Het geheim om vervelende schoonmaakklusjes in de keuken te vermijden? Een rol keukenpapier op de juiste plaats

door Natasja

23 Februari 2024

Het geheim om vervelende schoonmaakklusjes in de keuken te vermijden? Een rol keukenpapier op de juiste plaats
Advertisement

Er zijn veel, soms veel te veel taken in het huishouden die je nooit te lang mag uitstellen. En in de keuken zijn er een paar plekken die echt lastig zijn om schoon te maken en die je vaak te lang vergeet, maar met de keukenpapierroltruc kun je dat gedoe echt vergeten.

Het is een klein trucje, dat ook kan worden aangepast met andere materialen dan keukenpapier, en dat je in ieder geval het meest vervelende deel van het schoonmaken bespaart. Laten we eens kijken waar het over gaat.

Advertisement

Een rol keukenpapier om het schoonmaken te vergeten

Een rol keukenpapier om het schoonmaken te vergeten

Creativo

Van de verschillende klusjes in huis die niemand wil doen, is er zeker het afstoffen van de hoogste en moeilijkst bereikbare oppervlakken van de meubels. In de keuken is het dan ook onvermijdelijk om niet alleen te vechten tegen het stof dat zich boven op de kasten ophoopt, maar ook tegen het vettige, kleverige vuil dat afkomstig is van alle kookdampen die in de ruimte hangen - want afzuigkappen helpen wel, maar lossen het probleem niet helemaal op.

Dus als je de ladder beklimt om de bovenkant van kasten en verschillende meubels schoon te maken, vind je onvermijdelijk een laag stof die moeilijk te verwijderen is, ook met een handige stofzuiger. En er valt natuurlijk ook wat stof naar beneden, waardoor het schoonmaken van al het andere nog vermoeiender wordt.

Je kunt al deze ergernis echter wegnemen, of op zijn minst minimaliseren, door simpelweg de bovenkant van de meubels te bedekken met keukenpapier. Leg het zo neer dat het het hele oppervlak bedekt zonder uit te steken, gebruik eventueel een beetje papieren tape (schilderstape) zodat het blijft liggen en al het vuil oppakt, zodat je de volgende keer dat je moet schoonmaken gewoon voorzichtig al het keukenpapier kunt verwijderen en kunt vervangen door een nieuwe laag.

Advertisement

De eenvoudigste alternatieven

De eenvoudigste alternatieven

Creativo

Wil je geen vele meters keukenpapier gebruiken? Je hebt verschillende alternatieven tot je beschikking.

  • Een van de makkelijkste alternatieven is een andere rol te gebruiken die vaak in de keuken wordt gebruikt: die van vershoudfolie. Het hecht gemakkelijk en is erg licht en minder zichtbaar (zelfs als het een beetje uitsteekt). Het is echter altijd beter om het op strategische plaatsen vast te zetten met een beetje papiertape, zodat je niet het risico loopt dat een windvlaag het omhoog tilt.
  • Op dezelfde manier kun je die dunne plastic rollen gebruiken die worden gebruikt om meubels te beschermen als je een kamer opnieuw verft. Ze hebben een breedte die soms perfect (en ruim voldoende!) is om de hele bovenkant van de kasten met één enkele laag te bedekken.
  • Als je daarentegen de voorkeur geeft aan een meer ecologische oplossing, zonder plastic en papier dat elke keer moet worden weggegooid, dan kun je goedkope restjes stof gebruiken, die dun maar niet teveel gaten hebben zodat je ze gewoon elke keer kan wassen. Ook oude gladde lakens kunnen bijvoorbeeld werken! En net als in de andere gevallen helpt een beetje tape om ze niet te laten zien en ze op hun plaats te houden.

Advertisement