Doucherekje voor elke behoefte: kies de houder die het beste bij jouw behoeften past

door Natasja

27 Februari 2024

Doucherekje voor elke behoefte: kies de houder die het beste bij jouw behoeften past
Advertisement

Elke keer als je onder de douche stapt en de waterstraal aanzet, moeten je alles wat je nodig hebt bij de hand hebben, dus is het belangrijk dat je de juiste houder hebt gekozen. Stel je voor dat je altijd de douche moet onderbreken om er uit te stap en naar een plankje in de buurt moet reiken, terwijl je overal druppelt - om nog maar te zwijgen van de kou - omdat er geen ruimte is voor alles op het mini-plankje in de douchecabine. Een klein dagelijks ongemak dat je kunt vermijden door de meubelaccessoire te kiezen die voor jou het handigst is. Als dat accessoire ook nog mooi is, zal het zelfs je esthetische smaak bevredigen. Hieronder staan enkele modellen om inspiratie uit te halen.

Advertisement

De hoekrekjes moeten aan de vloer en het plafond worden bevestigd

De hoekrekjes moeten aan de vloer en het plafond worden bevestigd

walmart.com

Het bekendste model is misschien wel dat van een stang met meerdere plankjes. De stang is meestal een telescopische stang die aan de vloer en het plafond wordt bevestigd, zodat hij stevig op zijn plaats blijft.

Er zijn veel verschillende soorten, maar het is altijd het beste om er een te kiezen die handig te bereiken verschillende plankjes (in de meeste gevallen driehoekig of afgerond) heeft en een steunkant zodat niet alles telkens naar beneden glijdt.

Advertisement
ALLZONE/Amazon

ALLZONE/Amazon

Al zoekend vind je er ook die echt heel veel andere steunen hebben: haken om alles aan op te hangen en armen voor eventuele handdoeken bovenaan, waar spetters niet bij mogen komen.

Vloerrekken

Vloerrekken

wayfair.com

Wil je geen stang die zich over de hele hoek uitstrekt, van het plafond tot aan de vloer? Of is het niet nodig heel veel producten bij de hand te houden? Dan is een lager rekje ook prima, een rekje dat op de vloer rust en ook gemakkelijk te verplaatsen is voor elke grondige schoonmaakbeurt van de douche.

next.co.uk

next.co.uk

Ook onder deze type rekjes zijn er heel veel verschillende modellen die het feit dat ze 'hoekig' zijn op hun eigen manier interpreteren. Deze met de L-vormige mandplanken is origineler dan vele andere, en nog steeds ruim en handig!

Houders om aan de douchekop te hangen

Houders om aan de douchekop te hangen

InterDesign/Amazon

Als de douchekop vast zit, of in die gevallen waar de stang met de knoppen vast blijft zitten en de uitloop naar believen kan worden bewogen en gebruikt, kan het handig zijn om een houder tegen de muur te hangen, maar dan wel met de haak die recht op de kraan staat. Ook dat is een praktische optie voor wie bij het schoonmaken elk voorwerp wilt verwijderen, en het is niet per se zo dat deze houders niet erg stevig zijn en niet te veel gewicht kunnen dragen. Er zijn ook stevige modellen!

Advertisement
umbra.com

umbra.com

En en ook voor dit soort rekjes zijn er echt goed ontworpen voorstellen, zelfs met haakjes voor de douchemuts sponzen, borstels met handvatten enz.!

Rekjes om aan de deur te hangen

Rekjes om aan de deur te hangen

hiro.design

Als de douchecabine is omsloten door stevige (en vaste) glazen of glasvezel deuren, die echter niet tot het plafond reiken maar boven een open ruimte laten, dan wordt de bovenkant van de wanden van de cabine ook een plek om opbergruimte te plaatsen. Zoals dit rekje met zijn grappige en kleurrijke lijnen, met twee handige planken en haken.

Advertisement

Compact en efficiënt

Compact en efficiënt

JosephJoseph/Amazon

Verder zijn er oplossingen voor aan de muur, compact maar met veel ruimte, perfect voor iedereen die niet allemaal flessen in het zicht bij de douche wil hebben.

Planken en haken met zuignap

Planken en haken met zuignap

IKEA

Heb je ruimte nodig voor een paar voorwerpen, die heel licht zijn? Dan volstaan een plank of haken met (krachtige!) zuignappen, zo is er geen risico dat ze naar beneden vallen!

Welk type doucherek vind jij het handigst?

Advertisement