? Boek snel je volgende reis en pak slim je koffer in!

Advertisement