Altijd frisse en schone vloeren? Het kan gemakkelijk, goedkoop en snel met natuurlijke middelen

door Natasja

21 Februari 2024

Altijd frisse en schone vloeren? Het kan gemakkelijk, goedkoop en snel met natuurlijke middelen
Advertisement

Vloeren zijn een van de belangrijkste architecturale elementen in huis, ze verwelkomen en ondersteunen je terwijl je de dagen doorbrengt in huis, en daarom is het belangrijk om ze voortdurend en met de nodige aandacht te verzorgen zodat ze altijd in perfecte staat blijven.

Er is een ruime keuze aan vloerschoonmaakproducten, van verschillende commerciële, natuurlijke of synthetische producten tot natuurlijke huismiddeltjes, die vaak een gemakkelijke, snelle en goedkope keuze blijken te zijn om de vloeren schoon te maken. Als je een liefhebber bent van een duurzame levensstijl en op zoek bent naar de juiste natuurlijke ingrediënten om de vloeren altijd in perfecte staat te houden, vertrouw dan op deze eenvoudige middelen: de vloeren zullen altijd fris, geurig, glanzend en vrij van tekenen van slijtage zijn, alsof ze net gelegd zijn.

Advertisement

Essentiële oliën voor het schoonmaken van de vloer

Essentiële oliën voor het schoonmaken van de vloer

Pexels

Essentiële oliën zijn middelen met een antiseptische en ontsmettende werking die heel nuttig kunnen zijn bij het schoonmaken van het huis en in het bijzonder bij het onderhoud van de vloeren. Dankzij deze middelen kun je het huis netjes en hygiënisch behouden, en de vloeren zullen ook altijd perfect schoon en glanzend zijn.

Voeg gewoon 20 druppels essentiële olie toe aan warm water en de vloeren worden effectief gewassen, zodat ze langer schoon, glanzend en fris ruiken. Er zijn verschillende essentiële oliën die je hierbij kunnen helpen, en sommige in het bijzonder zullen ongelooflijk effectief blijken bij het handhaven van de hygiëne: citroen en tea tree essentiële oliën hebben bijvoorbeeld een antibacteriële en antiseptische werking, terwijl citroengras je in de zomer zal helpen om insecten uit de buurt van het huis te houden.

Eucalyptusolie in het bijzonder zal dankzij zijn vele eigenschappen een van je beste bondgenoten zijn bij het schoonmaken van vloeren.

Advertisement

Waarom eucalyptusolie helpt bij de vloeren

Waarom eucalyptusolie helpt bij de vloeren

Adam/Flickr

Eucalyptus essentiële olie wordt verkregen door destillatie van de bladeren van Eucaliptus globulus en het karakteristieke aroma heeft opwekkende en verkwikkende eigenschappen. Deze olie kan worden gebruikt om het ontvettende effect van schoonmaakmiddelen te versterken; slechts één druppel is genoeg om het effect uit te oefenen. Om de vloeren schoon te maken voeg 20 druppels van deze essentiële olie toe aan een emmer heet water, maar je kunt het effect nog versterken als je het toevoegt aan een mengsel van water en azijn of water en baking soda.

Omdat het zeer geconcentreerd is, is dit product extreem krachtig en moeten er voorzorgsmaatregelen worden genomen bij het gebruik ervan: voer altijd een test uit om te beoordelen of je het op de vloer kan gebruiken en vermijd altijd om het onverdund te gebruiken, omdat het schade aan oppervlakken kan veroorzaken. Het juiste gebruik van deze olie kan ook helpen om de lucht in huis te zuiveren, maar wees voorzichtig als je kleine kinderen of huisdieren hebt, want het is giftig.

Met de juiste verzorging zal eucalyptusolie je beste bondgenoot zijn voor schone en glanzende vloeren.

Advertisement