Het gasfornuis altijd vies? Probeer een snelle en onfeilbare truc om hem weer als nieuw te maken

door Natasja

01 Maart 2024

Het gasfornuis altijd vies? Probeer een snelle en onfeilbare truc om hem weer als nieuw te maken
Advertisement

Het schoonmaken van de gasfornuis is vaak een moeilijke en tijdrovende klus om vet en verschillende korsten te verwijderen. Deze handeling moet echter regelmatig worden uitgevoerd om mogelijke nadelen voor de gezondheid te voorkomen. Met de juiste technieken kun je dit proces echter snel uitvoeren zonder dure gespecialiseerde schoonmaakmiddelen te moeten kopen.

Advertisement

Het natuurlijke middel om het gasfornuis snel schoon te maken

Het natuurlijke middel om het gasfornuis snel schoon te maken

Pxhere

Als je een gasfornuis in de keuken hebt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat hij grondig en regelmatig wordt schoongemaakt. Het schoonmaken van de buitenkant alleen zorgt er namelijk niet voor dat alle ziektekiemen en bacteriën die zich in de kleine holtes kunnen bevinden of vormen, volledig worden verwijderd.

Met name sommige delen van de kookplaat, zoals de gaspitten, moeten na elk gebruik zeer grondig worden schoongemaakt.

Wanhoop echter niet, er is een eenvoudig natuurlijk middel waarmee je deze reiniging snel kunt uitvoeren zonder dat je specifieke schoonmaakmiddelen hoeft te kopen.

Hiervoor heb je gewoon een zakje bakpoeder en gedemineraliseerd water nodig.

Maak een dik mengsel door bakpoeder met water te mengen en haal de kookplaatroosters voorzichtig eraf. Gebruik vervolgens een klein borsteltje om de pasta van het mengsel rechtstreeks op de gaspitten aan te brengen, waarbij je cirkelvormige bewegingen maakt om het meest aangekoekte vuil te verwijderen. Verwijder de resten van het mengsel met een zachte, licht bevochtigde doek en droog grondig af om geen kringen achter te laten voordat je de roosters terugplaatst.

Dankzij deze eenvoudige handeling zijn de gaspitten grondig schoongemaakt en ben je klaar voor je volgende kookkunsten.

Advertisement

Hoe gaspitten vervangen?

Hoe gaspitten vervangen?

freefoodphotos.com

Als je de gaspitten te lang niet hebt schoongemaakt, kunnen ze zo erg vervuild zijn dat ze moeten worden vervangen.

Om de gaspitten te vervangen, maak je de kookplaat eerst grondig schoon: verwijder alle bewegende delen en stofzuig de gaten waar de gaspitten zich bevinden om zoveel mogelijk vuil te verwijderen.

Schroef met een dopsleutel maat 7 de verschillende gaspitten los, zorg ervoor dat ze niet stuk gaan, en schroef vervolgens de nieuw gekochte gaspitten erin.

Wanneer je nieuwe gaspitten koopt, let er dan op dat ze compatibel zijn met de kookplaat.

Als je klaar bent met het vervangen, doe dan een ontstekingstest met alle branders.

Regelmatig en grondig onderhoud van gaskookplaten is erg belangrijk, niet alleen om de keuken schoon en netjes te houden, maar ook om de veiligheid en gezondheid van de gebruikers te garanderen.

Met natuurlijke methoden is het mogelijk om de gaspitten effectief schoon te maken en vet en korsten te verwijderen zonder dure chemische schoonmaakmiddelen te gebruiken. Voor situaties waarin schoonmaken niet voldoende is om het probleem van vuile gaspitten op te lossen, is vervanging een effectief en relatief eenvoudig alternatief.

Advertisement