Ruimte nodig in de keuken? Kies uit deze 12 interessante voorstellen

door Natasja

26 Februari 2024

Ruimte nodig in de keuken? Kies uit deze 12 interessante voorstellen
Advertisement

Je realiseert je pas hoeveel ruimte je nodig hebt als je er dagelijks mee te maken hebt, en het gebeurt heel vaak dat je merkt dat de meubels die je zo zorgvuldig hebt uitgekozen niet voldoende zijn voor al het keukengerei of je onvoldoende aanrechten hebt voor het bereiden van de maaltijden. 

In deze gevallen kan een of meer meubelstukken kiezen om aan de keuken toe te voegen de ideale oplossing blijken om alles te organiseren op te lossen zonder dat je veel geld uit moet geven of de volledige inrichting moet vervangen. Praktisch, goedkoop en perfect aanpasbaar, ongeacht de stijl van de keuken, je kan de extra meubels eenvoudig kiezen en toch veel ruimte overlaten om ze te personaliseren.

Ontdek 12 interessante voorstellen om een extra kast voor de keuken aan te schaffen.

1. Trolley

1. Trolley

Amazon

Als er ruimte aan een lege muur of voor een raam is, kun je extra ruimte toevoegen aan de keuken met een trolley met wieltjes, die een extra aanrecht en opbergruimte toevoegt voor de voorraad of keukengerei. Als het nodig is, kun je de trolley ook verplaatsen naar de plek waar je het beste kan gebruiken.

Advertisement

2. Koffiehoekje

2. Koffiehoekje

Amazon

Creëer een koffiehoekje door een opzetelement aan het keukenkastje toe te voegen, zodat je alles wat je nodig hebt in een kleine ruimte kunt verzamelen. Een opzetelement met een lade biedt ook een praktische afgesloten ruimte om koffie, thee en kruidenthee in te bewaren.

3. Kast met doorzichtige deurtjes

3. Kast met doorzichtige deurtjes

Amazon

Creëer extra ruimte voor voorraad of om het keukengerei in op te bergen met een sterke stalen kast met doorzichtige plexiglas deurtjes. Je hebt de voorraad altijd bij de hand en alles Is tegelijkertijd beschermd tegen vuil.

4. Ruimtebesparende kolom

4. Ruimtebesparende kolom

Manomano

Is er een lege, nutteloze ruimte tussen de kast en de koelkast of tussen de kast en de muur? Maak er een handige extra ruimte voor de voorraad van met een kolom met lades of handige planken.

5. Inklapbare tafel

5. Inklapbare tafel

Amazon

Een eettafel is altijd een handige toevoeging aan de keuken, maar wat kan je doen als de ruimte niet groot genoeg is? Kies dan voor een inklapbaar model, dat handig tegen een muur kan ingeklapt als je het niet nodig hebt.

Advertisement

6. Houten en metalen rek

6. Houten en metalen rek

Amazon

Kies voor een lichte afwerking voor moderne, minimalistische keukens, of geef de voorkeur aan een donker model als de keuken een industriële stijl heeft: licht, compact en aanpasbaar, het houten en metalen meubelstuk zal alle ruimteproblemen voor je oplossen.

7. Ladekasten

7. Ladekasten

Aliexpress

Voeg een handige ladekast toe aan de keuken om alles op te bergen. De bovenkant kan gemakkelijk worden omgevormd tot een extra plank voor kleine huishoudelijke apparaten.

Advertisement

8. Plant voor de magnetron

8. Plant voor de magnetron

Amazon

Koop een plank met haken voor de magnetron: zo heb je niet alleen een extra plank, handig voor bijvoorbeeld de espressomachine, maar zo kun je ook keukengerei ophangen.

Welke methode zou bij jou in huis het beste werken?

Advertisement