5 fouten die je niet moet maken om de douchecabine altijd glanzend te houden

door Natasja

29 Februari 2024

5 fouten die je niet moet maken om de douchecabine altijd glanzend te houden
Advertisement

Als je de douchecabine lang na de installatie in perfecte staat wilt houden, is het essentieel om hem regelmatig schoon te maken en ervoor te zorgen dat je de volgende ernstige fouten niet maakt.

Advertisement

1 - Schuursponzen gebruiken

1 - Schuursponzen gebruiken

Freepik

De hoeken van de douchecabine zijn de plaatsen waar vuil, schimmel, kalk en andere resten zich het vaakst ophopen. Bij het schoonmaken ervan moet echter aandacht worden besteed aan de meest geschikte methode die geen verdere problemen veroorzaakt,

Schuursponzen bijvoorbeeld zijn inderdaad effectief in het verwijderen van vuil, maar kunnen tegelijkertijd krassen veroorzaken op het glas en de bodem van de douche, waardoor deze onherstelbaar beschadigd raken.

Daarom raden we aan om in plaats daarvan microvezeldoekjes te gebruiken, die zacht genoeg zijn om de oppervlakken niet te beschadigen, maar ook effectief genoeg om vuil te verwijderen.

Advertisement

2 - Agressieve schoonmaakmiddelen gebruiken

2 - Agressieve schoonmaakmiddelen gebruiken

Freepik

Naast schurende sponzen kan het gebruik van sterke schoonmaakmiddelen of kalkverwijderaars leiden tot corrosie van de afdichtingen in de douche, waardoor de hele constructie aanzienlijk beschadigd raakt en het vermogen om water binnen te houden in gevaar komt.

Daarom kan je het beste het gebruik van overdreven schadelijke en bijtende producten om kalkvlekken of vuil te verwijderen, vermijden. Kies in plaats daarvan voor schoonmaakmiddelen die speciaal zijn samengesteld om zacht en niet-beschadigend te zijn.

3 -Het glas niet zorgvuldig drogen

3 -Het glas niet zorgvuldig drogen

Max Rahubovskiy/Pexels

Bij het schoonmaken van de douche, zowel de binnen- als de buitenkant, is het essentieel om het glas niet alleen af te spoelen, maar ook grondig te drogen voor een vlekkeloos resultaat.

Als je het glas nat laat na het schoonmaken, kan het vuilprobleem juist verergeren, omdat achtergebleven waterdruppels zich aan het glas kunnen hechten en zichtbare vlekken achterlaten.

4 - Het haar dat in de afvoer zit niet verwijderen

4 - Het haar dat in de afvoer zit niet verwijderen

Freepik

Bij gebruik van de douche kunnen mensen met lang haar het probleem hebben dat de afvoer verstopt raakt, waardoor het water niet goed kan wegstromen. Om dit te voorkomen, raden we aan om de afvoer regelmatig schoon te maken en opgestapeld haar en vuil te verwijderen, zodat de afvoer goed blijft functioneren.

5 - De douchekop niet goed schoonmaken

5 - De douchekop niet goed schoonmaken

Freepik

De douchekop is het accessoire waarmee water op verschillende manieren kan worden verdeeld via verschillende soorten stralen. Daarom is het essentieel om de gaten van de douchekop schoon en kalkvrij te houden om verstoppingen te voorkomen die de doeltreffendheid van de waterdistributie kunnen verminderen.

Zorg er dus voor dat je de douchekoppen regelmatig schoonmaakt en verwijder alle aanslag die hun werking en de goede waterstroom in gevaar kan brengen.

Om ervoor te zorgen dat de douchecabine vele jaren na de installatie optimaal blijft werken, is het heel belangrijk om een regelmatige schoonmaakroutine te volgen en de veelgemaakte fouten te vermijden die we hierboven hebben vermeld.

Advertisement