Granieten spoelbak: natuurlijke middelen om hem schoon te houden

door Natasja

27 Februari 2024

Granieten spoelbak: natuurlijke middelen om hem schoon te houden
Advertisement

Granieten spoelbakken zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden vanwege hun decoratieve schoonheid, maar ook vanwege hun ongelooflijke robuustheid, weerstand tegen hoge temperaturen en natuurlijke antibacteriële eigenschappen. Zoals alle materialen vereist graniet voortdurend onderhoud en regelmatige reiniging om het zo mooi mogelijk te houden te houden.

Om ervoor te zorgen dat de spoelbak goed schoongemaakt wordt, moet je hem elke keer dat hij wordt gebruikt goed onderhouden om het werk te vergemakkelijken en een lange levensduur van het materiaal te garanderen. Vooral de keuze van de te gebruiken middelen moet zorgvuldig gebeuren, zodat het materiaal niet beschadigd raakt door te agressieve schoonmaakmiddelen. In dit geval kunnen natuurlijke middelen de meest geschikte keuze zijn voor goed onderhoud.

Ontdek hieronder de meest geschikte middelen en technieken om de granieten spoelbak schoon te maken en te zorgen voor het meest correcte onderhoud.

Advertisement

De granieten spoelbak regelmatig schoonmaken

De granieten spoelbak regelmatig schoonmaken

@quadron_imagine_home/Instagram

Het regelmatig schoonmaken van de granieten spoelbak omvat een aantal stappen die bij elk gebruik moeten worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat het oppervlak altijd schoon en in perfecte staat blijft.

  • Spoel de spoelbak na elk gebruik af met water en zeep om vlekken van het oppervlak te verwijderen;
  • Droog de spoelbak na elk gebruik grondig af om te voorkomen dat voedsel- en kalkresten zich op het oppervlak afzetten, waardoor ze als ze droog zijn moeilijker te verwijderen zijn.

Bij het schoonmaken van de granietenspoelbak moet je zeer voorzichtig zijn en het gebruik van bepaalde specifieke hulpmiddelen en producten vermijden:

  • gebruik geen metalen of schurende sponzen of borstels, die kunnen het oppervlak zelfs onherstelbaar beschadigen;
  • vermijd agressieve chemische schoonmaakmiddelen zoals verdunners of afvoerreinigers.

Advertisement

Kalkvlekken verwijderen uit granieten spoelbakken

Kalkvlekken verwijderen uit granieten spoelbakken

AnOldPhilosopher/Reddit

En als de granieten spoelbak kalkresten heeft? Geen paniek, die lelijke witte vlekken kunnen gemakkelijk worden verwijderd met natuurlijke middelen:

  • Witte azijn is hier een perfect middel voor. Meng een deel in 3 delen water en breng het direct aan op de spoelbak. Laat het 30 minuten inwerken en veeg het er dan af met een zachte doek of niet-schurende spons, spoel goed af en droog alles;
  • Citroenzuur is ook een perfect middel om granieten spoelbakken schoon te maken: verdun 200 gram citroenzuur in een liter water en spuit het op het oppervlak, laat het 30 minuten inwerken en wrijf het in, spoel goed af en veeg het droog. Een halve citroen direct op het oppervlak wrijven heeft hetzelfde reinigende effect;
  • Verwijder vlekken en voorkom de vorming ervan in de toekomst door met een licht doordrenkt watje olijfolie over het hele oppervlak te wrijven en het daarna droog te wrijven met een schone doek.

Met deze technieken houd je de spoelbak schoon en vrij van vlekken.

Advertisement